گزارشی از جلسه نقد و بررسی کتاب «کارنامه فیاض: مجموعه آثار دکتر علی اکبر فیاض» اکران مردمی فیلم سینمایی «تمساح خونی» با حضور جواد عزتی و الناز حبیبی در سینما هویزه مشهد + فیلم سینما، آینه استحاله فرهنگی حضور زنان مشهدی در طرح طوبی، باعث هم‌فکری و هم اندیشی و تبلیغ عفاف و حجاب می‌شود یادی از غلامرضا صدیق غریب، معلم فرهیخته مشهدی| شاعری که غریب نبود تربیت ۱۵۰۰ مُبلّغ با هدف ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در کشور نگاهی به سریال «اکازیون» به کارگردانی مسعود اطیابی| در سخیف بودن، استثنایی وجود ندارد! خلاقیت در هنر، هدایتگری در معلمی نشست طرح ملی طوبی، در مجتمع فرهنگی امام رضا (ع) مشهد برگزار شد برای معلم مهربان و روشنگرم «ناخن‌کشیدن روی صورت شفیع‌الدین»، رمانی از قاسم فتحی منتشر شد مسعود اسکویی درگذشت + علت فوت (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ جای خالی طنز صادق و دلسوزانه «گل آقا» تجربه‌ای دلنشین: کنسرت محسن ابراهیم‌زاده در برج میلاد محمدرضا اربابی: در نمایش «میتینگ»، با نسل جوانی رو‌به‌رو هستید که مسائل روز را می‌شناسد
سرخط خبرها

مدیر انتشارات جهاددانشگاهی مشهد: برای خرید کتاب نیازآفرینی نشده است

  • کد خبر: ۵۲۱۹۳
  • ۱۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۱
مدیر انتشارات جهاددانشگاهی مشهد: برای خرید کتاب نیازآفرینی نشده است
برگزاری نمایشگاه کتاب به‌شکل مجازی واکنش‌های مختلف انتشاراتی‌های مطرح مشهد را در بر داشته است.
امیری|شهرآرانیوز، درحالی‌که برخی ناشران چون انتشارات «به‌نشر» معتقدند که برگزاری نمایشگاه مجازی در شرایط کنونی که امکان برگزاری نمایشگاه فیزیکی وجود ندارد، به‌هرحال اتفاق خوبی است، برخی هم معتقدند هنوز هیچ‌چیز درباره برگزاری نمایشگاه مجازی اعلام نشده است و از الان نمی‌شود برای حضور در این نمایشگاه اعلام آمادگی کرد: «نمایشگاه مجازی قرار است با چه طرح و برنامه‌ای برگزار شود؟ آیا قرار است نمایشگاهی شبیه به برگزاری طرح‌های کتاب باشد؟ آیا مشارکت ناشران اتفاق مهمی را رقم می‌زند؟ چه ناشرانی بیشتر اعلام حضور می‌کنند؟ تخفیف‌ها به چه صورت است؟ و…» این‌ها دغدغه‌های ناشرانی است که برخی از آن‌ها حتی هنوز از قطعی‌شدن برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب هم مطلع نشده‌اند و می‌گویند اخباری کلی منتشر می‌شود که هیچ جزئیاتی در آن معلوم نیست.
مدیر انتشارات «جهاددانشگاهی» مشهد با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب طرحی مبهم است و ناشران هیچ اطلاعی از کم‌وکیف آن ندارند، می‌گوید: اینکه برخی می‌گویند برگزاری هر نمایشگاهی به‌صورت مجازی در این شرایط خوب است، تاحدی درست است، اما موضوع این است که مردم در شرایط سخت کرونایی برای برطرف‌کردن نیازهای خود اقدام می‌کنند، درحالی‌که برای خرید کتاب نیازآفرینی نشده است.
افخمی‌زاده معتقد است صرف بودجه برای تولید برنامه‌هایی در رسانه‌های پرمخاطب چون صداوسیما درباره نیاز به کتاب، می‌تواند این نیاز را در مخاطبان به وجود بیاورد که کتاب تهیه و نیازهایشان را اولویت‌بندی کنند.
به‌عقیده او نیاز خفته‌ای به کتاب وجود دارد، اما باید بیدار شود و بهترین راه بیدارکردن آن، یادآوری کتاب در فضاهایی است که در آنجا  مردم از خدمات ضروری آگاه می‌شوند. زیرا وقتی مخاطب به کتاب احساس نیاز کند، برای رفع آن می‌کوشد. در آن صورت کتاب‌فروشی‌ها و ناشران زیادی هستند که در این شرایط فروشگاه مجازی خود را شکل داده‌اند.
به‌گفته او بسیاری از آن‌ها حتی اگر سایت هم ندارند، یک کانال فروش راه‌ انداخته‌اند و به‌این‌ترتیب کتاب‌های خود را معرفی می‌کنند، از این‌رو مخاطب به این طریق می‌تواند نیازش را برطرف کند.
او ادامه می‌دهد: وقتی هنوز مخاطب به کتاب احساس نیاز نمی‌کند، برگزاری نمایشگاه‌های مجازی چندان تأثیری ندارد، درحالی‌که اگر نیازآفرینی شود، مخاطب بدون نمایشگاه هم برای خرید کتاب تشویق می‌شود.
او در پایان یادآور می‌شود: با همه این‌ها برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب می‌تواند اتفاق خوبی باشد، اما خوب است جزئیات این طرح روشن شود تا ناشران بتوانند به‌درستی تصمیم بگیرند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->