برخورد قاطع با کم‌فروشی نانوایان در مشهد دو کارگزاری جدید مجوز فعالیت گرفتند | کارگزاری‌های مجاز را چگونه تشخیص دهیم؟ (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) مشترکان خوش‌مصرف برق، خودرو جایزه می‌گیرند وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد افزایش ۱۰ درصدی مصرف برق در خراسان رضوی در سال گذشته تعطیل شدن روز پنجشنبه چه پیامد‌هایی دارد؟ قیمت محصولات سایپا و ایران خودرو در بازار امروز (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه توقیف شد! بیانات رهبر معظم انقلاب در حوزه امنیت شغلی کارگران مهم‌ترین مطالبه جامعه کارگری است وزیر اقتصاد در مشهد: جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیازمند اجرای طرح‌های تحولی است اسماعیلی با اشاره به مطالبه‌های مقام معظم رهبری از مسئولان در دیدار با کارگران: مجلس پیگیر تامین امنیت شغلی کارگران است تامین امنیت شغلی کارگران؛ تذکر همه ساله رهبر معظم انقلاب به مسئولان افزایش حقوق‌ها مطابق قانون و هزینه‌های سبد خانوار نیست | حقوق‌ها نیاز به اصلاح دارد سازوکار مجلس برای ساماندهی بازار املاک + اینفوگرافی مصوبه کارت بانکی این ۶ بانک حذف می‌شوند + جزئیات زمان عرضه گسترده نوبرانه‌های بهاری در بازار اعلام شد | جدیدترین قیمت ملون، طالبی، توت فرنگی، سیب و موز را ببینید پلمب یک آتلیه عکاسی در مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) راه‌های شناسایی لاستیک، روغن و فیلتر تقلبی خودرو یک راه بسیار ساده برای دریافت سود سهام عدالت بیانات مقام معظم رهبری حرف دل همه کارگران بود بنزین سوپر امروز در کدام جایگاه‌های مشهد توزیع می‌شود؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) امتیاز ۶۰۰ میلیون تومانی برای دارندگان کارت ملی! نمک‌هایی که کاش نم نمک کم شوند! دلار وارد کانال ۶۲ هزار تومان شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) اختصاص بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی
سرخط خبرها

تامین امنیت شغلی، مهم‌ترین دغدغه و مطالبه کارگران | مطالبه‌ای که همچنان بر زمین مانده است

  • کد خبر: ۶۵۳۰۰
  • ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۳
تامین امنیت شغلی، مهم‌ترین دغدغه و مطالبه کارگران | مطالبه‌ای که همچنان بر زمین مانده است
به گفته حسین حبیبی، مهم‌ترین خواسته‌ی کارگران در روز جهانی کارگر امسال، احیای امنیت شغلی از دست رفته است.

به گزارش شهرآرانیوز، روز جهانی کارگر نزدیک است. خواسته‌ی اصلی کارگران در اول ماه مه امسال چیست؛ حسین حبیبی (عضو هیات مدیره کانون عالی شوراها) با تاکید بر اینکه تامین امنیت شغلی کارگران، مهم‌ترین دغدغه و مطالبه است که متاسفانه همچنان بر زمین مانده؛ در ارتباط با لزوم احیای قرارداد‌های دائم کار می‌گوید: وفق ماده ۲۰۳ قانون کار، وزارت کار و وزارت دادگستری مامور اجرای این قانون هستند؛ «قرارداد» یعنی قول و قرار دونفر که به صورت کتبی یا شفاهی بر سر موضوع خاصی مانند قرارداد کار منعقد می‌شود که برای اثبات صحت قرارداد کار، اعمال مفاد مواد ۹ و۱۰ قانون الزامی است و بنابراین توافق طرفین الزامی است.

وی در توضیح بیشتر می‌گوید: یک طرف کارگر با نیروی جسمی و روحی و طرف دیگر کارفرما با سرمایه مادی، با هم قول و قرار می‌گذارند رابطه کاری داشته باشند -حالا چه کتبی وجه شفاهی - ممکن است مدت‌دار باشد یا بدون مدت باشد که دائم تلقی می‌شود؛ در قرارداد‌های کار نیز ممکن است مدت ذکر شود که درآن صورت قرارداد مدت دار یا موقت است؛ ممکن هم هست مدت ذکر نشود که دائم تلقی می‌شود مانند قرارداد‌های کار تا قبل از سال ۷۲ که مدت ذکر نمی‌شد و قرارداد دائم تلقی می‌شدند.

حبیبی می‌افزاید: درواقع عنصر اصلی قرارداد کار، توافق است که البته این عنصر اصلی قرارداد سال ۷۲ طی بخشنامه ۳۵۷۲۳ وزارت کار و طی دادنامه ۱۷۹ سال ۷۵هیات عمومی دیوان عدالت اداری از بین رفت و قرارداد‌های کار یکسویه و یک طرفه فقط با اراده و نظر کارفرما منعقد می‌شود که این مساله غیر قانونی است و همین تصمیم غیرقانونی است که امنیت شغلی کارگران را نابود کرده است.

به گفته وی، کارگران باید در هفته کارگر ۱۴۰۰ مطالبه‌گری کنند؛ او مهم‌ترین مطالبات را به ترتیب زیر مطرح می‌سازد:

- ابطال دادنامه ۱۷۹ هیات عمومی دیوان عدالت اداری و احیای امنیت شغلی

از وزارت کار و قوه قضائیه (دیوان عدالت اداری) می‌خواهیم وفق ماده ۲۰۳ قانون کار را اجرا کنند نه اینکه با صدور امثال بخشنامه و دادنامه فوق، قانون کار را از حیز انتفاع ساقط کرده و نا کارآمد جلوه دهند؛ اگر امروز سازمان تامین اجتماعی دچار کمبود منابع و بحران شده، به واسطه وجود قرارداد‌های موقت کوتاه مدت است.

  • کارگران درصورت عدم تمدید قرارداد کاری که صرفا با اراده کارفرما تنظیم شده؛ باید به اداره کار مراجعه و به استناد ماده ۷ و تبصره ۲ (طبعیت مستمر) شکایت مبنی بر بازگشت به کار آنهم به صورت دائم بکنند. مراجع حل اختلاف هم هرچند خواسته را قبول نداشته باشند، مکلف به رسیدگی هستند و عدم توجه به خواسته فوق و عدم رسیدگی در مراجع، تخلف محسوب می‌شود. کارگر بایستی خواسته خود را شفاف و قاطع در صورتجلسه ثبت و امضاء کند.
  • منبع: ایلنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->