پخش زنده بازی افغانستان و عراق انتخابی جام جهانی ۲۰۲۴ (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین معلمی در حاشیه | گفت‌وگو با فاطمه سجادی مدیر مدرسه خودگردان هدایت تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتسال افغانستان و عراق در انتخابی جام جهانی فوتسال ۲۰۲۴ تاثیر حمله داعش به مسکو بر روابط روسیه – طالبان ملا برادر با هیئت دیپلماتیک ایران در کابل دیدار کرد رهبر اقلیت سنای آمریکا: خروج ما از افغانستان چراغ سبز به پوتین بود نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل هفته آینده درباره افغانستان برگزار می‌شود شانس دوباره افغانستان برای حضور در جام جهانی فوتسال افغانستان چگونه به جام جهانی فوتسال صعود خواهد کرد؟ آمریکا عادی سازی روابط با طالبان را مشروط به تغییر رفتار آنان کرد یک هیئت بلندپایه تجاری از ترکمنستان به کابل سفر کرد سازمان ملل از آسیب بیش از حد زنان افغانستان در رویداد‌های طبیعی خبرداد معاون نخست‌وزیر قزاقستان به کابل سفر کرد نتیجه و ویدیو خلاصه بازی فوتسال افغانستان و تاجیکستان (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) کاظمی‌قمی در دیدار با حکمتیار، اوضاع منطقه و افغانستان را بررسی کردند سرمربی افغانستان: فردا با تمام توان مقابل تاجیکستان بازی می‌کنیم پخش زنده بازی افغانستان و تاجیکستان در جام ملت‌های فوتسال آسیا ۲۰۲۴ (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین ویدئو | حقابه هیرمند به کجا رسید؟ تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتسال افغانستان و تاجیکستان در جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۴
سرخط خبرها

زیارت سخی در شهر مزارشریف افغانستان | ارادت افغانستانی‌ها به حضرت علی(ع) + عکس

  • کد خبر: ۵۹۷۹۹
  • ۰۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۰
زیارت سخی در شهر مزارشریف افغانستان | ارادت افغانستانی‌ها به حضرت علی(ع) + عکس
مردم افغانستان چه شیعیان چه اهل تسنن ارادت زیادی به حضرت علی(ع) دارند. همبستگی شیعه و سنی در طول تاریخ در افغانستان مثال زدنی بوده است، زیارت سخی در شهر مزارشریف شاهدی است بر این ادعا.

به گزارش شهرآرانیوز؛ افغانستان جدای از جنگ، انفجار و درگیری، روی دیگری هم دارد که آن تمدن و آثار تاریخی با معماری بی نظیر است و از جمله آنها، می‌توان به زیارت سخی یا مسجد «کبود» در شهر مزار شریف اشاره کرد که یکی از آثار ارزشمند این کشور به شمار می‌رود.

به اعتقاد برخی از مردم افغانستان زیارت سخی محل دفن حضرت علی (ع) می‌باشد که دلیل نام‌گذاری شهر مزار شریف هم وجود همین مسجد در این شهر است.

این مسجد بارها بازسازی شده هر چند تاریخ ساخت آن مشخص نیست.


بیشتر بخوانید: نصرت فتح‌علی خان و قوالی‌های او در مدح حضرت علی(ع) + صوت


با این حال گفته می‌شود که برای نخستین بار این مسجد زمان «سلطان احمد» بازسازی شده است. این مسجد به دست «چنگیزخان» در سال ۱۲۲۰ میلادی در جنگی حوالی این منطقه تخریب شده است و «سلطان حسین میرزا» در قرن پانزدهم آن را بازسازی کرده است.

علت نامگذاری این مسجد به کبود، آبی بودن رنگ دیوارها و کاشی های صحن و ضریح آن است.

بر روی دروازه جنوبی این مزار شعری از عبدالرحمن جامی شاعر قرن نهم هجری حک شده است که چنین است:

گویند که مرتضی علی در نجف است                    در بلخ بیا ببین چه بیت الشرف است

جامی نه عدن گوی و نه بین الجبلین                     خورشید یکی و نور او هر طرف است

 

در این مسجد، موزه ای وجود دارد که بخشی از مجموعه‌های آن مربوط به آثار باقی مانده از پیامبر اکرم (ص) است و از جمله آن ها ظرفی است که می گویند پیامبر اکرم (ص) در آن غذا می خوردند و کفشی است که می پوشیدند.

در این موزه همچنین، کتابی است که پیامبر اکرم (ص) برای «مقوقس» که در تاریخ اسلام به عنوان یکی از حاکمان مصر به شمار می‌رفته، فرستاده است.

همچنین، شمشیر «ابوبکر» نیز در این موزه قرار دارد و  ظرف‌هایی سفالی که نام پیامبر اکرم (ص) روی آن نوشته شده و نسخه‌های خطی از آثار اسلامی در آن قرار دارد.

برای تماشای عکس‌ها در سایز بزرگتر و کیفیت بیشتر برروی آنها کلیک کنید

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->