ابراز نگرانی سازمان ملل از بازداشت، شکنجه و قتل نظامیان حکومت پیشین توسط طالبان تشدید محدودیت‌ها و ادامه بازداشت‌ گسترده خبرنگاران در افغانستان توسط طالبان ارسال پیامک از سامانه سهما به اتباع مجاز + جزئیات ویدئو | استقبال مهاجران افغانستانی مقیم مشهد از تیم ملی فوتسال افغانستان ویدئو | استقبال از تیم ملی فوتسال افغانستان در مشهد داعش مسئولیت حمله به نمازگزاران هرات را بر عهده گرفت عکس‌هایی از مراسم تشییع پیکر شهدای حمله به مسجد شیعیان در هرات راه آهن ایران برای حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه مجددا اعلام آمادگی کرد کاظمی‌قمی، کرزی و عبدالله حمله به شیعیان در هرات را محکوم کردند ویدئو | شناسایی خانواده شهید «نسیم افغانی» پس از سال‌ها گمنامی سفارت ایران در کابل حمله تروریستی هرات را محکوم کرد تمجید وحید شمسایی از عملکرد افغانستان در جام ملت‌های آسیا + فیلم شهادت ۷ نمازگزار در حمله افراد مسلح ناشناس به مسجد امام زمان (عج) در هرات صعود چهارپله‌ای فوتسال افغانستان در رنکینگ جهانی سرمربی ایرانی تیم ملی فوتسال افغانستان: از شادی ملت خوب افغانستان خوشحال هستم ویدئو | شادی مردم هرات پس از راهیابی تیم ملی فوتسال افغانستان به جام جهانی ویدئو | هیجان گزارشگر افغانستانی پس از صعود تیم ملی فوتسال کشورش به جام جهانی نتیجه و ویدیو خلاصه بازی فوتسال افغانستان و قرقیزستان (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) شگفتی سازی افغانستان با هدایت مربیان ایرانی | تیم ملی فوتسال افغانستان به جام جهانی صعود کرد مشهد خانه فوتسال افغانستان
سرخط خبرها

انفجار روز شنبه در شهر مزارشریف چه پیام‌هایی دارد؟

  • کد خبر: ۱۵۵۰۹۰
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۹
انفجار روز شنبه در شهر مزارشریف چه پیام‌هایی دارد؟
انفجار روز شنبه در شهر مزار شریف باعث شهادت ۳ تن و زخمی شدن ۳۰ تن دیگر شد که ۱۵ تن آن‌ها خبرنگار بودند. مسئولیت این انفجار را داعش برعهده گرفته است.

محمد زمان حسینی | شهرآرانیوز؛ انفجار روز شنبه در دفتر خبرگزاری صدای افغان در شهر مزارشریف واکنش‌هایی بسیاری را در پی داشته است. این انفجار که ۳ شهید و ۳۰ زخمی داشت، بزرگترین حمله علیه رسانه‌ها در ۱۸ ماه گذشته و پس از روی کار آمدن طالبان در افغانستان بوده است.

این انفجار واکنش‌های زیادی به همراه داشت. وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران از اولین مراکز دیپلماتیکی بود که این حمله را محکوم کرد.

همچنین بسیاری دیگر از نهادهای ایرانی هم به این انفجار واکنش نشان دادند.

دفتر معاونت سازمان ملل در امور افغانستان یوناما در پیام غم شریکی خودش خبرنگاران افغان را افراد شجاعی  خوانده که باید از آنها محافظت شود.

نماینده وزارت خارجه امریکا برای افغانستان نیز حمله بلخ را تروریستی دانست و آن را محکوم کرد. گزارش‌گر ویژه حقوق بشر ریچارد بنت هم از این حمله به عنوان حمله به آزادی بیان و ضربه به آن دانست.

هرچند انجام عملیات تروریستی در مراکز آموزشی و فرهنگی از زمان تسلط طالبان امر تازه‌ای نیست و قبل از آن نیز مراکز فرهنگی و مذهبی هدف حمله تروریستی بودند.

اما حمله به مرکز فرهنگی تبیان که مربوط به شیعیان افغانستان است، سوالات زیادی را در ذهن خلق می‌کند.

اگر چه در زمان حکومت پیشین نیز حملاتی بر مراکز فرهنگی شیعیان می‌شد و داعش را مسئولیت آن را به عهده می گرفت اما اکنون که طالبان مدعی پایان داعش در افغانستان است باید پرسید که پشت پرده طراحی این حملات بر علیه مراکز مربوط به شیعیان در افغانستان کیست؟

در سال ۲۰۱۸ نیز دفتر مرکزی تبیان در کابل هدف قرار گرفت که بیش از ۱۰۰ نفر در آن کشته و زخمی شدند.

قدرت گیری داعش در شمال افغانستان

داعش مسئولیت عملیات روز شنبه در شهر مزارشریف را پذیرفت. با توجه به اینکه حمله روز شنبه که در آن والی طالبان برای ولایت بلخ کشته شد را هم داعش پذیرفت.

به نظر می‌رسد که این گروه عملیات‌های خود را از ولایت‌های شرقی و مرکزی افغانستان به شمال این کشور منتقل کرده است.

این حملات بیانگر این واقعیت است که برخلاف آنچه طالبان می‌گویند، داعش نه تنها در افغانستان ضعیف نشده، بلکه در شمال افغانستان هم قدرت انجام عملیات را دارد، عملی که تا پیش از این به راحتی قابل انجام نبود.

در ماه‌های گذشته نیز دبیرکل پیمان امنیت جمعی از وجود چندین هزار جنگجوی داعش در مرز افغانستان با آسیای مرکزی خبر داده بود که تهدید جدی برای امنیت آسیای مرکزی هستند و حالا انجام عملیات داعش در بلخ و حذف والی طالبان در بلخ که سابقه جنگ با داعش در زمان موجودیت داعش در ننگرهار را بر ضد این گروه دارد، نشان می‌دهد که ظاهرا داعش نقشه‌ای جدی برای شمال افغانستان دارد وحذف چهره قدرتمند طالبان در شمال افغانستان نشانه‌ای بر این ادعا است.

داعش درحالی مراسم تجلیل از خبرنگاران را در شهر مزارشریف هدف قرار داده است که به گفته اتحادیه ژورنالیستان افغانستان در یک‌سال گذشته بیش از ۱۳۰ پرونده خشونت علیه خبرنگاران ثبت شده است، ۹۲ خبرنگار و کارمند رسانه بازداشت و زندانی شده‌اند و ۲ خبرنگار نیز کشته و چهار تن زخمی شده‌اند.

همچنین در گزارش  مشترک دیگری که از سوی سازمان گزارشگران بدون مرز با انجمن خبرنگاران آزاد افغانستان منتشر شده است، از اول مرداد سال ۱۴۰۰ تا قوس همان سال ۶۴۰۰ خبرنگار و کارمند رسانه بیکار شده‌اند.

انفجار روز شنبه 20 اسفند در مرکز فعالیت‌های فرهنگی تبیان که از زمان روی کار آمدن طالبان در مواضع رسانه ای خودش با این جریان همسو بوده نشانگر دشمنی آشکار با مراکز رسانه‌ای است.  

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->