تصادف ۲ دستگاه پراید در جاده کلات ۹ مصدوم بر جا گذاشت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی تاثیر کرونا بر روح و روان| ۳۰ درصد مبتلایان به کرونا درگیر مه مغزی هستند سرنوشت متفاوت برای ۵ قاتل پای چوبه دار جاده کندوان یکطرفه شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) دستگیری نخستین سارقی که با پابندالکترونیکی قصد سرقت داشت ! خراسان رضوی بیش از ۹ هزار زائر حج تمتع آماده اعزام دارد پیش بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (فردا شنبه ۸ اردیبهشت) کشف ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق و دستگیری ۱۳ قاچاقچی در مرز‌های خراسان رضوی راهکار جدید وزارت راه و شهرسازی برای حاشیه‌نشینی| نوسازی بافت‌های فرسوده تسریع می‌شود فرونشست زمین در خیابان کلاهدوز مشهد + تصاویر (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداری اسکیمری قرار نگیریم؟ شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود برگزاری همایش روز روان‌شناس و مشاور در مشهد | ارتقای سلامت جامعه باعث تشخیص روان‌شناس‌نما‌ها می‌شود انفجار گاز در نیشابور، یک کشته و یک مصدوم بر جای گذاشت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) رییس سازمان حج و زیارت: میانگین سن حجاج امسال ۵۷ سال است جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش در مشهد طی سال جاری (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) افزایش نسبی دما در غالب مناطق کشور تا اواسط هفته آتی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تالاب جازموریان جان دوباره گرفت ۳ پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | افزایش ۳۵درصدی باید لحاظ شود
سرخط خبرها

بریز و بپاش لاکچری با بیت‌کوین‌های مردم

  • کد خبر: ۸۴۴۳۶
  • ۲۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۴
بریز و بپاش لاکچری با بیت‌کوین‌های مردم
۲ جوان کم سن و سال در رفاقتی سه ساله تا توانستند در شهر‌های مختلف کشور مردم را تلکه کردند و برای خود زندگی لاکچری به هم زدند.

مهدی قرآنی | شهرآرانیوز؛ ۲ جوان کم سن و سال در رفاقتی سه ساله تا توانستند در شهر‌های مختلف کشور مردم را تلکه کردند و برای خود زندگی لاکچری به هم زدند.

چند ماه قبل

ماجرای این پرونده و پیگیری‌های پلیسی آن با شکایت زنی جوان که ۷۰ میلیون تومان پولش را در جیب این متهمان ریخته بود، از سوی کارشناسان فضای مجازی پلیس فتای مرکز استان خراسان رضوی آغاز شد. داستان عشقی که اگرچه قرار بود ختم به ازدواج شود، اما پای پول که به میان آمد این عشق جایش را با تنفر عوض کرد. زن جوان مدعی بود که فردی به هویت «هادی زینالی» با او در جزیره کیش آشنا شده و قرار ازدواج گذاشته است بعد از سفر به مشهد او را فریب داده و ضمن کلاهبرداری از وی به عنوان سرمایه گذاری در حوزه رمز ارز‌های دیجیتالی از اعتمادش نیز سوء استفاده کرده است.

مأموران پلیس فتای مرکز استان خراسان رضوی که مسئولیت رسیدگی به این پرونده را بر عهده داشتند فکر نمی‌کردند که همین گزارش زن جوان موجب شناسایی و متلاشی کردن یک شبکه کلاهبرداری سریالی در کشور شود. اولین سرنخ این پرونده حالا در دستان ضابطان قضایی قرار داشت و مأموران برای شناسایی متهم که جوانی ۲۴ ساله است تحقیقات خود را آغاز کردند.

چند هفته قبل

تحقیقات این پرونده از سوی مأموران اداره فضای مجازی پلیس فتای استان در حال پیگیری بود که ۲ گزارش مشابه دیگر نیز به این مرکز انتظامی اعلام شد. مال باختگان ۲ مرد جوان بودند که در مجموع ۱۵۰ میلیون تومان خود را باخته بودند. متهمان پرونده نیز که طبق ادعای آن‌ها ۲ جوان کم سن وسال به نام‌های «متین بختیاری» و «هادی زینالی» هستند با فریب این افراد وجوه ذکر شده را با عنوان سرمایه گذاری در حوزه ارز رمز‌های دیجتال گرفته و بعد از چند روز گفته اند که صرافی مجازی سایت خود را بسته و پول آن‌ها را بالا کشیده است.
آوردن نام و نشان هادی زینالی این فرضیه را در ذهن مأموران پلیس به وجود آورد که متهم پرونده اول همین شخصی است که مال باختگان جدید مشخصات او را به پلیس ارائه کرده اند. سرنخی که خبر از یک پرونده کلاهبرداری سریالی می‌داد.

پانزدهم مهر

حالا حرف ۲۲۰ میلیون تومان پول وسط بود. وجوهی که از سوی یک نفر مشخص به بهانه سرمایه گذاری در حوزه رمزارز‌های دیجیتالی از ۳ مال باخته گرفته شده بود و بعد هم به بهانه بسته شدن سایت صرافی مجازی، در جیب متهمان سرازیر شده بود.
مجریان قانون با استفاده از سرنخ‌هایی که از ۲ متهم پرونده داشتند، موفق شدند که در پانزدهم مهر رد آن‌ها را در هسته مرکزی شهر مشهد بزنند و با تعقیب و مراقبت‌های نامحسوس آن‌ها را در اتاق یکی از هتل‌های لاکچری این شهر به دام بیندازند.

