سید ابوطالب مظفری: عملکرد دولت در حوزه مهاجران نقطه درخشان کارنامه آقای رئیسی بود ملا برادر و امیرخان متقی برای حضور در مراسم تشییع پیکر رئیس جمهور به تهران می‌آیند بمان برادر من، وقت، وقت رفتن نیست | سروده شاعر افغانستانی در سوگ سید ابراهیم رئیسی حامد کرزی: امیدوارم ایران با صبر از این مرحله دشوار عبور نماید وزیر خارجه طالبان پیام تسلیت ملت افغانستان را به کاظمی قمی ابلاغ کرد افغانستان، غم‌شریک مردم ایران کنسولگری افغانستان در مشهد: ما و مهاجران افغانستانی دعاگوی دولتمردان ایران هستیم طالبان: با بیم و امید سرنوشت هلیکوپتر حامل رئیس‌جمهور ایران را دنبال می‌کنیم سازمان ملل: تغییرات اقلیمی اثرات ویرانگری بر مردم افغانستان دارند هشدار در رابطه با خطر وقوع سیل در ۱۲ ولایت افغانستان (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) قربانیان سیل در افغانستان به ۴۰۰ نفر رسید (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) تلفات حمله به گردشگران خارجی در بامیان به شش تن افزایش یافت هشدارها درباره خطر فروریختن منار جام در ولایت غور افغانستان پس از وقوع سیل هشدار درباره وقوع سیل در ۱۶ ولایت افغانستان سخنگوی وزارت خارجه اقدام تروریستی بامیان را محکوم کرد افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر جهان در برابر تغییرات اقلیمی سد سلما در هرات پر شد | هشدار درباره وقوع سیل در هرات سیل در ولایت غور افغانستان جان ۵۰ نفر را گرفت + فیلم و عکس غربت ناشران افغانستانی در جشن کتاب ایران در حمله افراد مسلح ناشناس ۴ گردشگر خارجی در بامیان کشته شدند
سرخط خبرها

نگاهی به ۲۰ سال اشغالگری انگلیس در افغانستان

  • کد خبر: ۱۱۶۹۷۳
  • ۲۳ تير ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۷
نگاهی به ۲۰ سال اشغالگری انگلیس در افغانستان
۱۷ تیرماه ۱۴۰۰ بود که بوریس جانسون دستور خروج نظامیان انگلیسی را از افغانستان صادر کرد، تصمیمی که به حضور ۲۰ ساله این نیرو‌ها در افغانستان پایان داد، حضوری که حاشیه‌های زیادی به همراه داشته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در روز‌های گذشته انتشار خبری در رابطه با جنایت جنگی نظامیان بریتانیایی در ۲۰ سال حضورشان در افغانستان توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.

براساس پژوهشی که برنامه تحقیقی پانورامای بی‌بی‌سی انجام داده محققان این برنامه دریافته‌اند که یک «سیاست» نانوشته برای کشتن مردان در سن جنگ، در وزارت دفاع بریتانیا وجود داشته است و این باعث شده که در جریان ماموریت‌های مختلف نیرو‌های ویژه بریتانیا در افغانستان، مردان و حتی نوجوان‌ها به طور مشابه و مشکوک کشته شوند.

بی بی سی دریافته که نیرو‌های ویژه انگلیسی در زمان حضورشان در افغانستان در جریان یک دوره ماموریت شش ماهه در جنوب این کشور حدود ۵۴ غیرنظامی را به طورغیرقانونی کشتند. به همین بهانه تلاش کردیم تا به حضور ۲۰ ساله نظامیان انگلیسی در افغانستان نگاهی بیندازیم.

۲۰۰۲ آغاز اشغالگری روباه پیر در افغانستان

بریتانیا از سال ۲۰۰۲ میلادی فعالیت‌های نظامی مستقل خود را در افغانستان آغاز کرد، هدف اصلی این جنگ، مبارزه و از بین بردن القاعده، طالبان و حامیان آن اعلام شده بود.

دولت انگلیس پس از پایان حضور سربازانش در افغانستان اعلام کرد که این کشور در جنگ ۲۰ ساله افغانستان ۳۱ میلیارد دلار هزینه کرده است. در واقع انگلیس بزرگترین شریک آمریکا در جنگ افغانستان بود. نظامیان انگلیسی بیشتر در جنوب افغانستان و ولایت هلمند حضور داشتند.

حملات شبانه به خانه غیرنظامیان یکی از مهمترین حاشیه‌های حضور نیرو‌های نظامی بریتانیا در افغانستان بود.

ارتش انگلیس به طور رسمی در سال ۲۰۱۴ بخش زیادی از نظامیان خود را از افغانستان خارج کرد و پس از آن تنها ۷۵۰ نظامی این کشور برای آموزش و مشورت دهی به نیرو‌های امنیتی افغانستان در این کشور باقی ماندند.

سرانجام بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در تاریخ ۱۷ تیرماه ۱۴۰۰ پایان حضور بیست ساله نظامیان کشورش را در افغانستان اعلام کرد و آخرین پرواز هواپیما‌های نظامی انگلیس اواخر شامگاه شنبه ۱۹ تیرماه ۱۴۰۰ کابل را ترک کرد.

۲۰ سال حضور نظامی انگلیس در جنگ افغانستان باعث کشته شدن ۴۵۷ نظامی انگلیسی در این کشور شد.

وزارت دفاع انگلیسی در گزارشی اعلام کرده است که نظامیان این کشور در جریان جنگ افغانستان بیش از ۱۰ هزار مورد جراحت فیزیکی پیدا کرده‌اند و صدمه‌های روانی نیز شیوع بسیاری در میان کهنه سربازان انگلیسی بازگشته از جنگ دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->