پیام تسلیت «محمدمهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد در پی شهادت رئیس‌جمهور «پیمان جبلی» رئیس سازمان صداوسیما شهادت رئیس جمهور را تسلیت گفت برگزاری سوگواره شعر در پی شهادت رئیس جمهور ایران + جزئیات بغض احمد نجفی شکست | امیدوارم راه «شهید رئیسی» گم نشود سریال «عاشورا» در شبکه دو سیما + زمان پخش موسوی‌مهر: شهدای حادثه اخیر، گلچینی از همه خوبی‌ها بودند | حلاوت خدمات شهید رئیسی از کام ملت پاک نمی‌شود + فیلم اشاعه فرهنگ رضوی با گسترش فعالیت‌های فرهنگی و هنری | گزارشی از مراسم اختتامیه جشنواره هنر‌های نمایشی رضوی تمام فعالیت‌های فرهنگی و هنری سراسر کشور ۷روز تعطيل است لغو یک‌هفته‌ای تمامی کنسرت‌های موسیقی کشور (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) لغو پخش برنامه‌ها و سریال‌های شاد در شبکه نمایش‌خانگی تسلیت نهاد‌های فرهنگی برای شهادت «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور سهم تو شد آخر شهادت سید ابراهیم | شعر علیرضا قزوه، شاعر آیینی کشور در سوگ شهید رئیسی شهادت رئیس‌جمهور مکتبی، جلوه‌ای از وعده‌ حق در پذیرش عمل خالصانه بود واکنش اهالی نشر و نویسندگان به خبر شهادت آیت‌الله رئیسی اجرا‌های تئاتر در کشور تعطیل شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) تمام سینما‌های کشور تا اطلاع ثانوی تعطیل شدند (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) واکنش هنرمندان به شهادت رئیس‌جمهور و هیئت همراه + تصاویر توقف اکران فیلم‌های کمدی در سینما‌ها (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

درباره «احمد محمود»، نویسنده‌ای که بیش از ۴۰ سال پشت میز کارش نوشت

  • کد خبر: ۴۵۴۵۸
  • ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۴
درباره «احمد محمود»، نویسنده‌ای که بیش از ۴۰ سال پشت میز کارش نوشت
«احمد محمود» عادت داشت هر روز اول صبح پشت میز کارش بنشیند و بنویسد و بیش از ۴۰  سال به همین منوال نوشت و طی ۴ دهه فعالیت ادبی خود در مجموع  ۱۴ کتاب شامل ۹ مجموعه‌ داستان کوتاه و ۵ رمان‌ بلند را منتشر کرد. 

به گزارش شهرآرانیوز، «احمد عطا» معروف به احمد محمود، نویسنده نام‌آشنای ادبیات معاصر است که چهارم دی ۱۳۱۰ در اهواز به دنیا آمد. او در جوانی گرفتار سیاست شد و به زندان رفت و تبعید شد. سال ۱۳۳۶ رها شد و به مشاغل مختلف روی آورد اما در نهایت خودش را بازخرید کرد و به نوشتن پرداخت سال ۱۳۳۳ داستانکی با عنوان «صب می‌شه» نوشته بود که به گفته خودش نشانه‌ای از بروز نویسندگی‌اش بوده است.

 

 

درباره «احمد محمود»، نویسنده‌ای که بیش از ۴۰ سال پشت میز کارش نوشت

جای خالی «احمد محمود» در اتاق کارش

 

او عادت داشت هر روز اول صبح پشت میز کارش بنشیند و بنویسد و بیش از ۴۰  سال به همین منوال نوشت و طی ۴ دهه فعالیت ادبی خود در مجموع  ۱۴ کتاب شامل ۹ مجموعه‌ داستان کوتاه و ۵ رمان‌ بلند را منتشر کرد. 

«همسایه‌ها»، «داستان یک شهر»، «زمین سوخته»، «مدار صفر درجه» و «درخت انجیر معابد» از آثار شناخته شده‌ او هستند. داستان زمین سوخته روایت‌گر جنگ ایران و عراق و تجربه شخصی او از جنگ است. برادر احمد محمود که در این جنگ شهید شده است الهام بخش او برای نوشتن این اثر بوده است. درخت انجیر معابد نیز آخرین کتاب منتشر شده از احمد محمود در سال ۱۳۷۹ است. علاوه بر کتاب‌های تالیفی او یک کتاب را با نام آدم زنده در سال ۱۳۷۶ ترجمه کرده است.

 


بیشتر بخوانید:

 درس مهم «احمد محمود» برای نوشتن داستان

 

درباره «احمد محمود»، نویسنده‌ای که بیش از ۴۰ سال پشت میز کارش نوشت

 


 

احمد محمود را پیرو سبک رئالیسم اجتماعی می‌دانند. او خالق برخی از مهم‌ترین آثار ادبیات داستانی معاصر ایران است ولی همواره با کم‌لطفی‌های فراوانی در انتشار کتاب‌هایش و کسب جوایز رو‌به‌رو بوده است. او در طول سال‌های پرافتخار زندگی‌اش فقط یک جایزه برای آخرین اثرش «درخت انجیر معابد» دریافت کرد و برنده‌ اولین دوره جایزه هوشنگ گلشیری شد. در جشنواره «بیست سال ادبیات داستانی در ایران»، کتاب «مدار صفر درجه» نیز جایزه‌ی هیئت داوران را به خود اختصاص داد که به دلایل سیاسی این جایزه به احمد محمود داده نشد.

 

 

درباره «احمد محمود»، نویسنده‌ای که بیش از ۴۰ سال پشت میز کارش نوشت

«احمد محمود» در امام‌زاده طاهر کرج به خاک سپرده شده است

 

احمد محمود در همان سال‌های زندان و تبعید دچار مشکلات تنفسی شده بود، بیماری‌ای که تا آخر عمر با او باقی ماند و در نهایت سال ۱۳۸۱ او را به بیمارستان مهرداد تهران کشاند و زندگی این نویسنده بزرگ را گرفت. مزار احمد محمود در امام‌زاده طاهر کرج است.  

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->