پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ تا هفت روز دیگر | برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟ (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) ظرفیت اشتغال در صنایع غذایی بی‌نظیر است پلمب ۱۳۱ واحد صنفی در مشهد درپی قانون‌شکنى‌های متعدد لیست قیمت انواع میوه‌ در بازار امروز مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) | کاهش قیمت میوه محسوس‌تر می‌شود کشف کارگاه تولید آبلیمو و آبغوره تقلبی در محدوده بلوار شهید طرحچی مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) + عکس قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تعطیلی طلافروشی‌های مشهد در ۱۵ اردیبهشت قطعی گاز و برق معضل کارخانه‌های سیمان خراسان رضوی یک پیش بینی مهم از آینده طلا اجاره‌نشینی با ماهانه بیش از ۱۰ میلیون در منطقه رضاشهر مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) چند درصد چک‌ها در اسفند سال گذشته برگشت خورد؟ وزیر نیرو خبر داد: مهم‌ترین دلیل ناترازی انرژی برق در کشور بی توجهی به اقتصاد انرژی است نکات کلیدی در انتخاب صندوق‌های طلا قیمت طلا، دلار و سکه در بازار امروز (پنجشنبه، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) آغاز بازگشت زائران عمره به کشور وام مسکن ۲ میلیاردی با اقساط نجومی | وام مسکن، مُسکن هم نیست، چه برسد به درمان! ال ۹۰ ایرانی رونمایی شد + عکس و مشخصات کامل مالیات بر عایدی سرمایه شامل چه کسانی می‌شود و چه مقدار است؟ + اینفوگرافی ادعای رکوردشکنی ۸۰ ساله تورم تکذیب شد (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) سخنگوی صنعت برق به استخراج کنندگان رمزارز هشدار داد | جریمه‌ای معادل ١٠٠ برابر نرخ انرژی روزانه ۸ هزارتن شکر در ۶ ماهه نخست سال مصرف شده است سال گذشته در مشهد ۶۴ نفر تسهیلات مشاغل خانگی را دریافت کردند افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی خلاف قانون است قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) کارگران، خط مقدم جبهه اقتصادی هستند
سرخط خبرها

موازی‌کاری علیه کارآمدی

  • کد خبر: ۱۷۱۳
  • ۲۲ تير ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۷
موازی‌کاری علیه کارآمدی
رئیس اتاق بازرگانی ایران از ایجاد تشکل‌های متعدد انتقاد کرد

