اجرای عملیات رفع خطر محل فرونشت بولوار کلاهدوز مشهد + فیلم و تصاویر بارش باران و لغزندگی معابر در جاده‌های خراسان‌رضوی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) معاون وزیر کار: مشهد الگوی موفق توسعه حمل‌و‌نقل ریلی در سایر کلانشهر‌هاست ۱۰۰ قطعه زمین در بینالود به خانواده‌های دارای ۴ فرزند اختصاص یافت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) شهردار مشهد: سیاست ما واگذاری اجرای برنامه‌های مناسبتی به مردم است به دنبال پذیرش سالانه ۴۰ هزار مددجوی زائر هستیم اصل ۴۳ قانون اساسی مورد غفلت قرار گرفته است «زائرسرای کرامت ۲» در مشهد افتتاح شد پیشرفت فیزیکی ۱۵ درصدی احداث رینگ سلامت بوستان بجمهن مشهد شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند استقرار نیرو‌ها و تجهیزات خدمات شهری همزمان با شروع بارندگی در مشهد امسال مشهد به صورت ویژه به استقبال دهه کرامت می‌رود | خیابان امام رضایی‌ها نقطه عطف برنامه‌های دهه کرامت ۱۴۰۳ است+ فیلم باران بهاری هوای کلانشهر مشهد را پاک کرد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعلام برنامه‌های صدا وسیمای خراسان رضوی جهت برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اعمال قانون ۱۷۴۹ دستگاه خودرو حادثه ساز در مشهد | ۵۹ دستگاه خودرو متخلف توقیف شدند (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) خودرو پراید در صدر جدول خودرو‌های آلاینده مشهد قرار دارد ترافیک پر حجم مشهد در مسیر حوزه‌های امتحانی کنکور سراسری ۱۴۰۳ (۶ اردیبهشت۱۴۰۳) ساعت کار مترو مشهد در روز برگزاری کنکور تغییر کرد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) بارش باران بهاری درجاده‌های خراسان رضوی | مه‌گرفتگی در محور درگز-قوچان (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) رونمایی از پوستر برگزاری دومین رویداد اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت
سرخط خبرها

شهروند خانواده مدار

  • کد خبر: ۹۱۰۶۰
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۳
شهروند خانواده مدار
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

«خانواده» اصلی‌ترین نهاد اجتماعی و بنیادی‌ترین واحد جامعه است که در بستر آن انواع نیاز‌های آدمی شامل مادی، معنوی، روانی، احساسی، عاطفی، اقتصادی و رفاهی برطرف می‌شود.

در میان جوامع گوناگون، نقش و پایگاه و منزلت خانواده متغیر است و با وجودی که این هسته کوچک‌ترین نهاد اجتماعی به حساب می‌آید، بر زندگی مردم تأثیر فراوانی می‌گذارد.

هرچند در سال‌های اخیر در سطح جهان به صورت حداکثری و در سطح کشور ما به صورت نسبی جایگاه خانواده تا حد بسیاری هدف هجمه و آسیب قرار گرفته است، این مسئله هرگز خللی در اهمیت آن وارد نمی‌کند و چه بسا اگر این بنیان جایگاه واقعی خود را به دست آورد، بسیاری از معضلات اجتماعی از بین برود.

بر همین اساس، شهروند «قانون مدار، محترم، فعال، علاقه مند، متعهد و متعلق به شهر و همشهریان» باید خود در بستر خانواده‌ای سالم رشد و تربیت یابد و اصول و فرهنگ مردم داری، همسایه داری، احترام به محیط و عناصر آن را آموزش دیده باشد. خانواده و جامعه به صورت متقابل و مستمر با یکدیگر تعامل دارند و بر هم اثر می‌گذارند.

به بیان دیگر از یک طرف خانواده همچون آیینه ای، عناصر اصلی جامعه را دربردارد و انعکاسی از اوضاع اجتماعی است و ازطرف دیگر تأثیر فراوانی از جامعه می‌گیرد، به گونه‌ای که جامعه سالم فقط در سایه خانواده سالم امکان ظهور و بروز می‌یابد.

ازآنجاکه شهرداری‌ها در سه دوره حیات خود از دوران «خدماتی و عمرانی» گذر کرده و اکنون ماهیت «اجتماعی» پیدا کرده اند، یکی از وظایف مهم مدیریت شهری، توسعه آموزش‌های شهروندی و همچنین کمک به تشکیل، تحکیم و توسعه اخلاقی نظام خانواده تک تک شهروندان است.

شهرداری‌ها باید با طراحی و ارائه الگوی تربیت شهروند مطلوب در نهاد خانواده با ابعاد سه گانه «شناختی، نگرشی و مهارتی» تعامل دوگانه مطلوب بین جامعه شهری و خانواده را ایجاد کنند.

با درک اهمیت این اصل در بسیاری از کلان شهرها، امروز فرهنگ سرا‌های موضوعی در حوزه خانواده به فعالیت می‌پردازند که تحقق این مهم را دنبال می‌کنند.

مردم در مراحل مختلف زندگی خویش، نیازمند آموزش‌ها و تخصص‌های متناسب با تربیت شهروندی هستند که هدف اساسی و بنیادی آن، انتقال مجموعه‌ای از دانش، نگرش و جهت گیری‌های رفتاری ضروری برای باقی ماندن و دوام و رفاه جامعه شهری است؛ به همین سبب «آموزش شهروندی» به دنبال جلب توجه و حمایت شهروندان از فرهنگ مدنی جامعه و تحقق «شهروند خانواده مدار» است که جزو وظایف جدایی ناپذیر شهرداری هاست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->