اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت میزان جوایز نقدی ششمین همایش مطالعات فیلم‌کوتاه تهران اعلام شد رهبر ارکستر ملی موسیقی اصفهان درگذشت + علت فوت ویژه برنامه‌های تلویزیون برای روز معلم + زمان پخش تصویر سعید آقاخانی پس از آسیب‌دیدگی در پشت‌صحنه سریال «نون خ ۵» + عکس داوری هیئت ۷ نفری برای جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی نظر هنرمندان درباره حذف بخش رقابتی جشنواره تئاتر رضوی نامش زنده است تا زبان فارسی زنده است | دکتر محمد معین از نگاه بزرگان به مناسبت زادروزش نوستالژی «حنا دختری در مزرعه» در شبکه یک + زمان پخش سریال «رخنه» جایگزین «نون‌خ» می‌شود + زمان پخش و بازپخش موضوع فیلم جدید کارگردان «باربی» چیست؟ ماجرای ورود ۲۴ تن کتاب خارجی به کشور صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ هدیه تهرانی با «روز مبادا» به خانه‌ها آمد + زمان اکران آنلاین ۱۱ کنسرت پاپ در پایتخت + جزئیات «پدر خوانده ۳» به شبکه نمایش خانگی آمد
سرخط خبرها

بها دادن به پدیده‌های فرهنگی، موجب رشد هنر می‌شود

  • کد خبر: ۱۲۲۲۴
  • ۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۳
بها دادن به پدیده‌های فرهنگی، موجب رشد هنر می‌شود
حمید متبسم
در ادامه واکنش‌ها به ثبت جهانی «مهارت‌های سنتی ساختن و نواختن دوتار» در فهرست معرفی میراث‌فرهنگی ناملموس بشری یونسکو که ۲۳ آذر پرونده‌ای به‌تفصیل درباره‌اش منتشر شد و در آن، موسیقی‌دانان و پژوهشگران و اهالی موسیقی مقامی همانند محمدرضا درویشی، کیوان ساکت، هوشنگ جاوید، محمد یگانه، محمد حقگو، عزیز تنها و اسفندیار تخم‌کار به بیان امید‌ها و بیم‌هایشان پرداختند، امروز هم حمید متبسم، موسیقی‌دان مطرح مشهدی، درقالب یادداشت نظرش را درباره اهمیت ثبت جهانی میراث ایران و خراسان به‌ویژه دوتار، ساز ماندگار این خطه، مطرح کرده و دراختیار روزنامه شهرآرا گذاشته است.
جهان امروز ما دچار کم‌دانشی و بی‌بینشی است. گام‌های فرهنگی تحت‌تاثیر صرفه اقتصادی همواره در برهه‌های تاریخی با فرازونشیب عمیقی روبه‌رو بوده‌اند و مردمان را از جریان پیوسته فرهنگی جدا ساخته‌اند، لیکن بها دادن به پدیده‌های فرهنگی موجب رشد هنر می‌شود و مردمان را به شناخت ارزش‌های فرهنگی سوق می‌دهد. پرداختن به جنبه‌های فرهنگی مانند ثبت جهانی دوتار، نشان خویش‌باوری یک ملت و پیشینه ارزشمند فرهنگی آن است. سرزمین ما در حوزه حفاظت از فرهنگ و هنر برای آیندگان، همواره کوتاهی کرده است و خطر از بین رفتن پیشینه ارزش‌های فرهنگی و هنری همواره جامعه ما را تهدید می‌کند، از این‌رو بر این باورم که چنین گام‌هایی مرز‌ها را درمی‌نوردد و به این شکل، حفاظت پدیده‌های هنری و فرهنگی نه‌تن‌ها برعهده صاحب آن هنر یا فرهنگ بلکه به‌عهده جهانیان خواهد بود. افق روشن جهانی بر تاریکی صفحه تاریخی یک سرزمین، غالب است و این‌گونه نام ایران نیز به‌نیکی یاد می‌شود و آهسته‌آهسته به ارزش‌های ازدست‌رفته‌اش توجه می‌شود و چه چیز والاتر از ثبت این ارزش‌ها برای آیندگان؟
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->