متین و هادی، اما ادعای شکات پرونده را رد و بیان کردند که اتهام وارده را قبول ندارند. اگرچه ۲ جوان ۲۲ و ۲۴ ساله بر طبل انکار واقعیت می‌کوبیدند و بر این خیال بودند که هیچ ردی از خود در بستر سایبری باقی نگذاشته اند، اما خیلی زود حقیقت روشن شد و دیوار انکار‌های آن‌ها را بر سرشان خراب کرد.
متهمان پرونده که مقدار زیادی بیت کوین در کیف پول دیجیتالی خود داشتند در برابر سؤالات مأموران به ضدونقیض گویی افتاده و سرانجام راز مجرمانه خود را فاش کردند.

آغاز دوستی ۳ ساله از دیوار

هادی و متین که دیگر راهی جز بیان حقیقت نداشتند در برگه اظهارات خود نوشتند که عمر دوستی شان سه ساله شده و از طریق سایت دیوار با همدیگر آشنا شده اند. آن‌ها با راه اندازی ۲ کانال تلگرامی تحت عنوان شرکت «آذران اکسچنج» و «اکو سرمایه» مردم را ترغیب به سرمایه گذاری در حوزه رمزارز‌های دیجیتالی کرده و مبالغ هنگفتی را از آن‌ها گرفته اند. متهمان با این حربه که در مقابل سرمایه گذاری ۴ درصد سود ثابت و به صورت تصاعدی به متقاضیان خواهند داد مرتکب کلاهبرداری چند میلیارد تومانی شده بودند.

اگرچه ابتدا ۲۰ نفر شاکی به مرکز پلیس فتای استان خراسان رضوی مراجعه و علیه ۲ متهم دستگیر شده شکایت کرده بودند، اما این رقم روز گذشته به ۳۰ نفر رسید. ۳۰ زن و مردی که از ۲۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان خود را به متهمان داده بودند تا در زمینه رمزارز‌های دیجتالی برای آینده خود سرمایه گذاری کرده باشند.

سفر‌های لاکچری به دور ایران

دوستی سه ساله متهمان این پرونده که هر ۲ از تحصیلات عالیه برخوردار هستند موجب می‌شود تا نقشه کلاهبرداری از طریق خرید رمزارز‌های دیجیتالی ابتدا بر روی کاغذ بیاید و بعد هم به فضای حقیقی راه پیدا کند. پول‌های مردم اگرچه به ظاهر در حوزه خرید ارز‌های دیجیتالی سرمایه می‌شد، اما در باطن خرجی سفر‌های لاکچری متهمان این پرونده بودند. سفر‌هایی که توأم بود با اقامت ۲ جوان ۲۲ و ۲۴ ساله مشهدی و تبریزی در هتل‌های مجلل جزیره کیش و مشهد.

متهمان تا به این لحظه به کلاهبرداری یک ونیم میلیارد تومانی اعتراف کرده اند، اما از آنجا که هر روز به تعداد شکات پرونده افزوده می‌شود احتمال افزایش مبالغ کلاهبرداری شده در این پرونده متصور است. موضوعی که روز گذشته بازپرس شعبه ۲۱۶ دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه دو مشهد آن را مطرح کرد و خواست تا نام ۲ کلاهبردار سریالی این پرونده درج شود تا شکات در سراسر کشور آن‌ها را شناسایی و شکایت خود را علیه این افراد به پلیس فتای خراسان رضوی و دادسرای مرکز این استان ارسال کنند.

فریب مردم با سود‌های کلان

رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی هم که این پرونده را یکی از موضوعات مهم اخیر این پلیس تخصصی دانست، روز گذشته در تشریح دیگر جزئیات آن گفت: متهمان با ایجاد سایت و کانال تلگرامی و همچنین تبلیغات در سایت دیوار و با نفوذ به کانال‌های پر مخاطب در شبکه‌های اجتماعی با پیشنهاد دریافت سود ثابت ۴ درصد و تضمین تصاعدی به صورت شناور به ازای سرمایه گذاری در حوزه رمزارز‌ها مردم را فریب داده و پس از دریافت پول و پرداخت یک تا دو ماه سود به مردم اصل سرمایه را به بهانه‌های مختلف کلاهبرداری می‌کردند.

سرهنگ جواد جهانشیری افزود: براساس تحقیقات صورت گرفته و اعترافات خود متهمان این ۲ جوان ۲۲ و ۲۴ ساله مشهدی و تبریزی تاکنون در اردبیل، تهران، مشهد و شهر‌های شمالی کشور اقدام به کلاهبرداری کرده اند که تحقیقات ما برای شناسایی دیگر شکات این پرونده ادامه دارد.

این مقام ارشد پلیس فتای استان ادامه داد: از مال باختگان در سراسر کشور که از سوی ۲ متهم دستگیر شده هدف کلاهبرداری قرار گرفته اند درخواست می‌شود ضمن شناسایی تصاویر آن‌ها به مرکز پلیس فتای استان خراسان رضوی و دادسرای مرکز استان مراجعه و علیه این افراد شکایت کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->