چمران: شورا‌های شهر و روستا، انعکاس خواست و سلیقه مردم هستند رئیس دیوان عالی کشور: سبقت در خدمت باید فرهنگ غالب در نظام شورایی کشور باشد آموزش ایمنی و مواجهه با حریق برای ۱۲۴ هزار شهروند مشهدی گپ و گفت با میراث دار سنت پرورش اسب یورقه در مهدی آباد| ما که هرچه بردیم، با رفقا خوردیم   شهروند خبرنگار | درخواست به‌سازی پیاده‌رو «ابرار ۱۰» در مشهد + پاسخ سرویس‌دهی رایگان خط‌۲ قطارشهری مشهد در روز شهادت امام‌جعفرصادق‌(ع) اعمال‌قانون ۱۸۱۸ دستگاه خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۶۱ دستگاه خودروی متخلف توقیف شدند (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) دردسر‌های بودار همسایگی با انبار‌های خانگی | دپوی ضایعات در منازل مسکونی شهرک صابر مشهد ایست‌کار‌های مشهد، الگوی کشور | بیمه کارگران ایست‌کار‌ها در اولویت باشد هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار گرفت (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) احداث ۱۴ بوستان بزرگ در شهر مشهد | پروژه‌های زودبازده‌ برای محرومیت‌زدایی از حاشیه شهر ترافیک سنگین در بولوار ملک‌آباد و وکیل‌آباد مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) حاجی بگلو: رویکرد و نگاه شورای ششم، تحقق عدالت‌محوری در مشهد است سردار رادان در مشهد: قسم به خون شهدا که حافظ سنگر حجاب هستیم| توطئه عریانی و برهنگی، برنامه نفوذ دشمن برای براندازی است مشهدالرضا(ع)، هم‌صدا با طنین حجاب و غیرت | اجتماع باشکوه حمایت از «طرح نور فراجا» برگزار شد + فیلم بلاتکلیفی ۴۵۰‌هزار هکتار از اراضی ملی خراسان رضوی شهروند خبرنگار | درخواست ترمیم آسفالت در بلوار شهید آوینی مشهد + پاسخ شهردار مشهد: کلان‌شهر مشهد در زمینه هوشمندسازی پیشرو است هوای هشت منطقه کلانشهر مشهد امروز پاک است (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

هوشمندسازی شهر مشهد باید به ارائه خدمت به زائران و مجاوران منتهی شود

  • کد خبر: ۸۵۰۰۶
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۷
هوشمندسازی شهر مشهد باید به ارائه خدمت به زائران و مجاوران منتهی شود
حسین حسامی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد: هوشمندسازی زمانی مفید است که در راستای خدمت به زائران و مجاوران باشد و به حل مشکلات و مسائل شهری منجر شود.

امیررضا وثوقی | شهرآرانیوز؛ هوشمندسازی فرایند‌ها و خدمات در حوزه شهری یکی از مهم‌ترین ارکان توسعه کلان شهر‌ها محسوب می‌شود. با اینکه شهرداری مشهد در سال‌های اخیر به شکل‌های مختلف و برای تحویل خدمات به این حوزه وارد شده و پیشرفت‌های چشمگیری داشته است، وضعیت کنونی فاصله زیادی با هدف گذاری‌ها و انتظارات از جهان شهر مشهد دارد.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه، فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای اسلامی شهر مشهد درباره وضعیت هوشمندسازی فرایند‌ها و خدمات در شهر، گفت: بحث هوشمندسازی مقوله بسیار مهمی است و خروجی این موضوع باید به حل مسائل شهروندان منجر شود.

حسین حسامی در گفتگو با خبرنگار ما افزود: هوشمندسازی زمانی مفید است که در راستای خدمت به زائران و مجاوران باشد و به حل مشکلات و مسائل شهری منجر شود. وی تأکید کرد: مشهدالرضا (ع) متعلق به عالم آل محمد (ص) است. به همین دلیل باید از عالمانه‌ترین روش‌ها در اداره شهر استفاده کنیم تا جهان شهر مشهد با نگاهی بین المللی در این حوزه پیشرو باشد.

