قوانین مربوط به ورود غیرقانونی مهاجرین؛ ناقص و نیازمند بازنگری محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد خسارات جانی و مالی سیل در افغانستان | ۱۶ تن جان باختند + عکس طالبان: هرات به‌ زودی قطب تحولات اقتصادی خواهد شد سازمان همکاری اسلامی خواستار تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان شد بلوکیان: برخی حرف‌ها در رابطه با مهاجران ناثواب و خطرناک است عروس کشان به سبک عبدالحمید خراسانی | فرمانده حامی طالبان برای چهارمین بار ازدواج کرد + فیلم ابراز نگرانی سازمان ملل از بازداشت، شکنجه و قتل نظامیان حکومت پیشین توسط طالبان تشدید محدودیت‌ها و ادامه بازداشت‌ گسترده خبرنگاران در افغانستان توسط طالبان ارسال پیامک از سامانه سهما به اتباع مجاز + جزئیات ویدئو | استقبال مهاجران افغانستانی مقیم مشهد از تیم ملی فوتسال افغانستان ویدئو | استقبال از تیم ملی فوتسال افغانستان در مشهد داعش مسئولیت حمله به نمازگزاران هرات را بر عهده گرفت عکس‌هایی از مراسم تشییع پیکر شهدای حمله به مسجد شیعیان در هرات راه آهن ایران برای حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه مجددا اعلام آمادگی کرد کاظمی‌قمی، کرزی و عبدالله حمله به شیعیان در هرات را محکوم کردند ویدئو | شناسایی خانواده شهید «نسیم افغانی» پس از سال‌ها گمنامی سفارت ایران در کابل حمله تروریستی هرات را محکوم کرد تمجید وحید شمسایی از عملکرد افغانستان در جام ملت‌های آسیا + فیلم شهادت ۷ نمازگزار در حمله افراد مسلح ناشناس به مسجد امام زمان (عج) در هرات
سرخط خبرها

۲۰ سال از دستور تخریب بت‌های بامیان توسط رهبر طالبان گذشت + تصاویر

  • کد خبر: ۵۹۹۴۹
  • ۰۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۴
۲۰ سال از دستور تخریب بت‌های بامیان توسط رهبر طالبان گذشت + تصاویر
۲۰ سال قبل در چنین روز‌هایی ملاعمر رهبر طالبان به زیر دستانش دستور داد تا مجسمه‌های بامیان را منفجر کنند. بت‌هایی که سرمایه معنوی افغانستان بودند و می‌توانستند سالانه هزاران گردشگر را به افغانستان بکشاند.
سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ مجسمه‌های بودا در بامیان آثاری تاریخی بودند که قدمت آن‌ها به قرن ششم میلادی باز می‌گشت. این بت‌ها با دست در کناره‌های صخره‌ای در دره بامیان کنده کاری شده بودند.
 
این دو مجسمه که ۵۳ متر و ۳۵ متر ارتفاع داشتند در کنار مجموعه‌ای از بنا‌های تاریخی دیگر بامیان از مهمترین جاذبه‌های گردشگری در افغانستان به شمار می‌آمدند.
 
براساس اسناد تاریخی بت کوچکتر «شهمامه» به معنای شهبانو نام داشت که در سال ۵۰۷ میلادی کنده کاری شده بود و بت بزرگتر بزرگترین «صلصال» نام دارد که به معنای گل خشکیده است در سال ۵۵۴ میلادی ساخته شده بود.
 
 
عکس‌هایی از مجسمه‌های بودا در شهر بامیان مرکز افغانستان
 
 
 
این دو تندیس یادگاری از سبک کهن هنر یونانی و بودایی بودند که در مناطق آسیای مرکزی به ویژه در افغانستان رواج داشته است.
 
با اشغال افغانستان توسط طالبان، آن‌ها بسیاری از آثار تاریخی این کشور را تخریب کردند و مجسمه‌های بودا از این ظلم طالبان در امان نبودند.
 
لحظه منفجر کردن این مجسمه‌های عظیم بودا توسط طالبان
 
 
 
بیست سال پیش یعنی (۲۶ فوریه ۲۰۰۱)، ملا عمر با صدور فرمانی دستور حذف همه نشانه‌های اسلامی و غیر اسلامی در افغانستان را صادر کرد و نیرو‌های طالبان به فتوای ملامحمد عمر رهبر این گروه در روز نهم مارچ سال ۲۰۰۱ میلادی، به روی مجسمه‌های غول‌پیکر بامیان آتش گشودند تا در شامگاه یازده مارچ از صلصال و شهمامه تنها دو حفره باقی بماند.
 
بت‌های بامیان از نمایی دیگر
 
 
 
تندیس‌های بودا در بامیان، تا قبل از آنکه در زمان حاکمیت طالبان تخریب شوند، بزرگ‌ترین تندیس‌های بودا و بلندترین مجسمه‌های سنگی در جهان به‌شمار می‌آمدند.
 

بت‌های سه‌بعدی

یک زن و شوهر چینی سال ۲۰۱۵ مجسمه تخریب شده ۵۳ متری ولایت بامیان را با نور سه بعدی بازسازی کردند.
 
جانسین یو و لیان هو وسیله‌ای ساختند که می‌توانست مجسمه بزرگ صلصال را هنگام شب در حفره‌ی باقی مانده از انفجار ظاهر کنند.
 
عکس‌هایی از نمایش بودای سه‌بعدی
 
 
آنان این دستگاه را هدیه مردم چین برای مردم افغانستان می‌دانستند. جانسین در این باره گفته بود که این وسیله شامل یک نورافگن، یک پایه ژنراتور و چند وسیله کوچک دیگر است که می‌تواند در شب، مجسمه صلصال را مانند زمانی که تخریب نشده بود، توسط نور سه بعدی به نمایش بگذارد.
 
با آنکه ۲۰ سال از تخریب این مجسمه‌ها می‌گذرد، علی‌رغم اعلام آمادگی برخی از کشور‌ها برای بازسازی این مجسمه‌ها، دولت افغانستان، اما تاکنون اقدامی عملی برای تحقق آن انجام نداده است.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->