ملا برادر و امیرخان متقی برای حضور در مراسم تشییع پیکر رئیس جمهور به تهران می‌آیند بمان برادر من، وقت، وقت رفتن نیست | سروده شاعر افغانستانی در سوگ سید ابراهیم رئیسی حامد کرزی: امیدوارم ایران با صبر از این مرحله دشوار عبور نماید وزیر خارجه طالبان پیام تسلیت ملت افغانستان را به کاظمی قمی ابلاغ کرد افغانستان، غم‌شریک مردم ایران کنسولگری افغانستان در مشهد: ما و مهاجران افغانستانی دعاگوی دولتمردان ایران هستیم طالبان: با بیم و امید سرنوشت هلیکوپتر حامل رئیس‌جمهور ایران را دنبال می‌کنیم سازمان ملل: تغییرات اقلیمی اثرات ویرانگری بر مردم افغانستان دارند هشدار در رابطه با خطر وقوع سیل در ۱۲ ولایت افغانستان (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) قربانیان سیل در افغانستان به ۴۰۰ نفر رسید (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) تلفات حمله به گردشگران خارجی در بامیان به شش تن افزایش یافت هشدارها درباره خطر فروریختن منار جام در ولایت غور افغانستان پس از وقوع سیل هشدار درباره وقوع سیل در ۱۶ ولایت افغانستان سخنگوی وزارت خارجه اقدام تروریستی بامیان را محکوم کرد افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر جهان در برابر تغییرات اقلیمی سد سلما در هرات پر شد | هشدار درباره وقوع سیل در هرات سیل در ولایت غور افغانستان جان ۵۰ نفر را گرفت + فیلم و عکس غربت ناشران افغانستانی در جشن کتاب ایران در حمله افراد مسلح ناشناس ۴ گردشگر خارجی در بامیان کشته شدند هشدار کاظمی قمی به اروپا | تداوم بحران در افغانستان گریبانگیر شما خواهد شد
سرخط خبرها

نگاهی به مناره‌های مسعود و بهرام‌شاه در شهر غزنی افغانستان + عکس

  • کد خبر: ۱۴۰۳۸۴
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۶
نگاهی به مناره‌های مسعود و بهرام‌شاه در شهر غزنی افغانستان + عکس
مناره‌های مسعود و بهرام‌شاه که به مناره‌های غزنی شهرت دارند، از معروف‌ترین بناهای تاریخی افغانستان هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مناره‌های مناره‌های مسعود و بهرام‌شاه در یک کیلومتری شمال شرقی غزنی، در منطقه‌ای بین شهر قدیم غزنی و قریه روضه کنونی موقعیت دارند.

مناره‌هایی که قاعده و تهداب آن‌ها در سیستم انجینیری عصر غزنویان به شکل ستاره هشت‌ضلعی اعمار شده که از آن به‌نام فتح و پیروزی نیز یاد می‌شود.

این مناره‌ها که به‌صورت هشت‌ضلعی ساخته شده‌اند، حدود ۲۰ متر ارتفاع و ۶۰۰ متر از یکدیگر فاصله دارند. برای ساخت این مناره‌ها از خشت استفاده شده است.

شکل ظاهری مناره‌های مسعود و بهرام‌شاه

نگاهی به مناره‌های مسعود و بهرام‌شاه در شهر غزنی افغانستان + عکس

در داخل مناره‌های مسعود و بهرام‌شاه زینه‌هایی به‌شکل مارپیچ ساخته شده است که به بالای مناره‌ها راه دارند.

قدمت این مناره‌ها به حدود ۸۰۰ سال می‌رسد که به‌صورت یادگاری تاریخی از دوران سلطان مسعود سوم (۱۰۹۹- ۱۱۱۵) و بهرام‌شاه (۱۱۱۸-۱۱۵۷) برجای مانده‌اند.

نحوه ساخت این مناره‌ها در هنر معماری اسلامی جایگاه ویژه‌ای دارد.

سطح این دو برج با الگوهای هندسی منظم تزیین شده و آیه‌های قرآن با موزاییک‌های تراکوتا روی آن نوشته شده است (در یک طرف این مناره‌ها اسمای خداوند (ج) و در سوی دیگر آن نام معماران این بناها به خط کوفی نوشته شده است).

در قاعده این مناره‌ها تزیینات گچ‌بری و نوشته‌های کوفی به چشم می‌خورد که نشان‌دهنده کانون فرهنگی، ادبی و هنری دوره غزنویان در قرن یازدهم است.

هدف از ساخت مناره‌ها چه بوده است؟

نگاهی به مناره‌های مسعود و بهرام‌شاه در شهر غزنی افغانستان + عکس

مناره‌های مسعود و بهرام‌شاه در مجموع روی سه هدف اعمار می‌شدند. اول اینکه مناره در مسجد اعمار می‌شود که مؤذن در آن اذان می‌دهد. دوم به‌منظور اهداف نظامی که از آن به مشابه محل رصد استفاده می‌شود. مناره‌ها در تأمین امنیت شاهراه‌ها و کاروان‌ها از اهمیت زیادی برخوردارند. سوم اینکه به‌منظور نشان‌دادن عظمت و قدرت امپراتورها یا پادشاهان ایجاد می‌شدند.

در افغانستان هر سه هدف در اعمار مناره‌ها در نظر گرفته می‌شده است.

نگاهی به مناره‌های مسعود و بهرام‌شاه در شهر غزنی افغانستان + عکس

در طول چهار دهه گذشته که افغانستان درگیر جنگ‌های مختلف بوده، آثار تاریخی و آبده‌های تاریخی مورد بی‌توجهی قرار گرفته و این سبب شده است این آثار تاریخی تخریب شوند و در معرض آسیب و فروریزی قرار بگیرند.

منبع: تلویزیون آمو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->