۵۵ فرایند شهروندی در اولویت هوشمندسازی

عضو شورای اسلامی شهر مشهد با تأکید بر اینکه در موضوع هوشمندسازی همه دستگاه‌ها باید پای کار باشند و خروجی آن نیز بازشدن گره از کار مردم باشد، گفت: ۵۵ فرایند شهروندی در شهرداری مشهد وجود دارد که این خدمات باید در اولویت برنامه‌ها و اقدامات مدیریت شهری در حوزه هوشمندسازی باشد. وی گفت: با تحقق حقیقی این موضوع، شهروندان با آسانی، اطمینان، سرعت، دقت و کیفیت بیشتری از خدمات شهرداری استفاده می‌کنند.


حسامی الکترونیکی کردن را بخشی از پازل بزرگ هوشمندسازی دانست و افزود: بار‌ها شعار هوشمندسازی داده شده است، درحالی که ما حتی فرایند‌ها را الکترونیک نکرده ایم.

اهمیت گسترش تفکر هوشمند در جامعه

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه، فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورا با بیان اینکه باید تفکر هوشمندسازی را بین مدیران و مردم گسترش دهیم، ادامه داد: اگر فرهنگ هوشمندسازی بین جامعه وجود نداشته باشد، به توفیق مدنظر شورا نخواهیم رسید. این موضوع باید به عنوان یک نهضت در شهر نهادینه شود و همه باید جایگاه هوشمندسازی را درک کنند.
وی بیان کرد: اتفاقات خوبی مانند کارخانه نوآوری و خدمات الکترونیکی در شهرداری منطقه ۱۲ ایجاد شده است، اما خروجی این موضوع نباید به گونه‌ای باشد که در ظاهر فرایند‌ها هوشمند باشد، اما اقدامات با همان شیوه سنتی و دستی انجام شود.

ایجاد نظام یکپارچه مدیریت شهری

عضو شورای شهر با بیان اینکه تحقق هوشمندسازی نیازمند فرهنگ هوشمند، مردم هوشمند، مدیر هوشمند و زیرساخت‌ها و مؤلفه‌هایی است که باید به آن‌ها توجه شود، افزود: نخستین اقدامی که در حوزه هوشمندسازی باید انجام دهیم، ایجاد نظام‌های یکپارچه مدیریتی در شهر مشهد است. وی تأکید کرد: در نگاه اول شاید این موضوع بی ربط جلوه کند، اما مسئله اصلی، هوشمندسازی فرایندهاست. اگر نظام برنامه، بودجه، آموزش، سرمایه انسانی و فناوری اطلاعات یکپارچه شود، از جزیره‌ای کارکردن فاصله خواهیم گرفت.

حسامی گفت: اگر این مهم اجرایی نشود، روح هوشمندسازی از ابرسازمانی مانند شهرداری گرفته می‌شود. اقدامات جزیره‌ای و کار‌های غیرمنسجم در حوزه هوشمندسازی را باید به عنوان خطوط قرمز در فعالیت هایمان مدنظر قرار دهیم.

هوشمندسازی تمام وکمال نیازمند همکاری دیگر نهادهاست

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه باید با دیگرنهاد‌ها در حوزه هوشمندسازی به تفاهم برسیم، اظهار کرد: بسیاری از فرایند‌هایی که در شهرداری انجام می‌شود، با فعالیت نهاد‌ها و دستگاه‌های دیگر مانند راه وشهرسازی، آستان قدس و شرکت‌های خدمات رسان ارتباط دارد؛ بنابراین نمی‌توان شهرداری را به شکل جزیره‌ای مستقل هوشمند کرد و به دیگر دستگاه‌ها کار نداشته باشیم.

