مدیرکل سازمان جهانی بهداشت: حمله اسرائیل به رفح یک فاجعه انسانی است آمریکا: برنامه ای از اسرائیل برای رفع نگرانی ها درباره رفح ندیده ایم محمد علی الحوثی: با آتش بازی نکنید حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) اکثریت صهیونیست‌ها خواستار استعفای نتانیاهو هستند ادعای بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است اصابت ۳ موشک جدید به شمال فلسطین اشغالی ناگفته‌های سردار حاجی‌زاده از عملیات وعده صادق + فیلم مخالفت کامرون با شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی کوه اسناد «بی بی سی» درباره نیکا شاکرمی، موش زایید + تصویر جمعی از معلمان با رهبر انقلاب فردا چهارشنبه دیدار می‌کنند (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) موافقت ارتش رژیم صهیونیستی با تداوم جنگ در غزه سوناک: حجم کمک‌های امدادی به غزه باید بیشتر شود واکنش حماس به عملیات شهادت طلبانه شهروند ترکیه در قدس اشغالی + فیلم قاضی آمریکایی ترامپ را برای توهین به دادگاه جریمه کرد تظاهرات علیه نتانیاهو در قلب تل‌آویو (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) گوترش حماس و اسرائیل را به آتش‌بس فراخواند پیشرفت ملموس در سازش ریاض - تل‌آویو صنعا: عربستان تمایل به تکمیل مذاکرات با یمن دارد نتانیاهو: «با یا بدون توافق» به رفح حمله می‌کنیم لاپید: تل‌آویو به گروگان دیوانگان بی‌مسوولیت مبدل شده است
سرخط خبرها

انتظارات معیشتی از «دولت مردمی»

  • کد خبر: ۸۲۸۲۳
  • ۱۲ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۶
انتظارات معیشتی از «دولت مردمی»
حالا با گذشت دو ماه از آغاز به کار دولت سیزدهم و تکمیل کابینه مردم منتظر هستند تا دولت مردان برای رفع مشکلات معیشتی آنها اقدام کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ قریب به دو ماه از آغاز به کار دولت سیزدهم می‌گذرد و در این زمان محدود، «دولت مردمی» توانسته است با تکیه بر آرا و نظرات نخبگان و همراهی مردمی که پس از انتخابات ریاست جمهوری، امیدی در دل هایشان برای غلبه بر مشکلات کشور ایجاد شده است، در کنترل برخی مسائل کلان کشور، نظیر جلوگیری از اوج گیری دوباره شیوع ویروس کرونا با تسریع روند واکسیناسیون، موفق عمل کنند.

اما توفیقاتی از این دست سبب شده است برخی فارغ از موانع و واقعیت‌های موجود، از دولت حجت الاسلام رئیسی انتظار داشته باشند تا بر مشکلات اقتصادی انباشته شده طی سال‌های گذشته در همین مدت کوتاه غلبه کند.

به عنوان نمونه، غلامرضا نوری قزلجه، عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی، در جلسه علنی مجلس دیروز، در نطق میان دستور خود، با بیان اینکه روند گرانی و تورم و قیمت ارز همچنان در کشور صعودی است، گفت: ارزش پول ملی رو به کاهش است، اما هنوز تکلیف بانک مرکزی کشور مشخص نشده. هنوز از اقدامات فوری که می‌توانست بر بازار و قیمت‌ها کنترل و نظارت داشته باشد، خبری نیست. گرانی مردم را سخت آزار می‌دهد. مردم چشم انتظار اقدامات ضروری هستند. نگذارید امیدشان به ناامیدی بدل شود.

همچنین اسدا... بادامچیان، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی، در پایان نشست دبیران این حزب در روز گذشته، در بخشی از سخنان خود، از رئیس جمهور خواست که در چند برنامه ضربتی، مهار تورم و گرانی‌های بدون دلیل، سامان دهی بازار ارز و افزایش قدرت درآمدی مردم را در اولویت قرار دهد و موانع تولید از جمله قانون چک را که مزاحم تولید و موجب نارضایتی مردم است، چاره سازد.

اگرچه دغدغه‌هایی از این دست، برگرفته از نگرانی درباره وضعیت معیشتی مردم است، نباید از دولت سیزدهم انتظار معجزه داشت. درهمین راستا، غلامرضا مصباحی مقدم، عضو جامعه روحانیت مبارز، در گفتگو با «برنا» درباره زمان بر بودن کنترل تورم و تأثیرات بلندمدت تصمیمات اقتصادیِ حاصل میراث دولت گذشته گفت: برخی توجه نمی‌کنند در شرایطی که تورم پدید می‌آید، با برآمدن یک دولت جدید، عوامل مختلف تورم فورا متوقف نمی‌شود.

به عنوان مثال، حتی اگر از فروردین تا مرداد سال جاری، تزریق نقدینگی با استقراض از بانک مرکزی صورت می‌گرفت، اثر این عامل تورم زا حداقل تا پنج یا شش ماه دیگر ماندگار می‌بود. اما برخی انتظار دارند تا آقای رئیسی آمد، تورم فورا کاهش یابد، ولی این طور نیست. باید دید این دولت چگونه می‌خواهد با تورم مبارزه کند و اثر آن هم چند ماه بعد دیده خواهد شد.

غلامرضا ظریفیان، فعال سیاسی، نیز در گفتگو با «ایلنا»، گفت: دولت،  کار را تازه تحویل گرفته است و مسئله اقتصاد کشور یک مسئله در هم پیچیده با مسائل داخلی و خارجی است و اگر نتوانیم این دو مقوله را به یک توازن برسانیم، با تکیه صرف به امکانات داخلی در شرایط کنونی نمی‌توان برخی انتظارات را در کوتاه و میان مدت پاسخ داد.

مسئله بعدی هم انسجام دولت در مسائل اقتصادی است؛ نباید به دلیل نوع متفاوت دیدگاه‌های دولت در عرصه اقتصادی، شکاف‌هایی در میان بازیگران اقتصادی به وجود بیاید. دولت به عنوان اولویت پس از مهار کرونا باید تکلیف سیاست هایش برای مقابله با تورم، اشتغال و تولید را روشن کند؛ زیرا زمان به سرعت می‌گذرد. وی در پایان افزود: دولت نباید مورد سیاست‌های موسمی قرار گیرد تا دچار مشکل شود. باید از این فضای اولیه ماه عسلی زودتر خارج شود و به سمت سیاست‌های اطمینان خیز و نه موسمی حرکت کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->