گزارش شهردار مشهد بعد از ۲ روز عملیات مداوم| پیش بینی بودجه برای جبران خسارات ناشی از سیل مردم + فیلم رفع تمام آب‌گرفتگی‌ها در مشهد | آمادگی مدیریت شهری برای بارش احتمالی جمعه (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) + فیلم آخرین وضعیت سیل در مشهد از زبان فرماندار (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) قطعی برق در برخی از مناطق مشهد (۲۷ اردیبهشت۱۴۰۳) ویدئو| تخریب دیوار اراضی متعلق به آستان قدس در خیابان سپاه| آمادگی مشهد برای سیلاب احتمالی در روز جمعه (۲۸اردیبهشت۱۴۰۳) آغاز مجدد بارش شدید باران در مشهد | آماده‌باش تمام دستگاه‌های امدادرسان (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) + فیلم پشتیبانی ویژه ستاد اجرایی فرامین امام(ره) از مناطق سیل زده خراسان رضوی و مشهد عضو شورای اسلامی شهر مشهد: مجموعه شهرداری از کمک‌های جهادی حمایت می‌کند برآورد خسارت ۱۰۰ میلیاردتومانی سیلاب در کلات نادری (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) رئیس پلیس راهور خراسان رضوی: بیشتر محور‌های مواصلاتی خراسان رضوی باز هستند + فیلم آخرین وضعیت سیل در نیشابور از زبان فرماندار (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) خسارت لوازم خانگی و ساختمان‌های تخریب‌شده سیل مشهد پرداخت خواهد شد روایت اهالی سپاه۶۹ منطقه سیدی مشهد از سیلی که زندگی‌شان را با خود برد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) + عکس استقرار و کمک‌رسانی تیم ویژه مقابله با بلایای طبیعی ارتش در مناطق سیلابی مشهد پاکسازی فضای سبز شهری بعد از سیلاب روز گذشته مشهد تردد در مسیر روستا‌های گردشگری طرقبه شاندیز ممنوع شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) سرویس دهی در پایانه مسافربری مشهد طبق روال عادی انجام می‌شود (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) مشاور شهردار مشهد: آفت بزرگ برای نیرو‌های روابط عمومی و رسانه‌ای این است که به نیروی اداری تبدیل شوند سخنگوی سپاه پاسداران: ما در حوزه رسانه‌ای نتوانستیم مجاهدت کسانی را که مدیریت می‌کنند به اطلاع مردم برسانیم حاجی‌بگلو: اگر قصوری در سیل مشهد رخ داده باشد، حتما به مرجع قضائی معرفی می‌شود
سرخط خبرها

بهره برداری قبل از پایانکار، اشتباه جا افتاده است

  • کد خبر: ۱۱۰۷۱۶
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۰
بهره برداری قبل از پایانکار، اشتباه جا افتاده است
مریم عرب‌احمدی - شهردار منطقه ۱۱ مشهد

ساختمان در ظاهر آماده است؛ شیک و نوساز، اما پایانکار ندارد. مالک می‌خواهد سریع‌تر سرمایه اش نقد شود و برای خریدار هم توجیه دارد که بخشی از پول را هنگام دریافت سند بدهد. این مسئله سبب بهره برداری زودتر از موعد و قبل از دریافت پایانکار در پروژه‌های ساختمانی شده است. در واقع ساختمان قبل از اینکه پایانکار داشته باشد، برای سکونت مورداستفاده قرار می‌گیرد.

این روندی اشتباه، اما به نسبت جاافتاده در بین سازندگان و خریداران شده است. حال اگر در مراحل مختلف دریافت پیمانکار ایرادی برای اصلاح ساختمان باشد، باتوجه به سکونت افراد متعدد، رفع آن با مشکلاتی مواجه می‌شود. ضمن اینکه خطرات احتمالی جانی و خسارات مالی هم حین سکونت افراد قبل از دریافت پیمانکار وجود دارد.

در مسیر دریافت پیمانکار، مالک باید از دستگاه‌های متعدد مُهر تأیید بگیرد و ممکن است، ایرادی در ساختمان وجود داشته باشد که به مُهر تأیید نرسد. به طور مثال برای تجهیزاتی نظیر آسانسور اداره استاندارد باید تأیید بدهد، برای مباحث ایمنی و آتش سوزی، سازمان آتش نشانی، مباحث مقررات ساختمان، نظام مهندسی و ... که این مسیر خودبه خود زمان بر است، هرچند تلاش دستگاه‌ها از جمله شهرداری تسریع در پاسخگویی بوده است.

در این فرایند مالک منتظر پایانکار نمی‌ماند و به محض تکمیل، ساختمان را به متقاضیان می‌فروشد. در این زمینه ما مشکل خلأ قانونی و حتی مشکل خلأ اجرای قانون را داریم. قانون باید به حد کافی بازدارندگی برای بهره برداری و سکونت در پروژه‌های ساختمانی -قبل از دریافت پایانکار- را داشته باشد. قانون پیش فروش ساختمان نیز باید رعایت شود که متأسفانه در خیلی از موارد ضوابط و چارچوب این قانون رعایت نمی‌شود.

مشکل دیگر در بحث ایمن سازی و مقاوم سازی ساختمان‌ها در مشهد برای جلوگیری از حوادث طبیعی و غیرطبیعی، بحث ساخت وساز‌های بدون پروانه و شبانه است. خوشبختانه در شهرداری منطقه ۱۱ با تشدید نظارت‌های پلیس ساختمان، تعامل با نظام مهندسی و تسریع در بررسی گزارش‌های مهندسان ناظر و جلوگیری از تخلفات، موفق شده ایم جلوی ساخت وساز‌های شبانه را بگیریم.

ساخت وساز بدون پروانه نیز در منطقه ۱۱ مشهد تقریبا نزدیک به صفر است. این اقدامات در راستای ساخت وساز‌های اصولی و جلوگیری از تخلفات ساختمانی بوده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->