امنیت غذایی از ارکان امنیت ملی است همه آنچه باید درباره حساسیت فصلی بدانید جلوگیری از ۳ هزار سقط عمد جنین سالم در کشور حریق منزل مسکونی در بلوار میرزا کوچک خان + تصویر حادثه(۱۳ اردیبهشت) شاهرخ‌خان دستگیر شد (۱۳ اردیبهشت) بارش باران و لغزندگی معابر در جاده‌های خراسان رضوی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) جزئیات لحظه پیدا شدن «یسنا دیدار» از زبان کایت سوار نیشابوری+فیلم برخورد مرگبار کامیون با پژو پارس در نزدیکی مشهد با ۲ کشته و زخمی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) ویدئو | توضیحات مدیر‌عامل هلال احمر گلستان درباره پیداشدن یسنا، دختر گم‌شده ترکمن یک سوم شهرستان‌های خراسان رضوی فاقد مرکز پزشکی قانونی هستند مشهد، میزبان سومین همایش ملی مدیران خیریه دارالاکرام| بورسیه تحصیلی برای ۸ هزار دانش‌آموز نیازمند روایت مادر «یسنا دیدار»، از روز ناپدیدشدن دختر ۴ ساله‌اش + فیلم آخرین اخبار از عملیات جست‌وجوی «یسنا»، دختر گم‌شده ترکمن + ویدئو (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) آشنایی با خواص سبزی‌های فصل بهار| نوبرانه‌های بهاری ضامن سلامتی این سبزی، کلیه‌ها را تصفیه و استخوان و دندان‌ها را تقویت می‌کند
سرخط خبرها
از خواص بی شمار این گیاه درمانی غافل نشوید

بازشناسی دوباره حنا

  • کد خبر: ۹۴۰۱
  • ۲۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۷
بازشناسی دوباره حنا
علی هاشمی فر کارشناس گیاهان دارویی
بیشتر ما گیاه حنا را به خوبی می‌شناسیم و حتی اگر خودمان آن را استفاده نکرده باشیم در مراسم‌های حنابندان اطرافیان یا در فیلم و سریال‌های قدیمی آن را دیده ایم. در قدیم مردم بدون توجه به خواص درمانی بیشماری که حنا دارد از آن برای رنگ کردن مو و پوست استفاده می‌کردند، البته به تازگی نیز با حنا طرح‌های مختلفی روی بدن می‌کشند که فقط جنبه زیبایی دارد. حنای هندی و حنای بی رنگ هم از مشتقات همین حناست برای آن دست افرادی که به دنبال رنگی غیر از قرمز هستند یا اصلا از رنگ حنا خوششان نمی‌آید و می‌خواهند فقط از خواص این گیاه استفاده کنند. خواص بیشماری که برای حنا در طب سنتی آورده شده است، آن قدر هست که اگر بدانید حتما راغب به استفاده از آن می‌شوید برای همین می‌خواهیم امروز کمی دراین باره برایتان بگوییم.

تاریخچه استفاده از حنا
استفاده از حنا به حدود ۵۰۰ سال قبل از دوران ابوعلی سینا برمی گردد. گیاهی که بومی ایران است و طبعی گرم و خشک دارد. این گیاه در برخی از مناطق مانند کرمان، یزد و سیستان و بلوچستان پرورش داده می‌شود، البته هنوز هم به طور دقیق مشخص نیست کدام قوم برای اولین بار از حنا استفاده کرده است، زیرا به جز کشور ما در هند، مصر و چین هم از این گیاه استفاده‌های زیادی می‌شود. حنا درختچه‌ای است که به طور معمول در سال ۲ تا ۳ مرتبه یعنی در تابستان و اول پاییز محصول می‌دهد و آنچه ما در بازار می‌بینیم پودر برگ‌های این گیاه پرخاصیت است. کیفیت و رنگ آن هم به منطقه‌ای که گیاه حنا در آن کشت شده، نحوه فراوری و مواد ترکیبی آن بستگی دارد. باهمه این‌ها بهترین نوع حنا، حنایی است که رنگ سبز تیره‌ای داشته باشد.

برخی خواص درمانی حنا
برای درمان ریزش مو و تقویت آن، پودر حنا را با روغن زیتون مخلوط می‌کنند و به طور مرتب به مو‌ها می‌مالند.
استفاده از مخلوط پودر حنا، آب و
آب لیمو باعث براق شدن مو می‌شود.
ضماد گل حنا و سرکه برای رفع سردرد مناسب است و باید آن را روی پیشانی گذاشت.
حنا برای درمان سوختگی هم مؤثر است.
برای رفع زخم‌ها و تاول‌های دهان مزه مزه کردن این گیاه می‌تواند، مؤثر باشد.
ضماد گل حنا، برای رفع درد در قسمت‌های مختلف بدن مفید است.
به دلیل خاصیت قابض بودن حنا، می‌توان از ضماد آن برای رفع ترک پا و نرم کردن ناخن‌هایی که در گوشت پا فرو رفته اند، استفاده کرد.
استفاده منظم حنا شوره سر را برطرف می‌کند.
برای رفع عفونت، پاک سازی پوست، درمان دمل، کورک ها، زخم ها، جوش‌های صورت و روماتیسم هم استفاده از حنا کاربرد دارد.
دربرخی کشور‌ها از دم کرده برگ و گل حنا برای درمان افرادی که کمبود ویتامین B دارند استفاده می‌شود.

چند نکته مهم
اگر حنا را برای خواص درمانی اش استفاده می‌کنید بهتر است که از همان حنای طبیعی و سنتی استفاده کنید، چون حنا‌های بی رنگی که در بازار وجود دارند، خواص درمانی حنای طبیعی را ندارد.
در ترکیبات تشکیل دهنده حنا‌های هندی از مواد شیمیایی استفاده می‌شود که نه تنها خاصیت درمانی ندارند، بلکه مضر هم هستند و فقط برای تزیین استفاده می‌شوند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->