پلمب یک آتلیه عکاسی در مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) راه‌های شناسایی لاستیک، روغن و فیلتر تقلبی خودرو یک راه بسیار ساده برای دریافت سود سهام عدالت بیانات مقام معظم رهبری حرف دل همه کارگران بود بنزین سوپر امروز در کدام جایگاه‌های مشهد توزیع می‌شود؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) امتیاز ۶۰۰ میلیون تومانی برای دارندگان کارت ملی! نمک‌هایی که کاش نم نمک کم شوند! دلار وارد کانال ۶۲ هزار تومان شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) اختصاص بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی افزایش ۴۸ درصدی واردات قهوه به کشور زمان برگزاری مزایده جدید شمش طلا اعلام شد+ جزئیات متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور مسیر دسترسی کشاورزان به یافته‌های علمی شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیل می‌شود بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان در بازار آزاد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) معاون وزیر جهاد کشاورزی: خراسان رضوی می تواند پایلوت تولید نان کامل باشد + فیلم قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) | نرخ طلا ثابت ماند نقش قانون‌گذاری و نظارت بسیار ضعیف در حوزه ایمنی و بهداشت کار آخرین وضعیت اجاره خانه در مشهد | سهم اجاره در سبد هزینه خانوار بیشتر شده است تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی شناسه «یکتا» چیست؟ + نحوه تبدیل پروانه‌کسب کاغذی به الکترونیکی گوشت آفریقایی و تانزانیایی به ایران وارد می شود اجاره مسکن در منطقه طلاب مشهد چقدر نقدینگی لازم دارد؟ | تعدد فایل‌های کمتر از ۱۰۰ متر (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) عراق، اصلی‌ترین مقصد صادرات مرغ منجمد ایرانی ورق در بازار خودرو برگشت؛ قیمت‌ها صعودی شد | آخرین قیمت پژو، سمند، ساینا، شاهین، دنا و تارا (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) وزیر کار: مسکن، معیشت، اشتغال و دستمزد مهمترین دغدغه‌های جامعه کارگری است
سرخط خبرها

زمان انتظار برای خانه‌دار شدن اعلام شد+ نمودار

  • کد خبر: ۶۶۰۶۳
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۸
زمان انتظار برای خانه‌دار شدن اعلام شد+ نمودار
بر فرض محال اگر یک خانوار کل درآمدخود را خرج نکند و پس‌انداز کند، چقدر طول می‌کشد صاحب خانه شود؟ مرکز آمار ایران می‌گوید تا سال ۹۸ حداقل شش سال!

به گزارش شهرآرانیوز، روند شاخص توان‌پذیری مسکن نشان می‌دهد که در سال ۹۸ این شاخص در بالاترین وضعیت خود در دهه ۹۰ قرار گرفته و بدترین شرایط را داشته است.

بنابر آخرین گزارش منتشر شده مرکز آمار در خصوص وضعیت عدالت اجتماعی در زمستان ۹۹، در بخشی از آن توان خرید مسکن در ایران در دهه ۹۰ محک زده شده است.

رکورد‌های شاخص توان‌پذیری مسکن در دهه ۹۰

شاخص توان‌پذیری مسکن، به نسبت هزینه خرید مسکن به درآمد سالانه خانوار اطلاق می‌شود. از آنجا که متراژ میانگین خرید و فروش شده در کشور غالبا ۸۰ متر محاسبه می‌شود از این رقم می‌توان برای متوسط مسکن خریداری شده توسط خانوار‌ها استفاده کرد.

به عبارت دیگر این شاخص بیان می‌کند که یک خانوار برای خانه دار شدن چند سال نیاز دارد که تمامی درآمد خود را پس‌انداز کند؟ بنابراین هر چه این شاخص بالاتر باشد یعنی زمان دراز تری برای خانه دار شدن اشخاص سپری خواهد شد و این یعنی توان خرید مسکن در افراد جامعه پایین‌تر آمده است.

بررسی سالانه شاخص توان پذیری مسکن در دهه ۹۰ نشان میدهد که این رقم در کل خانوار‌های شهری از ابتدای دهه ۹۰ تا پایان سال ۹۸، مسیری نوسانی را سپری کرده است. کمترین حد زمان انتظار برای خانه دار در آمار‌های دهه ۹۰ به سال ۱۳۹۶ و بیشترین حد آن به سال ۱۳۹۸ تعلق گرفته است.

 

زمان انتظار برای صاحبخانه شدن اعلام شد+ نمودار

به عبارت دیگر پس از آنکه توان خرید مسکن از سال ۹۴ رفته رفته داشت افزایش می‌یافت به یکباره در سال ۹۷ کاهشی دوباره پیدا کرده و به کمترین حد خود در سال ۹۸ رسید.

با توجه به اینکه رقم محاسبه شده از میانگین قیمت مسکن در این سال متری ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و درآمد سالانه خانوار ۵۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بوده است به طور میانگین برای یک خانوار شهری در ایران در سال ۹۸، تقریبا ۶ سال زمان می‌برد تا شخص با پس‌انداز تمام درآمد خود صاحب خانه بشود. یعنی اگر خانواری همه درآمد خود را پس‌انداز کند و هیچ هزینه‌ای نکند باز هم ۶ سال زمان نیاز دارد تا صاحب خانه شود. طبیعتا این رقم برای سال‌های جاری با توجه به افزایش قیمت مسکن در ایران بسیار بیشتر از ۶ سال شده است.

آمار قابل تامل دیگر در باره متوسط درآمد خانوار شهری به متوسط قیمت هر متر مربع مسکن است. این نسبت از ۲۲ درصد در سال ۹۶ به ۱۳ درصد در سال ۹۸ درصد رسیده است. این شاخص نشان می‌دهد قدرت درآمد مردم برای خرید مسکن ظرف دو سال به شدت سقوط کرده است. نکته دیگر اینکه رقم ثبت شده در سال ۹۸ پایین مقدار در دهه ۹۰ بوده است.

زمان انتظار برای صاحبخانه شدن اعلام شد+ نمودار

منبع: اقتصادنیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->