بارش باران و لغزندگی معابر در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) جزییاتی درباره درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال موزه‌ها فردا شنبه (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) تعطیل است امنیت غذایی از ارکان امنیت ملی است همه آنچه باید درباره حساسیت فصلی بدانید جلوگیری از ۳ هزار سقط عمد جنین سالم در کشور حریق منزل مسکونی در بلوار میرزا کوچک خان + تصویر حادثه(۱۳ اردیبهشت) شاهرخ‌خان دستگیر شد (۱۳ اردیبهشت) بارش باران و لغزندگی معابر در جاده‌های خراسان رضوی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) جزئیات لحظه پیدا شدن «یسنا دیدار» از زبان کایت سوار نیشابوری+فیلم برخورد مرگبار کامیون با پژو پارس در نزدیکی مشهد با ۲ کشته و زخمی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) ویدئو | توضیحات مدیر‌عامل هلال احمر گلستان درباره پیداشدن یسنا، دختر گم‌شده ترکمن یک سوم شهرستان‌های خراسان رضوی فاقد مرکز پزشکی قانونی هستند مشهد، میزبان سومین همایش ملی مدیران خیریه دارالاکرام| بورسیه تحصیلی برای ۸ هزار دانش‌آموز نیازمند روایت مادر «یسنا دیدار»، از روز ناپدیدشدن دختر ۴ ساله‌اش + فیلم آخرین اخبار از عملیات جست‌وجوی «یسنا»، دختر گم‌شده ترکمن + ویدئو (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

عزت‌طلبی و ذلت‌ستیزی

  • کد خبر: ۴۵۸۹
  • ۱۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۷:۵۴
عزت‌طلبی و ذلت‌ستیزی
حجت‌الاسلام‌ والمسلمین علی عجم پژوهشگر دینی

بخش بزرگی از میراث حسینی عزت‌طلبی و ذلت‌ستیزی است. شعار جاودانه و ماندگار «هیهات منا الذله» امام حسین(ع) رساترین و جهانی‌ترین شعار آزادی‌خواهی، عزت‌طلبی و ذلت‌ستیزی است که در سرلوحه جریان آزادی‌خواهی تاریخ جای گرفته است.
اصل عزت و کرامت انسان از اصول زیربنایی زندگی انسانی است. خداوند انسان را بر فطرت عزت و کرامت آفریده و آن را از ذریات طبیعی او دانسته و فرموده است: «ما فرزندان آدم را با کرامت و عزت آفریدیم.»؛ سوره اسراء: آیه 70
خداوند همه عوامل عزت و کرامت را هم در آفرینش انسان و هم در طبیعت و تشریع به او عنایت فرموده و از آنان خواسته تا از استعدادها و توانایی‌هایی که به آنان داده شده است، در راستای رشد توسعه و سربلندی خود استفاده کنند و از کفران و تضییع آن اجتناب ورزند. استعدادهای ذاتی خود را که عبارت‌اند از عقلانیت، دانایی، بیان، قلم، هنر، آزادی، انتخابگری و قدرت اراده تصمیم را شکوفا سازند و امکانات فوق‌العاده طبیعت را به استخدام درآورند و با حقوقی که خداوند در تشریع و امور اجتماعی به آنان داد، از برکت عدالت، برابری و آزادی برخوردارگردند و زندگی فردی و اجتماعی خود را بر اساس عزت و سربلندی بنا کنند و به عوامل ذلت‌آفرینی، چه در امور طبیعی و چه در امور اجتماعی، امکان وجود ندهند. اصلی‌ترین زمینه عزت و کرامت انسانی رشد و توسعه ویژگی‌ها و استعدادهای انسانی است. رشد عقلانی، گسترش دانایی و رسیدن انسان به مرحله‌ای که بتواند شأن و مرتبه انسانی خود را درک کند و از زندگی فردی و اجتماعی و شرایط سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی خود تحلیل داشته باشد، جز در محیط برخوردار از عدالت و آزادی امکان‌پذیر نیست. عقب‌مانده ترین شرایط ناگوار زیستی، محیط بسته، تنگ و تاریک استبدادی و شرایط نکبت‌بار اجبار، اکراه و تحمیل است. چنین شرایطی باتلاق زایش نکبت، فلاکت، ذلت و محرومیت است. فکر استبداد، محدودیت، اجبار، اکراه و تحمیل در حاکمیت اموی مهلک‌ترین فساد تعفن ذاتی بود که حرمت، عزت و کرامت مردم را هدف گرفته بود تا آنجا که اوباش اموی به خود اجازه می‌دادند اراده و خواسته‌های سخیف، جاهلانه و ظالمانه خود را بر بزرگ خاندان پیامبر(ص)، سید جوانان اهل بهشت و سبط گرامی رسول خدا(ص) با اکراه، اجبار و زور تحمیل کنند و در چنین شرایطی بود که امام حسین(ع) درس بزرگ عزت‌خواهی و ذلت‌ستیزی را به جامعه بشری هدیه کرد و خود بر سر این پیمان، بزرگ‌ترین الگوی سرمایه‌گذاری تاریخ در راه عزت و کرامت انسانی شد و فرمود: تسلیم در برابر تحمیل را خدا و رسول و همه مردان شایسته عالم و دامن‌های پاکی که ما را پرورانده‌اند، اجازه نمی‌دهند و ما مرگ شرافتمندانه را بر پذیرش ذلتی که می‌خواهند بر ما تحمیل کنند، شجاعانه و آگاهانه برمی‌گزینیم. گرامیداشت عاشورای حسینی باید شعار عزت‌خواهی و ذلت‌ستیزی امام حسین(ع) را زنده نگه‌دارد و ما بایدآن را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->