اندازه نینتندو سوییچ ۲ احتمالا با نسل قبلش متفاوت باشد ویدئویی از ربات انسان‌نمای S1 که سرعت و دقتی حیرت‌انگیز دارد رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد آیا گلکسی واچ ۷ با قابلیت نظارت بر قند خون عرضه می‌شود؟ با هوش مصنوعی گوگل مکالمه زبان انگلیسی تمرین کنید | ویژگی جدید موتور جست‌وجوی گوگل ویژگی انتقال تماس بین دستگاه‌ها به گوگل میت اضافه شد متاورس شرکت متا همچنان میلیاردها دلار ضرر روی دست مارک زاکربرگ می‌گذارد ظرفیت باتری قاب گلکسی بادز ۳ پرو مشخص شد آسیا بلاخیزترین قاره است کاهش قابل‌توجه حجم آپدیت‌های ویندوز ۱۰ با فناوری جدید مایکروسافت مدل پایه Surface Laptop 6 در راه است اگر آیفون دارید، می‌توانید بدون رمز وارد واتس‌اپ شوید اپل هوش مصنوعی خود را معرفی کرد | اینترنت لازم نیست؛ پردازش کنید! امضای جو بایدن پای لایحه «فیلترشدن یا فروش تیک‌تاک» |‌ اپلیکیشن چینی چه می‌کند؟ افزایش کاربران Threads | رقیب X حالا ۱۵۰میلیونی است برخی از مشخصات شیائومی ۱۵ لو رفت + جزئیات اعضای هیئت‌مدیره «انجمن هوش مصنوعی ایران» انتخاب شدند درباره ماه کامل صورتی که امشب (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) در آسمان می‌درخشد + دلیل نامگذاری کاهش تولید اپل ویژن پرو به‌دلیل تقاضای کمتر از حد انتظار قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن معرفی شد ویکی‌پدیای فارسی یک‌میلیونی شد
سرخط خبرها

فیلترینگ «تیک تاک» قربانی جدید ترامپ

  • کد خبر: ۳۷۱۷۹
  • ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۰
فیلترینگ «تیک تاک» قربانی جدید ترامپ
فشار‌های ترامپ بر شبکه‌های اجتماعی و قدرت نمایی‌های او اکنون وارد مرحله تازه‌ای شده است. این فشار‌ها اکنون با چین ستیزی او ترکیب شده و ماهیت تیک تاک، یک اپلیکیشن چینی محبوب که برای اشتراک گذاری ویدئو به کار می‌رود را تهدید می‌کند.
به گزارش شهرآرانیوز، ترامپ در تازه‌ترین سخنرانی خود اعلام کرد احتمالا این اپلیکیشن را در آمریکا ممنوع کند و در پی آن اخباری مبنی بر احتمال خرید سرویس‌های بخش آمریکای این اپلیکیشن توسط شرکت مایکروسافت منتشر شد.
 
اپلیکیشنی با ۲ میلیارد بار دانلود
این اپلیکیشن چینی که هم اکنون بیش از ۲میلیارد بار دانلود شده، بین نسل جوان و نوجوان محبوبیت زیادی یافته است. تیک تاک در حقیقت از ادغام دو اپلیکیشن Musical.ly و Douyin به وجود آمده است. پس از ادغام و از سال ۲۰۱۸ محبوبیت تیک تاک در آمریکا به شدت افزایش یافته است. به نوشته ورایتی «بایت دنس» که مالک تیک تاک به حساب می‌آید یک شرکت چینی است که مقر آن در پکن قرار دارد و چند اپلیکیشن شبکه اجتماعی را مدیریت کند. به عبارت دیگر می‌توان «بایت دنس» را نسخه چینی فیس بوک دانست.
 
تیک تاک رقیبی برای اینستاگرام و یوتیوب
هرچند فقط چند سال از عمر تیک تاک می‌گذرد، اما این اپلیکیشن اشتراک گذاری ویدئو به سرعت محبوب شده است. هر روز نیز انبوهی از ویدئو‌های کوتاه مدت در آن منتشر می‌شود که کاربران یکدیگر را به چالش دعوت می‌کنند، مهارت‌های خود را به نمایش می‌گذارند یا ویدئو‌هایی از موضوعات اجتماعی را به اشتراک می‌گذارند.

به طور دقیق‌تر تیک تاک در زمینه‌ای به شدت محبوب شده که شرکت‌های بزرگی مانند فیس بوک، اینستاگرام و اسنپ چت فعال هستند و رقبای جدی آن‌ها به شمار می‌روند. این اپلیکیشن نه تنها در آمریکا، بلکه در انگلیس و هند و کشور‌های دیگر نیز بسیار محبوب است. از سوی دیگر شیوع ویروس کرونا محبوبیت این اپلیکیشن را نیز بیش از پیش افزود، به طوریکه در ماه آوریل تعداد دانلود‌های آن در سراسر جهان از مرز ۲ میلیارد بار گذشت.
 
