چمران: شورا‌های شهر و روستا، انعکاس خواست و سلیقه مردم هستند رئیس دیوان عالی کشور: سبقت در خدمت باید فرهنگ غالب در نظام شورایی کشور باشد + فیلم آموزش ایمنی و مواجهه با حریق برای ۱۲۴ هزار شهروند مشهدی گپ و گفت با میراث دار سنت پرورش اسب یورقه در مهدی آباد| ما که هرچه بردیم، با رفقا خوردیم   شهروند خبرنگار | درخواست به‌سازی پیاده‌رو «ابرار ۱۰» در مشهد + پاسخ سرویس‌دهی رایگان خط‌۲ قطارشهری مشهد در روز شهادت امام‌جعفرصادق‌(ع) اعمال‌قانون ۱۸۱۸ دستگاه خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۶۱ دستگاه خودروی متخلف توقیف شدند (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) دردسر‌های بودار همسایگی با انبار‌های خانگی | دپوی ضایعات در منازل مسکونی شهرک صابر مشهد ایست‌کار‌های مشهد، الگوی کشور | بیمه کارگران ایست‌کار‌ها در اولویت باشد هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار گرفت (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) احداث ۱۴ بوستان بزرگ در شهر مشهد | پروژه‌های زودبازده‌ برای محرومیت‌زدایی از حاشیه شهر ترافیک سنگین در بولوار ملک‌آباد و وکیل‌آباد مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) حاجی بگلو: رویکرد و نگاه شورای ششم، تحقق عدالت‌محوری در مشهد است سردار رادان در مشهد: قسم به خون شهدا که حافظ سنگر حجاب هستیم| توطئه عریانی و برهنگی، برنامه نفوذ دشمن برای براندازی است مشهدالرضا(ع)، هم‌صدا با طنین حجاب و غیرت | اجتماع باشکوه حمایت از «طرح نور فراجا» برگزار شد + فیلم بلاتکلیفی ۴۵۰‌هزار هکتار از اراضی ملی خراسان رضوی شهروند خبرنگار | درخواست ترمیم آسفالت در بلوار شهید آوینی مشهد + پاسخ شهردار مشهد: کلان‌شهر مشهد در زمینه هوشمندسازی پیشرو است هوای هشت منطقه کلانشهر مشهد امروز پاک است (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آیا خاموشی‌های شهری با رمزارز‌های غیرمجاز ارتباط دارد؟

  • کد خبر: ۵۷۱۳۶
  • ۰۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۸
آیا خاموشی‌های شهری با رمزارز‌های غیرمجاز ارتباط دارد؟
در راستا سؤالات مردمی درباره رمزارز‌ها و نقش آن‌ها در خاموشی‌های اخیر مشهد در قالب ۹ سؤال برای شرکت برق مشهد ارسال شد، سؤال‌های ارسالی درباره فعالیت واحد‌های استخراج رمزارز، نقش آن‌ها در خاموشی‌های اخیر مشهد، شناسایی واحد صنعتی و اقدام آنان برای استخراج رمز، مطرح شد.
مهدیزاده | شهرآرانیوز؛ در لابه‌لای خبر‌های هفته گذشته استان، چند خبر درباره کشف واحد‌هایی که غیرمجاز اقدام به استخراج رمزارز می‌کنند، در کانون توجه افکار عمومی قرار گرفت. دو هفته قبل بود که معاون فروش شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی، از کشف ۳۳ واحد غیرمجاز استخراج رمزارز خبر داد، خبری که تنها به همین عدد و بدون ارائه جزئیاتی از این واحد‌های شناسایی شده، نحوه فعالیت آن‌ها و چرایی فعالیت چراغ خاموش این واحد‌ها با وجود کنتور‌های برق، محدود شد.
 
چند روز پیش معاون برنامه ریزی سازمان صمت استان خراسان رضوی خبر داده بود که از آبان سال گذشته که استخراج ارز دیجیتال در کشور قانونی شده، تاکنون تعداد ۲۵۲ جواز تأسیس استخراج رمز ارز در استان صادر شده، اما تاکنون حتی یک پروانه بهره برداری هم برای متقاضیان صادر نشده است.
 
او توضیح داده که با توجه به این که سرمایه گذار پس از صدور هر جواز تأسیس شش ماه مهلت دارد تا شرایط لازم را برای دریافت پروانه بهره برداری کسب کند، از ۲۵۲ جواز تأسیس گرفته شده تاکنون تعداد ۱۲۴ جواز ابطال شده و تنها ۱۲۸ مجوز دیگر دارای مهلت قانونی برای دریافت پروانه بهره برداری است.