وجود مشکلات مختلف در حوزه اقتصاد به دلیل شوک های سال گذشته سبب شده است لزوم توجه به هم گرایی و تفکر جمعی بیش از پیش احساس شود. تشکل های اقتصادی به عنوان واسط بین فعالان اقتصادی و دولت در تحقق این هدف نقش مهمی دارند. این در شرایطی است که کشور با معضل ازدیاد تشکل های مختلف اقتصادی روبه رو ست به طوری که دخالت دستگاه های مختلف و صدور مجوز برای ثبت تشکل ها به افزایش تعداد تشکل های موازی دامن زده است. به گفته فعالان اقتصادی، وجود تشکل های موازی در عمل سبب شده است خواسته های بخش خصوصی آن گونه که انتظار می رود از سوی دولتی ها شنیده نشود. به گزارش ایسنا، رئیس اتاق بازرگانی ایران در اولین جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خراسان رضوی در این باره گفت: مراکز متعددی در کشور داریم که حتی تشکل اقتصادی ایجاد می کنند. اتاق یک مبدأ ایجاد تشکل است. وزارت کشور و وزارت کار هم تشکل ایجاد می کنند. گاهی خود وزارتخانه ها نیز تشکل ایجاد می کنند. کار دولت تشکیل تشکل نبوده است و جزو وظایفش نیست. غلامحسین شافعی افزود: تشکل این است که عده ای در گروه خاصی احساس نیاز کنند که باید دور هم جمع شوند و تشکل ایجاد کنند. گاه دولت از تشکل هایی که ایجاد می کند، استفاده ابزاری کرده و تضاد به وجود می آورد. باید به تشکل های اقتصادی تمام کشورها نگاه کنیم که دریابیم به چه روشی عمل کرده و موفق شده اند؛ ما نیز آن را انجام دهیم. در اینجا باید تشکل های اقتصادی یک جا ثبت شوند تا موازی کاری و تضاد به وجود نیاید. رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به اینکه «ما در اتاق، تشکلی اقتصادی هستیم و ورود ما به مسائل جناحی و سیاسی نابودی کشور است» تصریح کرد: تحت هیچ شرایطی در اتاق به اعضا اجازه نمی دهیم به طور رسمی به هیچ کار جناحی و سیاسی ای وارد شوند. اگر وارد این جناح ها شویم، ادامه کار ما با مشکل مواجه می شود. ما مشاور قوای سه گانه هستیم. مشورت می دهیم و برای ما تفاوتی ندارد که چه کسی در کدام یک از این قوا کار می کند.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: یکی از معضلات توسعه کشاورزی ما تعدد زیاد اتحادیه ها و انجمن هاست. این تعدد موجب می شود افراد ندانند درباره یک موضوع خاص با چه کسی صحبت کنند. احمدعلی کیخا افزود: نکته دیگری که باید در اتاق مد نظر داشت گلایه از احزاب و نهادهایی است که نام کشاورزی را یدک می کشند. انتظار می رود وقتی تشکلی اسم کشاورزی دارد، صدای کشاورز از درونش بیرون بیاید و اعلام موضع کند اما چنین چیزی در تشکل ها وجود ندارد. محمدرضا اورانی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، نیز در این جلسه گفت: در بخش کشاورزی در استان ۳۳۸ هزار بهره‌بردار و تولیدکننده داریم که با این تعداد باید به سمت تشکل برویم اما اشکال در بخش کشاورزی در زمینه تشکل‌ها این است که مدیران عامل آن‌ها از بخش دام و طیور هستند در حالی که دام و طیور در استان ۳۵ درصد ارزش ناخالص اقتصادی استان را دارد. ارزش ناخالص اقتصادی در زراعت ۲۲ و در باغی ۴۳ درصد است. تشکل‌های تخصصی در زمینه محصولات باغی و زراعی وجود ندارد که صدای کشاورز باشد. در ادامه، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی نیز اظهار کرد: نسبت آب برداشت‌شده به میانگین آب تجدیدپذیر استان بیش از ۱۲۰ درصد است، در ‌حالی که باید در شرایط فعلی ۴۵ درصد و در شرایط منطقه‌ای ۷۵ درصد استفاده شود. محمد علایی خاطرنشان کرد: تشکل‌های دولتی‌ساز بلای جان ما هستند. ‌زمانی که من به آب منطقه‌ای آمدم، ۱۰ تا ۲۰ تشکل را حذف کردم زیرا هزینه می‌دادیم و مردم هم آن‌ها را قبول نداشتند. اکنون تشکل‌های کشاورزی واقعی در استان فعال هستند که امروز با حضور آن‌ها، دانشگاه فردوسی، نخبگان، جهاد کشاورزی و کشاورزان، برای اولین بار سند سازگاری با کم‌آبی و همیاران آب در استان تهیه و ابلاغ شده که در این مقطع درست است. علایی اضافه کرد: امروز سندی داریم که با کمک همه بدون اینکه به معیشت کشاورز آسیبی برسد، می‌توانیم در سال ۱۴۰۵ به این برسیم که کسری مخزن به صفر برسد. شرکت آب‌ منطقه‌ای همه ظرفیت‌های آبی استان را در خدمت اتاق بازرگانی قرار می‌دهد تا از این ظرفیت‌ها برای توسعه بخش گردشگری و افزایش درآمد کشاورزی استفاده کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->