آیا شبکه خبر ۲ صدا و سیما هک شد؟ + فیلم «عیسی بخشی» آخرین بازمانده بخشی‌های کرمانج خراسان شمالی درگذشت + علت فوت صداوسیما یکی از بهترین‌هایش را از دست داد فیلم‌‌های سینمایی امروز تلویزیون (جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) «لالایی» در شبکه نمایش خانگی | عمو پورنگ بازیگر شد سریال جدید «رخنه» درباره امنیتی‌ترین عملیات نفوذ + زمان پخش ماجرای عجیب آهنگ «تنهاترین عاشق» که به نام فریدون فروغی دست‌به‌دست می‌شود! + فیلم چرا تکرار «پایتخت ۶» پخش نمی‌شود؟ روایت پردیس پورعابدینی از سکانس ملاقات شرعی با شهاب حسینی در «گناه فرشته» + فیلم برگزاری گردهمایی کارشناسان روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سراسر کشور در مشهد مقدس بازیگر فیلم سینمایی «اخراجی‌ها ۲»: روش تدریس تام‌کروز در «تاپ‌گان» متعلق به یک خلبان ایرانی است خانه انیمیشن UP در دنیای واقعی + فیلم و عکس معاون وزیر فرهنگ: سابقه ایران و عراق در حوزه فرهنگ و ارتباطات درخشان است درباره زنده یاد حسن حامد، نمایشنامه نویس و کارگردان فقید مشهدی| خاموشی در اوج درخشش کاش سریال بود! | درباره «مست عشق»، فیلم مهم حسن فتحی بازدید هیأت رسانه‌ای ایران از مؤسسه العلمین عراق + تصاویر ویژه‌برنامه «کوی محبت» در شب شهادت امام جعفر صادق (ع) + زمان پخش فیلم‌های سینمایی تلویزیون برای تعطیلات آخر هفته (۱۳، ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان تعطیلی سینما‌های مشهد به مناسبت شهادت امام‌جعفر‌صادق‌(ع)
سرخط خبرها

خودخواهی آدم‌ها

  • کد خبر: ۲۳۷۸۱
  • ۲۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۶
خودخواهی آدم‌ها
حمید سبحانی - عکاس
ایده مجموعه عکس «من، آنجا، آن وقت» اثر مهدی فاضل، به حدود ۲ سال پیش و یک قرار دوستانه با عکاسان در کافه کتاب آفتاب مشهد بر می‌گردد.
 
قرار بود مجموعه عکس‌های تولیدی با موضوع روابط انسان‌ها یا اتفاقات مربوط به آدم‌ها و چالش‌های دنیای مدرن را تشکیل دهیم. اما به دلایل مختلف از جمله رفتن چند نفر از آن جمع از مشهد، این اتفاق نیفتاد. مهدی فاضل در همان زمان ایده‌ای مطرح کرد که به نظرم جذاب بود. اتفاقی که برای ساختمان پلاسکو در تهران افتاد و مردمی که با خودخواهی تمام از آن فاجعه عکس می‌گرفتند و حتی راه را برای ورود آمبولانس و ماشین‌های آتش‌نشانی بسته بودند، باعث شکل‌گیری این ایده در ذهن فاضل شد تا با عکس‌های مستند و معروف تاریخ عکاسی که هر کدام اشاره به رویداد‌های مهم و فجایع انسانی مانند جنگ جهانی دارند، طرحی جدید ایجاد کند.
 
هماهنگی‌های این امر انجام شد و با زحمات مدیر فرهنگ‌سرای رسانه، مجموعه «من، آنجا، آن وقت» در این فرهنگ‌سرا عکاسی شد. اما به دلایل گوناگون از جمله سلسله اتفاقات اجتماعی که در سال گذشته افتاد، مجال برگزاری این نمایشگاه فراهم نشد؛ بنابراین عکاس تصمیم گرفت اثر خود را به صورت مجازی اکران کند. این اتفاق در دوران کرونا چند بار از سوی دیگر همکاران عکاس نیز افتاده است. در روز‌های گذشته مجموعه عکس‌هایی با موضوع کرونا و همچنین آثاری که قبلاً از سوی خالقان آن‌ها منتشر نشده بود، به صورت مجازی در معرض دید مخاطبان قرار گرفت. پیش از این هم گاه مجموعه‌هایی به دلایل مختلف و عدیده امکان نمایش در نمایشگاه نداشتند و در صفحات شخصی هنرمندان رونمایی شدند. برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی و حضوری هرکدام حسن و ضعف خود را دارد.
 
اما طبیعتا انتشار عکس در صفحات مجازی و خصوصا در شرایط موجود، باعث می‌شود افراد بیشتری آن‌ها را ببینند و واکنش‌های مختلفی نشان دهند. از طرفی مشاهده عکس‌ها در سایز‌های کوچک و چند سانتی‌متری در صفحه موبایل، باعث می‌شود محتوا و نقاط قوت آن‌ها در مقایسه با اکران در نمایشگاه و ابعاد بزرگ، به چشم نیاید. عکس‌ها به طور کلی ۳ دسته هستند. عکس‌های خبری، مستند و فاین‌آرت یا هنری. عکس‌های خبری به واقعه و اتفاقی که رخ داده اشاره دارند و تلاش می‌کنند آن را به مخاطب انتقال دهند. تفکر، تأمل و پیش‌تولید در عکس‌های مستند، از قبل در ذهن عکاس وجود دارد و می‌خواهد از موضوعی در اجتماع عکاسی کند. عکاسی مستند معطوف به پرسشگری درباره این است که چگونه یک وضع به وجود آمده است؛ بنابراین رابطه علت و معلولی را پیگیری می‌کند. اما نمود عکس هنری شاید در جامعه قابل مشاهده نباشد. مجموعه عکس مهدی فاضل در این دسته می‌گنجد و معطوف به علت‌هاست. در نهایت به این می‌رسد که اصلاً چرا چنین اتفاقی افتاده و سعی دارد با ایده خاص خود که آن را در آثارش پدیدار کرده، تلنگری به مخاطب بزند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->