تمدید ثبت نام خودرو‌های وارداتی تا روز شنبه (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) واعظ‌زاده، مدیر عامل جدید شرکت پدیده کیست؟ + سوابق گزارشی از وجود سکه‌های تقلبی در بازار مشهد نداریم بورس در کما | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) برادران: مالیات طلا فقط مربوط به اجرت است خراسان رضوی، در صدر میزان بازرسی از واحد‌های صنفی اصناف کشور طلا وارد مسیر نزولی شد (امروز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) لاستیک گران شد + جزئیات نحوه خرید لاستیک دولتی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) امروز از اولین عرضه‌اولیه سال ۱۴۰۳ جا نمانید + زمان ثبت سفارش (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) فایل‌های متنوع اجاره در محله جانباز مشهد (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) دیدار استاندار خراسان‌رضوی با یک هیئت سرمایه‌گذاری از کشور عمان | ضرورت سرمایه‌گذاری در حوزه زائران توافق صنف طلا با ثبت آمار معاملات و حمل در سامانه جامع تجارت چرا ثبت اطلاعات طلافروشان در سامانه جامع تجارت الزامی شد؟ حباب سکه به کاهش نرخ دلار واکنش نشان نداد! + جدول (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) جزئیاتی از تعطیلی رسمی جمعه و شنبه + فیلم «تعهد ارزی» و «کمبود واگن‌های باری» فصل مشترکِ دغدغه‌های صادرکنندگان خراسان رضوی قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) میزان مالیات پرداختی اصناف در هر سال چقدر است؟ + جدول مجرد‌ها هم می‌توانند یارانه خود را تفکیک کنند؟ علت کاهش و ماندگاری نرخ دلار در کانال ۵۹ هزار تومان چه بود؟ (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) وام ۱۸۵ میلیون تومانی بدون سود دریافت کنید + جزئیات محدودیت عجیب سایپا برای متقاضیان طرح پیش فروش خودرو (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) واعظ‌زاده مدیرعامل شرکت پدیده شد کاهش نرخ رشد پول در فروردین ماه ۱۴۰۳ گران‌فروشی در صدر تخلفات بانوان آرایشگر در مشهد | مهر و موم یک آرایشگاه زنانه در بلوار سجاد مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کرونا و آثار اقتصادی

  • کد خبر: ۲۵۶۶۰
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۴
کرونا و آثار اقتصادی
سعید لیلاز - روزنامه‌نگار و تحلیلگر اقتصادی
با شیوع کرونا آسیب‌های جدی به اقتصاد ایران وارد شده؛ آسیب‌هایی که طبقات فرودست شهری و نه روستایی را بیشتر تحت‌تأثیر قرار داده است. این موضوع هم خطرناک است و هم آسیب زیادی به‌همراه دارد. در فروردین امسال شاهد آثار آسیب‌های ناشی از کرونا و تورم قیمت مواد غذایی بودیم؛ متوسط رشد قیمت این کالا‌ها بیش از ۵ درصد بود که نشان می‌دهد طبقات فرودست فشار مضاعفی را تحمل کردند. از طرفی درآمد این قشر کم شد و از سوی دیگر هزینه‌هایشان به‌شدت افزایش پیدا کرد. البته این آسیب در ایران خیلی کمتر از دیگر کشور‌ها بود. تصور این است که بعد از ماه رمضان یا حداکثر از ابتدای تابستان بازسازی اقتصاد کشور آغاز و این آسیب‌ها نه به‌صورت کامل بلکه تا حد زیادی جبران شود.
امسال رشد اقتصادی ایران نیز صفر یا یک‌درصد مثبت خواهد بود. در شهر‌های بزرگ شاهد مقوله حاشیه‌نشینی هستیم؛ به‌ویژه در مشهد که وخیم‌ترین وضعیت را از این نظر دارد. حاشیه‌نشینی در مشهد گسترده‌تر از دیگر شهر‌های ایران است و همین موضوع این الزام را ایجاد می‌کند که دستگاه‌های حکومتی و نه‌فقط دولتی و به‌ویژه ارتش و سپاه که عملکرد مثبتی در ۲ ماه گذشته داشته‌اند، توجه خود را به اقشار فرودست به‌ویژه در حاشیه شهر‌ها معطوف کنند. ما هنوز هم که هنوز است آثار اقتصادی بحران کرونا در طبقات فرودست را نه می‌دانیم و نه این بحران‌ها به‌صورت کامل تأثیر خود را گذاشته‌اند. در این شرایط وقتی ذخیره بسیار اندک این خانواده‌ها به‌پایان برسد، در معرض گرسنگی و تلف‌شدن قرار خواهند گرفت.
تشکیل قرارگاه امام‌حسن (ع) سپاه حرکت دقیق، بموقع و سنجیده‌ای است که باید تقویت شود. در همین راستا پیشنهاد می‌کنم موکب‌های اربعین را به‌ویژه در حاشیه شهر‌ها به‌صورت سازمان‌یافته راه‌اندازی کنند. این‌ها موکب‌هایی هستند که امکان سازمان‌دهیشان در این مناطق وجود دارد. این مراکز با توزیع غذا به‌صورت خشک یا پخته‌شده، می‌توانند مقدار زیادی از بحران واردآمده به حاشیه‌نشینان را جبران کنند.
در پایان توجه همه دستگاه‌ها اعم از دولتی، حکومتی، سازمان‌های بخش‌عمومی مانند شهرداری‌مشهد و آستان‌قدس‌رضوی را به محرومان جلب می‌کنم، زیرا در حال حاضر مهم است که نگذاریم کسی در معرض گرسنگی قرار بگیرد. این موضوع باید اولویت همه ایرانی‌ها باشد تا پس از این مرحله و در مرحله بعدی به توان‌بخشی اقتصادی اقشار آسیب‌دیده پرداخته و شغل‌هایشان احیا شود که این موضوع هم باید بعد از عید فطر آغاز شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->