گرفتار شدن خودرو به همراه ۴ سرنشین داخل سیلاب در حاشیه شهر مشهد (۲۰ اردیبهشت) قطع برق محله سیدی مشهد با سقوط داربست روی شبکه ۲۰ هزار ولتی| نقص برطرف شد کلات با ۵۷ میلی متر بارندگی رکورددار بارش در خراسان رضوی شد کودک ۱۰ ساله چطور قاتل شد؟ | چرا کودکان نباید فیلم ترسناک تماشا کنند؟ اعترافات تکان دهنده دختر ۱۰ ساله تهرانی درباره قتل دوستش| آدمکشی را ار فیلم‌های ترسناک یاد گرفتم بارندگی و سیلاب موجب انسداد موقت محور‌های مواصلاتی خراسان رضوی شد(۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) گروگانگیری یک زن و دخترش مقابل مجتمع پالادیوم+تصاویر راه ارتباطی ۲۰ روستای کلات خراسان رضوی بر اثر سیل قطع شد ۳۶ مصدوم در تصادف زنجیره‌ای در جاده نیشابور (۲۰ اردیبهشت) مسدود شدن ۶ جاده در خراسان رضوی بر اثر ریزش کوه و سیلاب هدیه روز دختر چی بخریم؟ دستگیری ۱۴ سرشبکه یک شرکت هرمی در مشهد عوامل ابتلا به حساسیت فصلی چیست؟ | راه‌هایی برای کاهش علائم آلرژی صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای خراسان رضوی و ۵ استان دیگر (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) قتل زن جوان توسط برادرش در مشهد به خاطر حرف مردم + عکس هشدار جهادکشاورزی مشهد به کشاورزان، دامداران، مرغداران، زنبورداران و گلخانه‌داران آزمون شفاهی احراز صلاحیت اخذ پروانه تخصصی روان‌شناسان خراسان رضوی در مشهد برگزار شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه و جمعه ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در استان تا جمعه
سرخط خبرها

از رگ تا رگ| سرنوشت عجیب یک واحد خون

  • کد خبر: ۵۷۴۲۳
  • ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۲
از رگ تا رگ| سرنوشت عجیب یک واحد خون
شاید تصور شما هم مثل بسیاری از مردمی که سراغ پایگاه‌های اهدای خون می‌روند، این باشد که کیسه خونی که از رگ‌های شما پر می‌شود، مستقیم به بیمارستان‌ها برای اهدا و نجات جان نیازمندان فرستاده می‌شود، اما این تصور کاملا اشتباه است و هیچ واحد خونی به‌صورت کامل مگر در شرایط خاص از پایگاه‌های انتقال خون خارج نمی‌شود.

جانقربان|شهرآرانیوز- شاید تصور شما هم مثل بسیاری از مردمی که سراغ پایگاه‌های اهدای خون می‌روند، این باشد که کیسه خونی که از رگ‌های شما پر می‌شود، مستقیم به بیمارستان‌ها برای اهدا و نجات جان نیازمندان فرستاده می‌شود، اما این تصور کاملا اشتباه است و هیچ واحد خونی به‌صورت کامل مگر در شرایط خاص از پایگاه‌های انتقال خون خارج نمی‌شود.

یک کیسه خون در فرایند فراوری ۳ خروجی دارد که شامل گلبول قرمز، پلاسما و پلاکت می‌شود که این جداسازی تحت شرایط خاص و با استفاده از سانتریفیوژ انجام می‌شود. جالب است که از پلاسمای خون برای ساخت داروهای بیماران خاص نیز استفاده می‌شود و کاربرد آن در تزریق به بیماران نیازمند نیست.

این فرایند همراه با آزمایش‌های ویژه‌ای که برای سلامت خون انجام می‌شود، درکل در ۶ ساعت باید انجام شود، زیرا یک واحد خون کامل بیشتر از این تعداد ساعت امکان نگهداری ندارد.

برای اطلاع بیشتر از اتفاقاتی که بر روی یک کیسه خون اهدایی رخ می‌دهد و مراحلی که طی می‌کند، در سازمان انتقال خون خراسان رضوی با دکتر علی حسنی، معاون فنی و فناوری‌های نوین این سازمان، همراه می‌شویم و در کلیپ زیر مراحل را مشاهده می‌کنیم.

 

 
 
 
 
 
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->