سیل در کلات هیچ فوتی نداشت برخورد کوئیک و پارس در مشهد ۶ مصدوم برجا گذاشت (۲۸ اردیبهشت) پرونده سیل مشهد روی میز کمیسیون اصل نود! کشف پیکر‌های چهار مفقود سیلاب در فریمان (۲۸ اردیبهشت) قتل جوان ۲۷ ساله افغان به‌خاطر توپ بازی! (۲۸ اردیبهشت) تمام خسارت‌های درمانی بازنشستگان تامین اجتماعی تا اسفند ۱۴۰۲ پرداخت شد | تسویه حساب ۲۰ روزه با بازنشستگان بازگشایی ۴۴ محور مسدود شده در خراسان رضوی (۲۸ اردیبهشت) تصادف پراید و پژو ۲۰۶ در قوچان ۷ مصذوم برجا گذاشت(۲۸ اردیبهشت) از ۸۱ روستای دارای سکنه سرخس فقط یک روستا جاده دسترسی ندارد نجات معجزه آسای جوان مشهدی از داخل چاه (۲۸ اردیبهشت) نامه سرگشاده نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی به رئیس جمهور درباره کارگران و بازنشستگان   محور صالح آباد - تربت جام بازگشایی شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) متلاشی شدنِ شبکه شیطان پرستی و دستگیری ۲۶۱ نفر نجات نیسان آبی با پنج سرنشین از درون سیلاب (۲۸ اردیبهشت) این پزشکان متخلف هستند عملیات گسترده هلال احمر در سطح استان خراسان رضوی تسویه ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بدهی بانکی تامین اجتماعی سازمان برنامه و بودجه اجرای قانون همسان‌سازی بازنشستگان را به تاخیر نیندازد اطلاعیه اداره‌کل زندان‌های اصفهان درباره «توماج صالحی» آزمون استخدامی آموزش و پرورش برگزار شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

۴ برابر شدن خیزش گردوغبار نسبت به سال گذشته | ریزگردها تا پایان تابستان هستند

  • کد خبر: ۱۱۴۷۴۶
  • ۰۸ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۰
۴ برابر شدن خیزش گردوغبار نسبت به سال گذشته | ریزگردها تا پایان تابستان هستند
رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا وقوع خشکسالی‌های پیاپی در دو سال اخیر و نبود بارش‌های بهاری را عامل اصلی افزایش ۴ برابری گردوخاک کشور اعلام کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره کانون‌های خارجی گردوغبار کشورمان توضیح داد:‌ در میان کانون‌های گردوغبارخارج از کشور، عراق و سوریه بیشترین تاثیر را بر ایران می‌گذارند.

وی افزود: اگرچه در ترکیه، عربستان، افغانستان و ترکمنستان هم کانون‌های گردو غبار وجود دارد اما تاثیر آن بر کشور ما کمتر است.

ضیائیان با اشاره به اینکه تاثیر کانون‌های خارجی گردوغباربر کشور ما بیشتر است، گفت: جریانات جوی به گونه‌ای نیست که افغانستان و سایر کشورها تاثیر زیادی بر گردوغبارکشور ما بگذارند، ‌اگرچه استان‌های مرزی مثل خراسان شمالی را تحت تاثیر قرار می‌دهند اما بخش زیادی از گردوغبار ایران با منشاء کشورهای سوریه و عراق است.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تاکید کرد:‌ خشکی کشورعراق عمدتا به دلیل سدهایی است که کشورهای ترکیه، عراق و سوریه بر روی رودهای دجله و فرات احداث کردند و حجم زیادی از آب را نگه داشتند، این اقدام منجر به تشکیل بخش وسیعی از کانون‌های گردوخاک شد.

وی درباره تعاملات بین‌المللی با کشورهای خارجی منشاء گردو غبار اظهار کرد: ایران در این میان کشور ثالث است و باید توافق بین کشورعراق و ترکیه رخ دهد، بنابراین برای ایران به عنوان کشور ثالث ورود به این موضوع به دلایل مختلف سیاسی و منطقه‌ای پیچیده و زمان‌بر است.

ضیائیان با بیان اینکه در کانون‌های داخلی آزادی عمل بیشتری برای اقدامات مقابله‌ای وجود دارد، افزود:‌ کانون‌های داخلی گردوغبار کوچک‌تر و برای انجام عملیات امکان پذیرتر است.

این کارشناس هواشناسی با اشاره به وجود تعداد زیادی کانون گردوغباردر داخل کشور گفت: استان‌های سیستان و بلوچستان، قم، کرمان، سمنان، مرکزی، خراسان‌های شمالی، رضوی و جنوبی، خوزستان و ایلام کانون‌های گردو خاک در داخل کشور هستند.

وی خاطر نشان کرد:‌ خشکسالی‌های پیاپی در سال گذشته و امسال، کانون‌های گردوغباررا فعال کرده و حتی مزارع دیم نیز با توجه به خشکسالی کشت ناموفق داشته و تبدیل به کانون خشکسالی شدند و خشک شدن مراتع نیز این مساله را تشدید کرد.

ضیائیان میانگین تعداد روزهای همراه با گرد و خاک را در پنج ماه گذشته ۱۲ روز اعلام کرد و افزود: در مدت مشابه سال قبل این رقم کمتر از چهار روز بوده به عبارتی با افزایش ۳ برابری همراه شده است.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا دلیل این افزایش ۴ برابری را خشکسالی‌های پی در پی و نبود بارش‌های بهاری دانست و گفت: باران‌های بهاری موجب توسعه مراتع و کشت دیم شده و کانون‌های گرد و خاک را تثبیت می‌کند اما نبود بارش‌ها باعث فعال شدن کانون‌های گرد وخاک شد و با توجه به شرایط جوی،‌ تا پایان تابستان شاهد گرد و خاک به صورت متناوب خواهیم بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->