چرا کیفیت آب شرب در نقاط مختلف مشهد متفاوت است؟ سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر است؟ آغاز اولین فروش خودرو‌های برقی از ساعت ۱۶ امروز (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) متقاضیان مسکن ملی هیچ قراردادی برای پروژه‌های نهضت ملی مسکن ندارند بررسی وضعیت رهن و اجاره در منطقه پنجتن مشهد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) معاملات مسکن بر اساس وجه رایج کشور منعقد می‌شود بورس همچنان در مدار نزول | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعلام آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های تعهدات ارزی ۱۴۰۱ افزایش قیمت صیفی‌جات در مشهد به دلیل بارندگی‌ها (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) بیش از یک میلیون نفر در صف دریافت وام ودیعه مسکن قرار دارند ثبت ۲۵۵ هزار تقاضا در سامانه خودنویس طی ۱۱ ماه بهانه‎ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات برطرف شد دومین حراج سکه در سال ۱۴۰۳ فردا (۱۷ اردیبهشت) برگزار می‌شود+شرایط مشخصات خودرو ال۹۰ ایرانی منتشر شد+ عکس قیمت طلا، قیمت دلار و قیمت سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) پایش ملی فروشگاه‌های متصل به کالابرگ آغاز شد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز | سمند ۸۲۰ میلیون تومان ناقابل! (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) دلیل ناترازی بنزین چیست؟ خبر مهم برای متقاضیان خانه (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) ایجاد زمینه های مشارکت بخش خصوصی در احداث نیروگاه‌های برق‌آبی دل‌های نگران کارگران پیمانکاری با قرارداد‌های لرزان چرا حباب سکه هفته گذشته خالی نشد؟ مشاهده تهاتر‌های عجیب در بازار مسکن! (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) وزیر کار به دنبال حذف نمایندگان کارگری از مشارکت در تعیین دستمزد زمان واریز یارانه اردیبهشت ۱۴۰۳ مشخص شد
سرخط خبرها

کاهش ارزش بورس‌های جهانی با شیوع کرونا

  • کد خبر: ۲۲۹۲۱
  • ۱۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۰
کاهش ارزش بورس‌های جهانی با شیوع کرونا
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: کاهش ارزش شاخص بورس‌های جهانی که گاهی تا یک سوم ارزش آن‌ها را شامل شده، نشان‌دهنده تاثیر مخرب ویروس کرونا بر بورس‌های جهانی است.
به گزارش شهرآرانیوز؛‌ «قاسم محسنی» با بیان اینکه آثار ناشی از ویروس کرونا از جمله موضوعاتی است که بیش‌ترین تأثیرات منفی را بر اقتصاد فعلی کشور وارد می‌کند، افزود: شیوع ویروس کرونا را که در ماه‌های اخیر توجه بازار‌های جهانی را به خود مشغول و آثار ناگواری بر این بازار‌ها تحمیل کرده نمونه‌ای از رخداد‌های غیرمنتظره است که می‌تواند آثار شدیدی را بر بازار‌های مالی بر جای بگذارد.

وی گفت: کاهش ارزش شاخص بورس‌های جهانی که گاهی تا یک سوم ارزش آن‌ها را شامل شده و همچنین کاهش ارزش بازار برخی شرکت‌های پذیرفته شده در بورس‌های جهانی که آن‌هم در برخی موارد تا ۶۰درصد ارزش بازاری سهام آن‌ها کاهش یافته، خود نشان‌دهنده ابعاد بزرگ این رخداد است.

محسنی اظهار داشت: ویروس کرونا و تعطیلی رخداد‌هایی از جمله مسابقات ورزشی که جنبۀ شدید اقتصادی دارند موجب توقف در فعالیت‌های اقتصادی و گاهی آثار ناگواری در برخی صنایع از جمله گردشگری، حمل و نقل و هتلداری شده است؛ البته در برخی از صنایع دیگر نیز به تدریج آثار این ریسک آشکار می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: از سوی دیگر تأثیرات این بحران بر مدیریت مالی شخصی خانوار و کسب و کار‌های کوچک و گاهی بزرگ به نوعی است که با وارد آمدن خلل در ثبات جریانات درآمدی این شرکت‌ها، شاهد افزایش ریسک اعتباری کسب و کار‌ها می‌شویم؛ تا جایی که در چند وقت اخیر برخی از مؤسسات رتبه‌بندی اعتباری مطرح دنیا، تاثیر تأخیر در بازپرداخت اقساط برخی از وام‌ها را که به دلیل شیوع ویروس کرونا رخ داده است، بر رتبه اعتباری موضوع رتبه‌بندی کاهش داده‌اند.

به گفته محسنی، شروع این بحران در کشور چین به تنهایی باعث شد تا آثار آن را در روند نزولی در بازار‌ها از جمله کامودیتی‌ها شاهد باشیم. از سوی دیگر عدم توافق عربستان و روسیه در اجلاس اوپک پلاس و در نتیجه آن کاهش قیمت نفت خام، ابتدا تا ۳۰ دلار که برخی پیش‌بینی‌ها تا پایین‌تر و حتی کمتر از ۲۰ دلار را برای شش ماه آینده دور از ذهن ندانسته‌اند، همه و همه نشان از رخداد یک بحران مالی جدید در اقتصاد جهانی در ماه‌های آتی دارد.

وی افزود: اخیراً نیز شاهد تخصیص بودجه سنگین سه تریلیون دلاری برای اقتصاد آمریکا جهت رهایی از شیوع کرونا بوده‌ایم که تأییدی بر آثار اقتصادی آن است.

محسنی خاطرنشان کرد: در کشورمان ایران هم با تعطیلی کسب و کار‌ها در آستانه سال نو، شاهد آثار زودرس آن برای کسب و کار‌های کوچک و خانوار کم‌بضاعت بوده‌ایم. آثار دیگر اقتصادی این بیماری برای اقتصاد کشور نیازمند ارزیابی‌های بیش‌تری است که اجتناب‌ناپذیر بوده و لازم است راهکار‌های لازم در این خصوص در نظر گرفته شود.

وی اظهار داشت: عبور از شرایط کنونی و دستیابی به جهش اقتصادی، نیازمند نوعی همدلی در میان آحاد جامعه و سیاست‌گذاران و استفاده از ظرفیت‌های داخلی و دانش نسل جوان و ابزارسازی و نهادسازی‌ها در این زمینه است.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، توجه به کسب وکار‌های کوچک و مبتنی بر اینترنت، پلتفرم‌های تأمین مالی و حمایت از نسل جوان در قالب ایده‌ها و کسب وکار‌های نوین می‌تواند تا حد زیادی موجب بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها در ایجاد کسب و کار‌های جدید شود.

منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->