پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (سه‌شنبه، یکم خرداد ١۴٠٣) | آغاز بارش‌های پراکنده باران در استان آسیب‌هایی جدی که روغن مصرف شده به مغز می‌زند تا زنده هستید، تکلیفتان را برای اهدای‌عضو مشخص کنید دستگیری اعضای باند گروگان‌گیری اتباع خارجی در تهران ۱۰ راهکار برای به حداکثر رساندن کالری‌سوزی در ۳۰ دقیقه خوراکی‌های سالمی که می‌توانید جایگزین نان کنید نقش مهم تغذیه در تکامل دندان‌ها ۷ دلیل احساس تشنگی مداوم اعمال قانون۱۴۷۸دستگاه خودرو حادثه ساز در مشهد|۵۳نفر درتصادفات رانندگی طی ۲۴ ساعت گذشته مصدوم شدند (یکم خرداد ماه ۱۴۰۳) کندی حرکت در میدان جمهوری به سمت میدان جهاد در مشهد (یکم خرداد ۱۴۰۳) آیا مدارس قم فردا سه شنبه (۱ خرداد ۱۴۰۳) تعطیل است؟ کارنامه زیست‌محیطی شهید سید ابراهیم رئیسی چند توصیه مهم برای خواب آرام شبانه هشدار سازمان هواشناسی درباره وقوع سیل در ۱۵ استان کشور (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) از بایدها و نبایدهای زالودرمانی چه می‎‌دانید؟ نرخ باروری و موالید در کشور روند کاهشی دارد مویز برای چه کسانی می تواند مضر باشد؟ | خواص و مضرات مویز را بشناسید چطور از خشکی چشم جلوگیری کنیم؟
سرخط خبرها

ورود دندانپزشکان افغانستانی و پاکستانی به کشور در پی بی‌انگیزگی پزشکان ایرانی

  • کد خبر: ۱۷۹۶۱۷
  • ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴
ورود دندانپزشکان افغانستانی و پاکستانی به کشور در پی بی‌انگیزگی پزشکان ایرانی
عضو شورای عالی نظام پزشکی گفت: اگر سیاستمداران عرصه سلامت تصمیمات کارساز نگیرند متاسفانه در آینده نه چندان دور باید شاهد فروپاشی سلامت مردم باشیم؛ دست و چشم‌ما به سوی کشور‌های دیگر و همسایه باشد و پزشکان افغانستانی و پاکستانی بیایند و در ایران کار کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، بهنام عباسیان گفت: این روز‌ها ما شاهد بی‌انگیزگی شدید دندانپزشکان مخصوصاً قشر جوان هستیم، چون دندانپزشک جوان جایگاهی را برای خودش در نظر نمی‌گیرد. قشر جوان دندانپزشک پس از فراغت از تحصیل وارد دوره طرح می‌شود. ما همه این عزیزان را در مراکز استان نگه نمی‌داریم بلکه در مناطق محروم که نیاز به دندانپزشک باشد نیز می‌فرستیم. در یک سو ما شاهد این هستیم که شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصمیم اشتباه تعداد دانشجویان را زیاد کرد و از یک سو از وزارت بهداشت سوال می‌پرسم چرا باید بین همکاران دندانپزشک که در نقطه محروم فعالیت می‌کنند هیچ انگیزه‌ای را ایجاد نمی‌کنیم.

