زلزله دیباج در استان سمنان را لرزاند (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) از کمک دانشجویان برای اثاث کشی خانه استاد تا معمای ترک تحصیل دانشجویان دکترا ! اتصالی برق پشت‌بام، منزل مسکونی را به آتش کشید + تصویر حادثه (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) افشاگری یک رسانه علیه قلیان اکسیژن| طرح مطالعاتی یامنفعت‌طلبی وبازی باسلامت جوانان؟ افشای راز قتل یکی از مدیران شهرداری به دست همسرش ماجرای استفاده بلاگر اینستاگرامی از آمبولانس در شیراز چه بود؟ پیش بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح زرد در استان اعترافات تکان دهنده جوانی که مادر خود را به قتل رساند (۱۷ اردیبهشت) قصاص ۲ قاتل و فرصت دوباره زندگی برای سومین نفر کشف سه کیلوگرم تریاک از معده سرنشینان یک خودرو در بجستان (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تشدید نظارت بر اتاق‌های فرار تهران دستگیری متهم‌به‌جعل مهر‌های ادارات در مشهد شانه کردن مو چه تاثیری در سلامت و زیبایی آن دارد؟ رفع تندی غذا با چند راهکار ساده عوارض روانی سقط جنین روی مادر نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب | بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها ارتباط دارد هشدار! تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود آموزش عبور و مرور در خیابان را  از  خردسالی شروع کنیم
سرخط خبرها

ثبت ملی مزار افکان بجستان خراسان رضوی

  • کد خبر: ۳۶۰۸۵
  • ۰۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۷
ثبت ملی مزار افکان بجستان خراسان رضوی
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: بنای مزار روستای افکان شهرستان بجستان در این استان به شماره ۱۳۹ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

به گزارش شهرآرانیوز، ابوالفضل مکرمی فر با اعلام این خبر گفت: مزار افکان از نظر موقعیت در شمال روستای بقچیر و افکان بخش مرکزی شهرستان بجستان این استان قرار دارد.

وی ادامه داد: بنای این مزار مربوط به دوره قاجار است و وجه تسمیه آن برگرفته از نام روستا یعنی بقچیر و افکان است که به نام مزار افکان مشهور شده و فرد مدفون در این بنا به گفته روستاییان از عرفا بوده و مورد احترام اهالی و روستاهای اطراف می‌باشد.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی با بیان اینکه مزار افکان در پهنه شمالی روستا و در فاصله ۲۰۰ متری بافت روستا قرار دارد گفت: این مزار بر فراز تپه‌ای قرار گرفته و از پیرامون به فضای آزاد دسترسی دارد.

مدیر دفتر ثبت آثار تاریخی و فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی نیز با بیان اینکه فرم کلی پلان این بنا چلیپایی شکل است گفت: ورودی بنا به صورت طاق جناغی بوده و سازه و هسته اولیه بنا و فضاهای معماری موجود در آن هنوز به قوت خود باقی است که از جنس خشت و آجر می‌باشد.

محمود طغرایی افزود: فرم چلیپایی منحصر به فرد این بنا، پوشش گنبدی و اجرای آن به صورت عرقچین با سنگ و ملات خاک و گچ از ویژگی‌های خاص این اثر تاریخی است.

وی ادامه داد: این بنا از همان آغاز به منظور استفاده اهالی روستا برای عبادات و نماز و ارج نهادن به شخصیت مدفون شده در بنا با کاربری مزار احداث شده و تاکنون نیز این کاربری را حفظ کرده است.

شهرستان بجستان ۳۸ اثر، محوطه و تپه تاریخی، طبیعی و میراث ناملموس ملی دارد.

این شهرستان در حدود ۳۰۲ کیلومتری مشهد واقع است. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->