هلال‌احمر افغانستان از ایران برای کمک به سیل‌زدگان بغلان درخواست کمک کرد ۵ ناشر افغانستانی در نمایشگاه سی‌وششم کتاب تهران رئیس کل موزه ملی ایران: ما باید میراث افغانستان را به درستی به جهان معرفی کنیم به بهانه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران | با چهار رمان معروف با موضوع افغانستان آشنا شوید احتمال بارندگی شدید در ۲۲ ولایت افغانستان در روز چهارشنبه (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) نگاهی به آخرین آمار تلفات در سیل افغانستان (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) تاکید کاظمی قمی بر اهمیت گروه تماس منطقه‌ای ثبات افغانستان دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر: سازمان‌ملل قاچاق موادمخدر از افغانستان را تهدید در نظر بگیرد گزارش سازمان ملل از سیل افغانستان | ۱۸۰ تن کشته شدند و نزدیک به ۹ هزار خانه تخریب شد امیرعبداللهیان خواستار توجه جدی سازمان ملل به وضعیت مهاجران افغانستانی شد هشدار هواشناسی افغانستان در رابطه با احتمال وقوع باد‌های شدید وزیر حج طالبان با اردوغان دیدار کرد باقری: حضور آمریکا نقش مهمی در گسترش ناامنی در افغانستان داشت + فیلم تقدیر مقام طالبان از کمک ایران به زلزله‌زدگان و سیل‌زدگان هرات آمادگی هلال احمر برای امدادرسانی به سیل زدگان افغانستان کاظمی قمی از آمادگی ایران برای ارسال کمک به مناطق سیل‌زده افغانستان خبرداد طالبان: تاکنون ۳۱۵ نفر در سیلاب‌های اخیر بغلان جان خود را از دست داده‌اند ویدئو | میزبانی حرم رضوی از زائران غیرایرانی در دهه کرامت ابراز تأسف سخنگوی وزارت خارجه درپی وقوع سیل در افغانستان ۳۰۰هزار کودک در سیلِ ولایت بغلان افغانستان آسیب دیده‌اند
سرخط خبرها

جغرافیای افغانستان و تاثیر آن بر وقوع زلزله بزرگ

  • کد خبر: ۱۱۴۴۷۹
  • ۰۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۵
جغرافیای افغانستان و تاثیر آن بر وقوع زلزله بزرگ
یک زمین‌لرزه بزرگ که افغانستان را در روز چهارشنبه لرزاند و باعث کشته شدن صدها تن شد، اما علت وقوع این زلزله چه بوده است؟

به گزارش شهرآرانیوز؛ دی دبلیو در این باره نوشت؛ به گفته مقامات رسمی، زلزله ۵.۹ ریشتری روز چهارشنبه در شرق افغانستان دستکم ۱۵۰۰ کشته و بیش از ۲۰۰۰ زخمی بر جای گذاشته است. این زمین‌لرزه در نزدیکی شهر خوست(Khost)، نزدیک به مرز این کشور و پاکستان و در فاصله حدود ۱۶۰ کیلومتری جنوب کابل، پایتخت افغانستان، رخ داد.

وقوع زمین‌لرزه‌ در استان‌های کوهستانی خوست اتفاق غیر معمولی نیست. طبق گزارش سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده آمریکا، در طول پنج سال گذشته نزدیک به ۵۰ زمین‌لرزه در این منطقه ثبت شده است.

علت وقوع زمین‌لرزه افغانستان چه بود؟

افغانستان کشوری زلزله خیز است زیرا این کشور در منطقه کوهستانی هندوکش، بخشی از کمربند آلپاید واقع شده است. این منطقه دومین ناحیه فعال از نظر لرزه‌ای در جهان پس از حلقه آتش اقیانوس آرام است.

کمربند آلپاید حدود ۱۵ هزار کیلومتر از قسمت جنوبی اوراسیا تا هیمالیا و اقیانوس اطلس امتداد می‌یابد و علاوه بر رشته‌ کوه هندوکش، تعدادی رشته کوه دیگر مانند آلپ، کوه‌های اطلس و کوه‌های قفقاز را شامل می‌شود.

علاوه بر این، پوسته زمین به ویژه در افغانستان جنب‌ و جوش بیشتری دارد زیرا این منطقه جایی است که صفحات تکتونیکی عربستان، هند و اوراسیا به هم می‌رسند. پوسته زمین متشکل از ۱۵ صفحه تکتونیکی است که هنگامی که حاشیه‌های آن‌ها در امتداد یکدیگر حرکت می‌کند، زلزله ایجاد می‌شود. مرز بین صفحات هند و اوراسیا در نزدیکی مرز افغانستان با پاکستان قرار دارد.

زمین لرزه هفته گذشته زمانی شکل گرفت که صفحه تکتونیکی هند به شدت با صفحه اوراسیا برخورد کرد. چنین برخوردهایی باعث لرزش و حرکت زمین به سمت بالا می‌شود وعلاوه بر وقوع زلزله کوه‌هایی مانند هیمالیا یا رشته کوه‌های هندوکش و پامیر را در شمال شرق افغانستان ایجاد می‌کند.

رویدادهای لرزه‌ای با این ماهیت می‌توانند باعث ایجاد ویرانی‌های عظیم در مکان‌هایی مانند افغانستان شوند، جایی که زیرساخت‌ها ضعیف است و مردم در روستاهای کوهستانی دور افتاده زندگی می‌کنند که دسترسی امدادگران به آن‌ها دشوار است.

یک زلزله ۶.۴ ریشتری نیز غرب پاکستان را در همین منطقه در اکتبر سال ۲۰۰۸ لرزاند و ۱۶۶ کشته برجای گذاشت.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->