تصادف پراید و پژو ۲۰۶ در قوچان ۷ مصذوم برجا گذاشت(۲۸ اردیبهشت) از ۸۱ روستای دارای سکنه سرخس فقط یک روستا جاده دسترسی ندارد نجات معجزه آسای جوان مشهدی از داخل چاه (۲۸ اردیبهشت) نامه سرگشاده نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی به رئیس جمهور درباره کارگران و بازنشستگان   محور صالح آباد - تربت جام بازگشایی شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) متلاشی شدنِ شبکه شیطان پرستی و دستگیری ۲۶۱ نفر نجات نیسان آبی با پنج سرنشین از درون سیلاب (۲۸ اردیبهشت) این پزشکان متخلف هستند عملیات گسترده هلال احمر در سطح استان خراسان رضوی تسویه ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بدهی بانکی تامین اجتماعی سازمان برنامه و بودجه اجرای قانون همسان‌سازی بازنشستگان را به تاخیر نیندازد اطلاعیه اداره‌کل زندان‌های اصفهان درباره «توماج صالحی» آزمون استخدامی آموزش و پرورش برگزار شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) احتمال وقوع سیل و صاعقه در ۷ استان کشور (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) ویدئو| پیکر هشتمین جانباخته سیل در خراسان رضوی پیدا شد فرماندار نیشابور: تا کنون هیچ خسارت جانی ناشی از سیل گزارش نشده است| برآورد خسارت ۲ هزار و ۸۷۰ میلیارد ریالی در این شهرستان (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعلام محور‌های مسدود در خراسان رضوی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) کنترل کامل انتظامی و امنیتی در منطقه سیل زده سیدی مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) قصاص؛ مجازات تصادف فوتی بدون گواهینامه است؟
سرخط خبرها

چند تدبیر ساده برای صرف‌جویی در آب مصرفی

  • کد خبر: ۷۵۹۸۷
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۷
چند تدبیر ساده برای صرف‌جویی در آب مصرفی
صرفه جویی در مصرف آب اهمیت بسیار زیادی دارد. آب از منابع طبیعی است که از آن استفاده زیادی می‌شود؛ بنابراین حفظ و نگه داری این منبع طبیعی و صرفه جویی در آن اهمیت بسیار زیادی دارد.
امیر مقدم | شهرآرانیوز؛ متوسط بارندگی سالیانه درجهان حدود ۸۶۰ میلی‌متر است. این در حالی است که در کشور ما کمتر از یک‌سوم و حدود ۲۵۰ میلی‌متر بارندگی داریم. یعنی دسترسی ما به منابع آبی کمتر است، مسئله‌ای که همواره یک عامل مهم محدودکننده فعالیت‌ها در کشورمان محسوب می‌شود.
 
با همه این‌ها، سرانه مصرف آب هر ایرانی در همه بخش‌ها روزانه ۲۲۴ لیتر است. این آمار برای کشوری مانند لهستان ۹۸ لیتر، بلژیک ۱۱۲ لیتر، آلمان و هلند ۱۲۹ لیتر، فرانسه ۱۳۹ لیتر، انگلیس ۱۵۳ لیتر و سوئد ۱۶۴ لیتر است. میزان مصرف آب با گرم‌شدن هوا هم به طور چشمگیری افزایش می‌یابد، مسئله‌ای که امسال به یک معضل جهانی در همه دنیا از جمله کشور خودمان تبدیل شده‌است و با نجومی‌شدن قبض آب تابستانه هم رابطه مستقیمی دارد؛ بنابراین حتی اگر مسئله کمبود منابع آبی در این روز‌های سخت هم چندان نگرانمان نکند و چشم به آسمان داشته باشیم، باز هم برای کاهش صفر‌های روی قبض آب، چاره‌ای جز صرفه‌جویی نداریم. اشتباه نکنید. صرفه‌جویی به معنای مصرف کمتر نیست بلکه به معنای درست مصرف‌کردن است. برای این منظور هم کافی است چند تدبیر ساده را در خانه به کار ببندید.

راهکار‌هایی برای صرفه‌جویی در این روز‌های کم‌آب

-یک فلاش‌تانک معمولی روزانه ۸۰ تا ۱۰۰ لیتر آب مصرف می‌کند که اگر یک بطری بزرگ نوشابه را پرآب کنید و درون مخزنش قرار دهید، تا ۵۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی خواهد شد.

-سعی کنید زمان دوش گرفتن را هربار کمتر از نوبت قبل کنید. اگر بتوانید آن را به کمتر از ۵ دقیقه برسانید، ماهیانه به ازای هر دقیقه حدود ۴۰۰۰ لیتر آب صرفه‌جویی می‌کنید. حتما از سردوش‌های فشار قوی و کاهنده مصرف آب در حمام استفاده کنید.

-از سایه‌بان برای کولر‌های آبی استفاده کنید. هرچه میزان تابش نور خورشید بر بدنه کولر بیشتر باشد، آب بیشتری تبخیر می‌شود.

-قبل از شستن ظرف‌ها، باقی‌مانده موادغذایی را از آن جدا کنید. ظرف‌ها را درون تشتی بزرگ یا سینک ظرف‌شویی خیس کنید و پس از چند دقیقه با اسکاچ و مایع ظرف‌شویی بشویید.

-برای آبیاری باغچه یا گلدان‌ها صبح اول وقت یا غروب را انتخاب کنید و آب آن را از جمع‌آوری آب‌هایی تأمین کنید که از مایع شوینده برای آن‌ها استفاده نمی‌کنید، مانند شست‌وشوی دست، میوه و سبزی یا آب‌های زاید تولیدشده در فریزر‌ها و کولر‌های گازی. آب تولید شده در کولر‌های گازی در روز‌های بسیار گرم، روزانه تا ۴۰ لیتر هم می‌رسد.

-اگر از ماشین ظرف‌شویی یا لباس‌شویی استفاده می‌کنید، ظرفیت آن را کامل پر کنید. کاری که انجام می‌دهید باید با راندمان آن هم‌خوانی داشته باشد. با این کار، آب هم در مرحله شست‌وشو و هم آب‌کشی صرفه‌جویی می‌شود.

-از آب شرب برای شست‌وشوی خودرو، پارکینگ، حیاط و پیاده‌رو استفاده نکنید. در صورت نیاز نیز قبل از شست‌وشو محل یا وسیله را با اسفنج، دستمال یا جارو از گردوغبار و آشغال تمیز کنید، سپس با مقدار کمی آب بشویید. برای شست‌وشو هم حتما از کارواش‌های خانگی استفاده کنید. با این روش، مصرف آب کم و فشار آن افزایش می‌یابد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->