حسامی گفت: نگاه مدیریت شهری تعاملی است. در این راستا تفاوت برنامه چهارساله عملیاتی با برنامه‌های دوره‌های پیشین این است که این برنامه تعاملی است و با همین رویکرد باید به سراغ نهاد‌ها و دستگاه‌هایی برویم که با ما ارتباط فرایندی دارند و موضوع هوشمندسازی نیز باید در این تعاملات دیده شود.

دعوت از جوانان برای ورود به حوزه هوشمندسازی

عضو شورای شهر با بیان اینکه برای تحقق هوشمندسازی باید از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و استارت آپ‌هایی خلاق و نوآور استفاده کنیم که در این حوزه‌ها فعالیت می‌کنند، ادامه داد: از جوانان خوش فکر دعوت می‌کنیم که به این حوزه وارد شوند و در قالب شرکت‌های دانش بنیان برای تحقق هوشمندسازی در مسائل شهری به شهرداری کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه اولویت‌ها در شهر باید براساس نیاز‌های مردم تبیین شود، افزود: تدوین مسائل و اولویت‌ها در شهر نیز باید هوشمندسازی شود تا اقدامات مبتنی بر نیاز‌های مردم انجام شود. حسامی تأکید کرد: اگر هوشمندسازی به درستی انجام شود، شاهد بهینه سازی، کاهش هزینه، افزایش کیفیت، شفافیت و افزایش رضایتمندی خواهیم بود. این موارد خروجی‌های پایش پذیر و ارزشمند هوشمندسازی است.

حذف امضا‌های طلایی از مدیریت شهری با هوشمندسازی

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با اشاره به اینکه در دوره‌های گذشته در حوزه ایجاد شهر الکترونیک اتفاقات مهمی اجرایی شده است، افزود: با این حال، این پیشرفت‌ها با ایده آل شورای ششم خیلی فاصله دارد. اگر قرار باشد بخشی از کار به صورت غیرحضوری و دیگر بخش‌ها نیز دستی و سنتی باشد، نمی‌توانیم بگوییم در راستای هوشمندسازی کار کرده ایم.

حسامی تأکید کرد: هوشمندسازی اگر اجرایی شود، علاوه بر ایجاد شفافیت سازی، امضا‌های طلایی از مدیریت شهری حذف می‌شود و به سلامت نظام کمک می‌کند و همچنین شهروندان ناظر بر اجرای همه فرایند‌ها به صورت هوشمند خواهند بود.

گسترش فرهنگ استفاده از خدمات هوشمند

عضو شورای شهر با تأکید بر اهمیت گسترش فرهنگ استفاده از خدمات هوشمند در شهر، گفت: آیا شهروندان می‌دانند چه امکاناتی در حوزه هوشمندسازی در شهر فراهم شده است و آن‌ها می‌توانند با نرم افزار‌های مدیریت شهری و سامانه‌های مختلف بسیاری از فرایند‌ها و استعلامات را بدون مراجعه حضوری انجام دهند؟

وی با بیان اینکه هم اکنون بیش از ۱۱۰ سامانه در شهرداری در حال خدمت هستند، افزود: براساس خدمات هوشمندی که در شهر ارائه می‌شود، باید به شهروندان آموزش داده شود. بستر و زیرساخت‌ها شاید در شهر وجود داشته باشد، اما باید با نگاه برنامه محور و مبتنی با نیاز روز این موضوع را به شهروندان آموزش دهیم.

حسامی با بیان اینکه ما محکوم به استفاده از قالب‌های نو و جدید رسانه‌ای هستیم و اگر به سمت فناوری اطلاعات نرویم، از دنیا عقب خواهیم ماند، ادامه داد: اگر ما مسیر را درست طی کنیم و آموزش‌های ما خروجی محور باشد، مردم به شدت از این مسائل استقبال خواهند کرد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا اظهار کرد: اهمیت هوشمندسازی برای مشهدالرضا (ع) دوچندان است. زیرا مشهد شهری زیارتی مبتنی بر ارائه خدمات است؛ بنابراین خدمات ما باید به صورت هوشمند، کاربردی و پایدار باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->