ارائه جزئیات رمزارز‌ها دست حراست‌ها

در این راستا سؤالات مردمی درباره رمزارز‌ها و نقش آن‌ها در خاموشی‌های اخیر مشهد در قالب ۹ سؤال برای شرکت برق مشهد ارسال شد، سؤال‌های ارسالی درباره فعالیت واحد‌های استخراج رمزارز، نقش آن‌ها در خاموشی‌های اخیر مشهد، شناسایی واحد صنعتی و اقدام آنان برای استخراج رمز، مطرح شد.

با این حال علیرضا کاشی، مدیر روابط عمومی شرکت برق مشهد، ارائه جزئیاتی از رمزارز‌های غیرمجازی را که خبر کشف مواردی از آن به تازگی رسانه‌ای شد، منوط به نظر حراست می‌داند. دلیلی هم که می‌آورد مربوط به شرایط خاص فعالیت رمزارزهاست.


مجوز رمزارز آوردند، مشکلی نیست

توضیحات روابط عمومی شرکت برق مشهد درباره فعالیت رمزارز‌های غیرمجاز به چند نکته خلاصه بسنده می‌شود. نخست آنکه هرگونه فعالیت رمزارز با توجه به ابلاغیه سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، تنها با ارائه مجوز از این سازمان امکان پذیر است؛ بنابراین شرکت برق مشهد تنها به افرادی که این مجوز را ارائه کنند برق ارائه خواهد داد.

نکته دوم آنکه شرکت برق مشهد در تأمین برق مشهد هیچ گونه مشکلی ندارد و در این راستا برنامه خاموشی‌هایی که اعلام می‌شود، تنها به منظور مدیریت مصرف برق کشوری است. برنامه خاموشی‌ها نیز به دلیل آمادگی مردم اعلام می‌شود تا چنان که برق کشور درخواست مدیریت بار کرد، مشترکان دچار مشکل نشوند.

نکته سوم او نیز بر این محور استوار است که در هفته گذشته بااینکه اعلام شد خاموشی صورت می‌گیرد، برق مشترکان مشهدی قطع نشد و تنها در حوزه معابر، مدیریت برق اعمال شد.
مدیر روابط عمومی شرکت برق مشهد درباره چگونگی فعالیت‌های غیرقانونی رمزارز‌ها با وجود کنتور‌ها و مشخص بودن افزایش مصرف برق می‌گوید: ما برق را به واحد کشاورزی و صنعتی دادیم، اما عده‌ای از این مجوز برای استخراج رمزارز استفاده کرده اند. اکنون نیز تأکید داریم که اگر مجوز گرفته اند، مشکلی برای تأمین برق آن‌ها نداریم.

اما پیگیری‌های ما از مسئولان شرکت برق استان به نتیجه نمی‌رسد. در نهایت با پیگیری‌های صورت گرفته مقرر می‌شود سؤالاتی فرستاده شود. سؤالات شهرآرا را مسئول دفتر مهدی دهقان، معاون فروش و خدمات مشترکان شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی، پاسخ می‌دهد. هرچند خواست و مطالبه رسانه، پاسخ گویی و همراهی بیشتر مسئولان امر به منظور شفاف سازی است، نهایت پیگیری‌ها در همین سؤالات و پاسخ‌های گزیده ختم می‌شود که در ادامه می‌خوانید.


هفته گذشته شرکت برق استان از شناسایی و کشف ۳۳ واحد رمز ارز خبر داد. در این خبر تنها به تعداد واحد‌های شناسایی شده بسنده شد. لطفا جزئیاتی درباره واحد‌های شناسایی شده ارائه کنید.

موضوع ارز‌های دیجیتال مدتی است که به خاطر جذابیت‌های مادی و سود‌های کلانی که دارد، در حال توسعه بوده و در قالب تعرفه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و بسته به تعداد ماینر، از خانه گرفته تا واحد صنعتی، قابل نصب، راه اندازی و بهره برداری است. البته برای این موضوع یک تعرفه خاص درنظر گرفته شده است.


فعالیت این واحد‌های متخلف به چه صورت بوده است؟ (نحوه استفاده از برق...)

بیشتر این واحد‌ها از اشتراک‌های غیرفعال و نیمه فعال استفاده می‌کردند.