فشار قانونگذاران و تحقیقات گسترده درباره اپلیکیشن چینی
اما محبوبیت تیک تاک بدون جنجال نبوده و ارتباط شرکت مادر با دولت چین به شدت زیر ذره بین قرار گرفته است. در ماه‌های اخیر قانونگذاران آمریکایی به شدت این اپلیکیشن را تحت فشار گذاشته اند و ادعا می‌کنند استفاده از آن یک خطر امنیت ملی به وجود می‌آورد.

فشار قانونگذاران آمریکایی سبب شد برای نخستین بار در نوامبر ۲۰۱۹ میلادی تحقیقات درباره اپلیکیشن آغاز شود. مقامات درباره کنترل و ذخیره سازی اطلاعات نگران بودند و همین امر سبب شد برخی سازمان‌های دولتی از جمله ارتش آمریکا نیرو‌های خود را از نصب تیک تاک در دستگاه‌های موبایل شان منع کنند.

شرکت آمازون نیز به کارمندان خود دستور داد این اپلیکیشن را حذف کنند و برخی شرکت‌های دیگر نیز دستورات مشابهی برای کارمندان خود صادر کردند. البته آمازون یک روز بعد این سیاست را لغو کرد.

در این میان تیک تاک سعی کرد با تعیین یک مدیر ارشد اجرایی آمریکایی اوضاع را بهبود بخشد. به همین دلیل این سمت به «کوین مایر» آمریکایی سپرده شد که قبلا در شرکت دیسنی مشغول به کار بوده است.
 
تنبیه چین به دلیل شیوع ویروس کرونا
به نوشته بیزینس اینسایدر در اوایل ماه جولای پس از آنکه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و مایک پمپئو وزیر امورخارجه این کشور درباره احتمال ممنوعیت تیک تاک در آمریکا سخن گفتند، نگرانی‌ها درباره ادامه حضور این اپ در بزرگترین بازار خود یعنی آمریکا پر رنگ‌تر شد. هرچند پمپئو دلیل ممنوعیت احتمالی را نگرانی‌های امنیت ملی بیان کرد، اما ترامپ به طور واضح اعلام کرد هدف چنین اقدامی تنبیه چین برای شیوع ویروس کرونا در جهان است.

هرچند دولت آمریکا برنامه‌های مشخص و دقیقی برای ممنوعیت تیک تاک اعلام نکرده، اما اظهارات ترامپ به ایجاد نگرانی میان کاربران و شرکت‌ها و سازمان‌های آمریکایی منجر شده است.
 
مایکروسافت خریدار احتمالی تیک تاک
در همین راستا روزنامه واشنگتن پست در گزارشی در این باره می‌نویسد: تصمیم دونالد ترامپ برای ممنوعیت اپلیکیشن چینی تیک تاک در آمریکا، جدید‌ترین نشانه از موضع دولت در مقابل چین و شرکت‌های فناوری آن است.

ترامپ در این باره گفته: تا جایی که به تیک تاک مربوط باشد، ما آن را در آمریکا ممنوع می‌کنیم.

این درحالی است که برخی منابع آگاه مذاکراتی را فاش کردند، مبنی بر اینکه ممکن است شرکت بایت دنس مجبور شود، سرویس آمریکای اپلیکیشن تیک تاک را در این کشور به فروش برساند.

همچنین فاش شده مایکروسافت یکی از گزینه‌های اصلی برای خرید سرویس‌های این پلتفرم در آمریکا است.

اگر مایکروسافت تیک تاک را بخرد، یک شبه رقیبی برای فیس بوک، یوتیوب و دیگر پلتفرم‌های اجتماعی می‌شود و از سوی دیگر چشم انداز شبکه‌های اجتماعی در آمریکا را تغییر می‌دهد.
 
فشار حداکثری ترامپ برای کنترل شبکه‌های اجتماعی
در هر حال تیک تاک تنها شبکه اجتماعی نیست که قربانی فشار‌های بیش از حد دونالد ترامپ بر رسانه‌ها می‌شود.

پس از آنکه توئیتر برچسب راستی آزمایی به دو توئیت رئیس جمهور آمریکا اضافه کرد، او بیش از پیش خشمگین شد و این شبکه اجتماعی را به باد انتقاد گرفت. او شبکه‌های اجتماعی را به سانسور متهم و دستور اجرایی امضا کرد تا به موجب آن نظارت بر این شبکه‌ها بیشتر شود.

هفته قبل نیز دولت آمریکا از کمیسیون فدرال ارتباطات (FCC) درخواست کرده تا قوانینی برای فیس بوک، توئیتر و پلتفرم‌های دیگر تنظیم کند.

منبع: مهر
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->