مار سمی در کارگاه تزریق پلاستیک و وحشت کارگران (۱۶ اردیبهشت) عزم جدی برای جلوگیری از «کوتاه قامتی» در کشور واژگونی خودرو در خواف خراسان رضوی ۵ مصدوم برجا گذاشت (۱۶ اردیبهشت) حداقل دوسوم سرطانی‌ها در ایران حتماً زنده می‌مانند| سلول‌درمانی، درمان قطعی سرطان نیست قتل هولناک زن میانسال و دستگیری فرزند بی رحم(۱۶ اردیبهشت) راز جسد بی‌سر مرد افغانستانی فاش شد (۱۶ اردیبهشت) قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد آتش سوزی آشپزخانه در محله مفتح اطفا شد +تصویر(۱۶ اردیبهشت) نسخه طب ایرانی برای سرطان توصیه به مصرف آب چاه به جای آب‌های بسته‌بندی شده غیرکارشناسی است دستگیری سه سارق خودرو در مشهد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) کشف ۴۰ فقره سرقت در مشهد (۱۶ اردیبهشت) چگونه مصرف برق یخچال فریزر را کاهش دهیم؟ آیا نوزادان می‌توانند ماست بخورند؟ چرا بانوان معلمی را ترجیح می‌دهند؟ نگهداری برنج پخته در یخچال | برنج پخته چند روز در یخچال می‌ماند؟ دبیر سندیکای تولیدکنندگان مکمل ایران: مکمل خارجی و وارداتی نداریم | روش‌های تشخیص مکمل اصل از تقلبی  برخورد قانونی با معلم‌بلاگر‌ها در مدارس دولتی و غیردولتی اگر شانه‌ها و کتفتان جوش می‌زند، بخوانید
سرخط خبرها
عضو انجمن جامعه‌شناسی ایران:

شیوع کرونا انسجام اجتماعی را تقویت کرد

  • کد خبر: ۲۶۴۵۷
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۸
شیوع کرونا انسجام اجتماعی را تقویت کرد
عضو انجمن جامعه‌شناسی ایران معتقد است، شیوع ویروس کرونا باوجود پیامد‌های مخرب، اتحاد و هم‌بستگی اجتماعی را تقویت کرد و این امر با تحلیل گفتمان و ادبیات فضای مجازی نیز قابل تحقیق و بررسی است.
به گزارش شهرآرانیوز، سید یعقوب موسوی در خصوص آثار و تبعات اجتماعی شیوع کرونا در جهان اظهار کرد: شیوع این بیماری در جهان بی‌شک سبب یک رکود اجتماعی (عدم تحرک اجتماعی) شد و تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی، کسب و کار‌ها در پی آن یک کسالت فیزیکی و اجتماعی را رقم زد و با این رکود اجتماعی اختلال کارکردی نظام‌ها همچون نظام خانواده نیز به عنوان نهاد اصلی اجتماعی تشدید شد.

موسوی ادامه داد: امروزه همچنین نهاد‌های اجتماعی و مدنی، احزاب و تشکل‌ها در سراسر جهان با روزمرگی مواجه و این مسئله نیز از تبعات اجتماعی مواجهه با این بحران به‌شمار می‌رود.

استاد جامعه‌شناسی دانشگاه الزهرا(س) خاطرنشان کرد: افزایش درصد نیازمندان هم در مناطق محروم و تشدید شکاف طبقاتی نیز از دیگر آثار و نتایج این رویداد است.

وی تصریح کرد: گاه با افزایش مشکلات اقتصادی و تداوم شرایط نابسامان اجتماعی یک فرصت به منظور احتکار کالا‌های ضروری و مورد نیاز روز برای منفعت‌طلبان فراهم و این آسیب نیز شکاف طبقاتی را تقویت می‌کند.

به گفته این جامعه شناس، بروز یأس اجتماعی نیز در جوامع به سبب اقتصاد پرتلاطم و ناامنی روانی که ناشی از تعطیلی برخی کسب‌وکار‌ها و کاهش درآمد‌های اقتصادی است، از دیگر تبعات اجتماعی این بحران است.

موسوی یادآور شد: تقویت اتحاد و انسجام اجتماعی، اما به عنوان یکی از مهم‌ترین تبعات ارزشمند این واقعه نباید فراموش شود؛ هم‌بستگی اجتماعی در جامعه ایران همواره در مواجهه با وقایع ناگوار همچون جنگ تحمیلی، سیل و زلزله افزایش یافته است.

وی تأکید کرد: به عنوان مثال کاهش چشمگیر سفر‌های نوروزی و پذیرش قرنطینه خانگی بدون بهره‌گیری از مکانیسم‌های تنبیهی از مهم‌ترین مظاهر همدلی و همراهی مردم با دولت بود.

موسوی افزود: همچنین حجم مبادلات عاطفی و تحلیل گفتمان و ادبیات شهروندان در فضای مجازی بی‌شک حاکی از تقویت همدلی و هم‌بستگی اجتماعی در این روزهاست.

منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->