وی افزود: حقوقی که این افراد در نقاط محروم می‌گیرند ماهانه حدود ۱۲ میلیون تومان است. آیا این هزینه مکفی هزینه‌های زندگی است یا خیر. اما چرا به منظور بالا بردن انگیزه دندانپزشکان در مناطق محروم اجازه فعالیت در ساعات غیر اداری را به آن‌ها نمی‌دهیم در حالی که زیرساخت لازم در کلینیک‌ها وجود دارد تا به مردم ارائه خدمت کنند. چرا وزارت بهداشت از فعالیت دندانپزشکان طرحی در ساعات غیر اداری ممانعت می‌کند. آیا برای اشتغال همکاران جوان خرید خدمت انجام می‌شود. آیا همکاران جوان تازه فارغ التحصیل با حقوق ۱۴ میلیون تومان می‌توانند تشکیل خانواده دهند. این در حالی است که ما در بوق و کرنا می‌کنیم که جوانی جمعیت اتفاق بیافتد، اما هنوز یک جوان دندانپزشک نمی‌تواند خانواده تشکیل دهد شاید به خاطر سیاست‌های غلط است.

عباسیان ادامه داد: فارغ از این مسائل از طرفی یک دندانپزشک جوان برای راه اندازی مطب حداقل به یک میلیارد تومان پول نیاز دارد و این یک میلیارد تومان حداقل ماهانه ۲۶ میلیون تومان باید قسط دهد در حالی که صرف این هزینه‌ها با این تعرفه‌های بخش خصوصی واقعاً قابل دفاع نیست، ولی با این حال، چون مخاطب ما مردم است و سلامتی آحاد مردم مهم است خواهش می‌کنیم دندانپزشکان تازه فارغ التحصیلی که در مناطق محروم خدمت می‌کنند در ساعت بعداز ظهراجازه فعالیت دهند تا بتوانند امرار معاش کنند.

عضو شورای عالی نظام پزشکی با تاکید بر اینکه سلامت مردم به دلیل برخی سیاست‌گذاری‌ها در حوزه سلامت در حال فروپاشی است، خاطر نشان کرد: عزیزانی که فکر می‌کنند سلامت مردم در حال فروپاشی است بدانند اگر سیاستمداران عرصه سلامت تصمیمات کارساز نگیرند متاسفانه در آینده نه چندان دور باید شاهد این باشیم؛ دست و چشم‌ما به سوی کشور‌های دیگر و همسایه باشد و پزشکان افغانستانی و پاکستانی بیایند و در ایران کار کنند. این پزشکان و دندانپزشکان حداقل ۲ هزار دلار حقوق می‌خواهند، اما ما حاضر نیستیم حداقل با ۵۰ میلیون تومان از دندانپزشک خرید خدمت و در آن‌ها ایجاد انگیزه کنیم.

وی افزود: دندانپزشک حداقل باید ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان داشته باشد که بتواند خانه و مطب اجاره کند و امرار معاش کند. امیدوارم دولتمردان ما واقع گرا باشند و از ویترین غنی جامعه دندانپزشکی استفاده کنند تا بتوانیم نسخه‌ای بپیچیم انگیزه همکاران جوان را بالا ببریم. اینگونه نباشد همکار دندانپزشک در ازای دریافت ماهانه ۳۰۰ میلوین تومان در حوزه خلیج فارس کارکند.

عباسیان در پایان گفت: امیدوارم کسانی که صاحب نظر هستند به این مسائل توجه ویژه کنند، چون سلامتی آحاد مردم در خطر است. همین حالا که اذعان می‌کنیم بیمه‌ها کمک می‌کنند، بیمه‌ها هیچ کاری انجام نمی‌دهند خدمات بیمه پایه که به دندانپزشک داده می‌شود بیمه‌های پایه بین ۴ تا ۵ درصد است و بیمه‌های تکمیلی بین ۸ تا ۹ درصد است. در واقع تمام خدمات دندانپزشکی را به بخش خصوصی می‌دهیم اگر بخواهیم این خدمات را به مردم ارزانی دهیم باید بیمه‌ها پای کار بیایند و هزینه تمام شده خدمات را قبول کنند. از طرفی باید سیاستگذاران خرید خدمت کنند تا انگیزه دندانپزشکان بالا برود در غیر این صورت نه تنها دندانپزشکان انگیزه‌شان را از دست می‌دهند بلکه سلامت مردم نیز به خطر می‌افتد.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->