اندوه اهالی فرهنگ و هنر مشهد در پی شهادت رئیس‌جمهور مردمی پیام تسلیت مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در پی شهادت رئیس‌جمهور محبوب ایران برنامه‌های تلویزیون به‌مناسبت شهادت «آیت الله رئیسی» رئیس‌جمهور + زمان پخش ویژه برنامه‌های رادیو به‌مناسبت شهادت آیت‌الله رئیسی + زمان پخش فیلمنامه‌نویس مشهدی: آرزویم است که درباره امام رضا (ع) فیلمنامه خوبی بنویسم رضا میرکریمی: خبر تلخی بود پیام تسلیت «محمدمهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد در پی شهادت رئیس‌جمهور پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما، شهادت رئیس‌جمهور را تسلیت گفت پیام تسلیت «محمدمهدی دادمان» رئیس حوزهٔ هنری در پی شهادت سید ابراهیم رئیسی برگزاری سوگواره شعر درپی شهادت رئیس‌جمهور ایران + جزئیات بغض احمد نجفی شکست | امیدوارم راه «شهید رئیسی» گم نشود سریال «عاشورا» در شبکه دو سیما + زمان پخش موسوی‌مهر: شهدای حادثه اخیر، گلچینی از همه خوبی‌ها بودند | حلاوت خدمات شهید رئیسی از کام ملت پاک نمی‌شود + فیلم اشاعه فرهنگ رضوی با گسترش فعالیت‌های فرهنگی و هنری | گزارشی از مراسم اختتامیه جشنواره هنر‌های نمایشی رضوی تمام فعالیت‌های فرهنگی و هنری سراسر کشور ۷روز تعطيل است لغو یک‌هفته‌ای تمامی کنسرت‌های موسیقی کشور (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) لغو پخش برنامه‌ها و سریال‌های شاد در شبکه نمایش‌خانگی تسلیت نهاد‌های فرهنگی برای شهادت «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور سهم تو شد آخر شهادت سید ابراهیم | شعر علیرضا قزوه، شاعر آیینی کشور در سوگ شهید رئیسی
سرخط خبرها

درباره ژوزه ساراماگو که در ۶۰ سالگی به شهرت رسید

  • کد خبر: ۷۰۷۹۲
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۰
درباره ژوزه ساراماگو که در ۶۰ سالگی به شهرت رسید
زبانزدِ سر پیری و معرکه‌گیری را احتمالا بتوان درباره ژوزه ساراماگو (۲۰۱۰ - ۱۹۲۲) صادق دانست. این نویسنده پرتغالی در شصت سالگی با نوشتن رمانی به نام «بالتازار و بلموندا» ناگهان مشهور شد.

ایرج توسی | شهرآرانیوز - زبانزدِ سر پیری و معرکه‌گیری را احتمالا بتوان درباره ژوزه ساراماگو (۲۰۱۰ - ۱۹۲۲) صادق دانست. این نویسنده پرتغالی در شصت سالگی با نوشتن رمانی به نام «بالتازار و بلموندا» ناگهان مشهور شد. او البته در بیست وپنج سالگی نخستین رمانش را با نام «سرزمین گناه» نوشت، اما نتوانست ناشر را برای چاپ دوم آن متقاعد کند و در نتیجه بی‌خیال رمان‌نویسی شد. ساراماگو در روستایی در صدکیلومتری لیسبون زاده شد و در کودکی به سبب وضعیت مالی نامناسب خانواده ناچار شد در مدرسه فنی درس بخواند. او پس از پایان دوران مدرسه به حرفه مکانیکی مشغول شد. در این زمان به کتاب خواندن علاقه پیدا کرد و زمان فراغتش را در کتابخانه همگانی در شهر لیسبون سپری می‌کرد.

 

پس از ۲ سال، کارش را رها کرد و به پیشه‌های مترجمی در یک بنگاه انتشاراتی و روزنامه‌نگاری پرداخت. او تا پیش از شصت‌سالگی چند دفتر شعر و شماری از داستان‌های کوتاه خود و یادداشت‌های سیاسی‌اش را در قالب کتاب به چاپ رساند، اما در پی موفقیت «بالتازار و بلموندا» دیگر کمابیش همه وقت نوشتنش را صرف نگارش رمان کرد. او با نگارش رمان‌هایی مانند «سال مرگ ریکاردو ریش» و «کوری» توجه منتقدان را بیش از پیش به آثار خود برانگیخت. آن‌ها از هوش بالای ادبی و سبک پیچیده و ویژه او گفتند و نوشته‌هایش را ستودند. سبک او مبتنی بر نگارش جملات طولانی و پیش گرفتن نوعی خاص از نشانه‌گذاری سجاوندی است.

 

در آثار ژوزه ساراماگو که سال ۱۹۹۸ موفق به دریافت جایزه نوبل ادبی شد، نگاهی انسانی و رویداد‌هایی خیال‌انگیز که گاه به کابوس راه می‌برد، در هم تنیده شده است. این وقایع عجیب رگه‌هایی از فراواقع‌گرایی را در خود دارد. رمان «کوری» او که مورد توجه دست‌اندرکاران جایزه نوبل قرار گرفت، داستان همه‌گیری نوعی ناشناخته از نابینایی در یک شهر بی‌نام است. در این وضعیت است که خوی حیوانی آدم‌ها آشکار می‌شود و برآورده ساختن نیاز‌ها آشوبی هولناک را رقم می‌زند. «بالتازار و بلموندا» روایت عشق دو جوان را در سده هجدهم و فضای تفتیش عقاید شرح می‌دهد و «تاریخ محاصره لیسبون» به چند ماجرا از جمله یک داستان عاشقانه و پژوهش یک مصحح درباره کتابی هم‌نام رمان یادشده می‌پردازد.


ساراماگو موضع‌گیری‌هایی سیاسی دارد که در نوع خود تحسین‌برانگیز می‌نماید. هم زمان با انتفاضه دوم، او به انتقاد از جنایت‌های اسرائیل علیه فلسطینیان پرداخت و مردم و ارتش آن‌ها را به عنوان کسانی که خود را از مجازات در امان می‌دانند، سرزنش کرد. او از جنایت جنگی سخن گفت و رفتار اسرائیل را با وحشی‌گری نازی‌ها در جنگ جهانی دوم مقایسه کرد.


از نوشته‌های این نویسنده ترجمه‌های متعددی به فارسی موجود است که از آن میان می‌توان به برگردان‌های مترجمانی مانند مهدی غبرایی و مینو مشیری و عباس پژمان اشاره کرد.



گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->