در آمار جدید به تعداد واحد‌های شناسایی شده افزوده شده است؟ چه تعداد؟

با توجه به ابلاغ شیوه نامه‌های مربوطه در حوزه شناسایی و مقابله با رمزارز‌های غیرقانونی که از سوی شرکت توانیر اعلام شد، در سال جاری ۴۰ دستگاه استخراج رمز ارز غیرقانونی در استان شناسایی شد. با توجه به بازرسی‌های مستمر، شناسایی موارد جدید به روز رسانی خواهد شد.


آیا واحد مجاز رمزارز در استان داریم؟ چه تعداد؟

تعدادی واحد، تقاضای خود را اعلام کرده اند که ازاین تعداد، تنها یک مورد موفق به دریافت شرایط قانونی شده است.


بیشترین تعداد مرکز استخراج رمزارز در کدام شهرستان‌های استان بوده است؟ (مجاز و غیرمجاز‌های شناسایی شده)

بیشتر این موارد کشفیات مربوط به شهرستان گناباد است.


واحد‌های تولیدی و صنعتی که در واحد خود، اقدام به استخراج رمزارز می‌کردند، چه تعداد بوده اند؟

۱۱ مورد از واحد‌های متخلف شناسایی شده دارای تعرفه برق صنعتی بودند.


در میان موارد شناسایی شده موردی وجود داشت که برای استخراج رمز ارز اقدام به تعطیلی واحد تولیدی خود کند؟

این افراد برای مصرف خود باید تغییراتی ایجاد کنند. در این میان و در بعضی از موارد، افراد در محل‌هایی اقدام به این کار کردند که غیرفعال بود.


سازمان صمت استان اعلام کرده است که تولید ارز دیجیتال در استان به دلیل اینکه تاکنون پروانه تولید برای هیچ واحدی صادر نشده، غیرقانونی است. با این گفته‌ها آیا تعداد واحد‌های رمزارز بدون مجوز بیشتر از برآورد قبل خواهد شد؟

باتوجه به سودآوری این واحدها، بی‌شک، محل‌های غیرمجاز توسعه بیشتری خواهند یافت.


برآورد شرکت برق از میزان برق مصرفی رمزارز‌های استان، چقدر است؟ به عبارتی سهم این واحد‌ها از مصرف برق چند درصد است؟

تاکنون موارد شناسایی شده جمع آوری شده است. با درنظرگرفتن بررسی‌های صورت گرفته، مصرف مشترکان این حوزه کمتر از یک درصد مصرف برق استان است.


شناسایی این واحد‌ها از چه زمانی شروع شده است؟ آیا قبل از اینکه این موارد رسانه‌ای شود، شرکت برق اقدام به شناسایی این نوع رمزارز‌ها کرد؟

شناسایی موارد رمزارز به صورت مستمر و از زمان ابلاغ شرکت توانیر در تابستان ۹۹ در دستور کار شرکت برق استان قرار گرفت.


تفاوت قیمت برق کشاورزی و صنعتی درخور توجه است. به گفته تحلیلگران این اختلاف تعرفه، زمینه ساز حضور این افراد در اراضی کشاورزی و استفاده از برق کشاورزی برای کار صنعتی شده است. اشاره‌ای به قیمت‌ها کنید و اینکه چه تعداد از این افراد در اراضی کشاورزی اقدام به استخراج کردند؟

نرخ بهای مصرفی تعرفه کشاورزی و صنعت در ده ماهه سال ۹۹ به ترتیب ۳۰۱ هزار و ۲۰۰ ریال است. همچنین تعرفه صنعتی رمزارز ۹ هزار و ۶۵۰ ریال محاسبه شده است که مقایسه اعداد، انحراف زیادی را نشان می‌دهد.


چه مجازاتی برای این افراد درنظرگرفته شده است؟

بر اساس قانون مجازات استفاده کنندگان غیرمجاز از آب و برق و ... ابلاغی سال ۱۳۹۶، افرادی که مبادرت به استفاده غیرمجاز کنند، علاوه بر لزوم پرداخت بهای برق مصرفی بر اساس تعرفه ابلاغی رمزارز به شرکت برق، به دادگاه و مراجع قانونی ارجاع داده می‌شوند. افراد بر اساس نوع سوءاستفاده آن ها، اعم از داشتن انشعاب یا بدون انشعاب برق، جرائم سنگین خواهند شد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->