مدیرکل سازمان جهانی بهداشت: حمله اسرائیل به رفح یک فاجعه انسانی است آمریکا: برنامه ای از اسرائیل برای رفع نگرانی ها درباره رفح ندیده ایم محمد علی الحوثی: با آتش بازی نکنید حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) اکثریت صهیونیست‌ها خواستار استعفای نتانیاهو هستند ادعای بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است اصابت ۳ موشک جدید به شمال فلسطین اشغالی ناگفته‌های سردار حاجی‌زاده از عملیات وعده صادق + فیلم مخالفت کامرون با شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی کوه اسناد «بی بی سی» درباره نیکا شاکرمی، موش زایید + تصویر جمعی از معلمان با رهبر انقلاب فردا چهارشنبه دیدار می‌کنند (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) موافقت ارتش رژیم صهیونیستی با تداوم جنگ در غزه سوناک: حجم کمک‌های امدادی به غزه باید بیشتر شود واکنش حماس به عملیات شهادت طلبانه شهروند ترکیه در قدس اشغالی + فیلم قاضی آمریکایی ترامپ را برای توهین به دادگاه جریمه کرد تظاهرات علیه نتانیاهو در قلب تل‌آویو (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) گوترش حماس و اسرائیل را به آتش‌بس فراخواند پیشرفت ملموس در سازش ریاض - تل‌آویو صنعا: عربستان تمایل به تکمیل مذاکرات با یمن دارد نتانیاهو: «با یا بدون توافق» به رفح حمله می‌کنیم لاپید: تل‌آویو به گروگان دیوانگان بی‌مسوولیت مبدل شده است
سرخط خبرها

دستاورد‌های توافق امنیتی تهران-تاشکند به دنبال سفر شمخانی به ازبکستان

  • کد خبر: ۱۰۲۵۵۸
  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۲
دستاورد‌های توافق امنیتی تهران-تاشکند به دنبال سفر شمخانی به ازبکستان
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، هفته گذشته به دعوت همتای خود، سفری رسمی به جمهوری ازبکستان داشت. در این سفر، سند ترتیبات تشکیل کمیسیون امنیتی مشترک بین ایران و ازبکستان از سوی دبیران شورای امنیت ملی دو کشور در تاشکند به امضا رسید.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حقیقت آن است که توسعه مناسبات اقتصادی و سیاسی بدون لحاظ مؤلفه‌های امنیتی امکان پذیر نیست، به ویژه آنکه تروریسم تحمیلی، این منطقه را به مکانی پرتنش تبدیل کرده است.

در این سفر؛ علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، سند ترتیبات تشکیل کمیسیون امنیتی مشترک بین ایران و ازبکستان از سوی دبیران شورای امنیت ملی دو کشور در تاشکند به امضا رسید.

این سند، زمینه‌های همکاری مشترک بین تهران و تاشکند را درباره مبارزه با تروریسم، افراط گرایی، قاچاق مواد مخدر و دیگر جرایم سازمان یافته فراملی فراهم می‌کند.

بر اساس این سند، طیف وسیعی از همکاری‌های اطلاعاتی و امنیتی بین دو کشور آغاز شده و جلسات کمیسیون امنیتی مشترک به صورت سالانه برای ارزیابی نتایج همکاری در تهران و تاشکند برگزار می‌شود.

این سفر و توافق صورت گرفته را می‌توان ادامه دیپلماسی فعال، عملگرا و نتیجه محور دولت سیزدهم دانست که طی ماه‌های اخیر، طیف گسترده‌ای از روابط منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای با اولویت همسایگان را رقم زده است.

به عبارت دیگر، این توافق ادامه روند فعال سازی ظرفیت‌های منطقه‌ای برای ایجاد ثبات پایدار بود، چه جمهوری اسلامی همواره تأکید دارد که راهکار تحقق امنیت در منطقه، همگرایی میان همسایگان است و حضور بیگانگان جز بحران و ناامنی نتیجه‌ای به همراه ندارد.

دخالت‌های غرب در منطقه غرب آسیا، چنان که ۲۰ سال اشغال افغانستان، تروریسم در عراق و سوریه، چند دهه اشغالگری رژیم صهیونیستی، اختلافات و سوء تفاهم‌ها میان همسایگان و فقر و درد و رنج ملت‌ها و گرفتاری منطقه در تروریسم اقتصادی نشان می‌دهد، نتیجه دیگری نداشته است.

غرب همواره تلاش کرده است ایران را کشوری منزوی و بر هم زننده نظم و ثبات منطقه معرفی کرده و با ایران هراسی، تحریم و تهدید، بازیگری مؤثر تهران در تأمین و تثبیت ثبات را وارونه روایت کند. جهان، اما به مرور ایران را شریکی قابل اعتماد و با ثبات و مستقل دانسته است که در مناسبات دوجانبه، رویکردی منطقی و تعاملی دارد و روابطش با سایر کشور‌ها تحت تأثیر و تحکم قدرت‌ها نیست.

در همین راستا، سفر شمخانی به ازبکستان و توافق‌های امنیتی صورت گرفته میان دو کشور را می‌توان نقطه عطفی در مناسبات میان کشور‌های منطقه دانست که می‌تواند زمینه ساز ثبات و امنیت پایدار در منطقه باشد. ایران چنان که بار‌ها اعلام و تأکید کرده، آماده است همه ظرفیت‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی خود را در چارچوب امنیت جمعی و تحقق اهداف و منافع مشترک در اختیار همسایگان قرار دهد و در این راه از هیچ اقدامی نیز فروگذار نمی‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->