پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (سه‌شنبه، یکم خرداد ١۴٠٣) | آغاز بارش‌های پراکنده باران در استان آسیب‌هایی جدی که روغن مصرف شده به مغز می‌زند تا زنده هستید، تکلیفتان را برای اهدای‌عضو مشخص کنید دستگیری اعضای باند گروگان‌گیری اتباع خارجی در تهران ۱۰ راهکار برای به حداکثر رساندن کالری‌سوزی در ۳۰ دقیقه خوراکی‌های سالمی که می‌توانید جایگزین نان کنید نقش مهم تغذیه در تکامل دندان‌ها ۷ دلیل احساس تشنگی مداوم اعمال قانون۱۴۷۸دستگاه خودرو حادثه ساز در مشهد|۵۳نفر درتصادفات رانندگی طی ۲۴ ساعت گذشته مصدوم شدند (یکم خرداد ماه ۱۴۰۳) کندی حرکت در میدان جمهوری به سمت میدان جهاد در مشهد (یکم خرداد ۱۴۰۳) آیا مدارس قم فردا سه شنبه (۱ خرداد ۱۴۰۳) تعطیل است؟ کارنامه زیست‌محیطی شهید سید ابراهیم رئیسی چند توصیه مهم برای خواب آرام شبانه هشدار سازمان هواشناسی درباره وقوع سیل در ۱۵ استان کشور (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) از بایدها و نبایدهای زالودرمانی چه می‎‌دانید؟ نرخ باروری و موالید در کشور روند کاهشی دارد مویز برای چه کسانی می تواند مضر باشد؟ | خواص و مضرات مویز را بشناسید چطور از خشکی چشم جلوگیری کنیم؟
سرخط خبرها

آیا امیکرون آخرین سویه جنجال‌برانگیز کرونا است؟

  • کد خبر: ۹۹۶۰۳
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۴
آیا امیکرون آخرین سویه جنجال‌برانگیز کرونا است؟
‌می‌توانیم امیدوار باشیم امیکرون آخرین سویه جنجال‌برانگیز کرونا باشد یا باید حواسمان به پیک هفتم باشد؟

محمدزاده | شهرآرانیوز؛ همان روز‌های ابتدایی که صحبت از سویه جدید کرونا یعنی امیکرون به میان آمد، یکی از پرسش‌هایی که ذهن بسیاری را به خود مشغول کرد این بود که آیا بعد از امیکرون، سویه جدید و نگران‌کننده‌ای خواهیم داشت یا می‌توان امیکرون را آغازی بر پایان جولان ویروس کرونا دانست؟ ویروسی که حالا نزدیک دو سال است جهان را با خود درگیر کرده و همچنان یکی از مهم‌ترین مسائلی است که بشر این روز‌ها با آن سروکار دارد. در این میان، گمانه‌زنی‌هایی از ترکیب این دو واریانت اخیر یعنی دلتا و امیکرون سخن می‌گفت که خودش ممکن است سویه جدید و پرقدرتی را به‌نمایش بگذارد.

همین موضوع، سوژه بحث بسیاری از کارشناسان و متخصصان و البته بسیاری از کاربران در فضای مجازی شد. رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در این باره می‌گوید هر واریانتی که در آینده شایع شود، مطمئنا از واریانت موجود خطرناک‌تر خواهد بود؛ چنان‌که این موضوع را طی دو سال گذشته نیز تجربه کردیم. «دلتا» واریانت بسیار خطرناکی بود که شیوع بالایی یافت و اکثر کشور‌های جهان را متحمل ضرر‌های مالی و جانی بسیاری کرد. با این حال، امیکرون از آن نیز خطرناک‌تر است و نباید فریب آمار‌ها را خورد.

البته ممکن است از نظر نسبت بستری‌شدن یا مرگ‌ومیر نسبت به دلتا تلفات کمتری داشته باشد، اما این ویروس بنا به هوشمندی که دارد، این توانایی را به دست آورده است که بتواند بیش از اندازه خود را منتشر کند. میزان ایمنی‌گریزی آن نیز به اندازه‌ای است که دز‌های اول و دوم موجود را خلع سلاح کرده و امید ما تنها به دز‌های بوستر است.

هرچند امیکرون همچنان در اذهان بسیاری با ساده‌انگاری همان سرماخوردگی ساده تلقی می‌شود، اما سازمان بهداشت جهانی پیش از این امیکرون را در گروه سویه‌های «نگران‌کننده» ویروس کرونا طبقه‌بندی کرده است. کارشناسان این سازمان همچنین اعلام کردند که با بسیاری از پژوهشگران در سرتاسر جهان در حال همکاری هستند تا به درک بهتری از چگونگی تأثیر این سویه بر همه‌گیری «کووید۱۹» و واکنش آن به واکسن‌های ضدکرونای تولیدشده برسند و انتظار می‌رود یافته‌های جدیدی هم به اطلاعات کنونی اضافه شود.
همه این صحبت‌ها در حالی است که همچنان از واکسیناسیون به‌عنوان تنها راه مقابله با سویه‌های مختلف این ویروس یاد می‌شود.

سخن‌گوی سازمان بهداشت جهانی می‌گوید شواهد روبه‌رشدی درباره اثربخشی واکسن برای امیکرون وجود دارد، اما هنوز چیز‌های زیادی برای یادگیری داریم. با این حال، به‌نظر می‌رسد واکسن‌ها همچنان در محافظت از افراد در برابر بیماری‌های جدی، بستری‎شدن در بیمارستان و خطر مرگ بسیار مؤثر هستند؛ باید تلاش‌ها را برای واکسیناسیون همه جمعیت‌های در معرض خطر در همه کشور‌ها تسریع کنیم؛ افرادی که هنوز واکسینه نشده‎اند باید در اسرع وقت واکسینه شوند.

در این شرایط، نزدیک‌شدن کشورمان به تعطیلات پایان سال، نگرانی مضاعفی در رابطه با ادامه این همه‌گیری به‌وجود آورده است؛ نکته‌ای که رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره آن می‌گوید در نوروز امسال نیز همان اتفاقاتی که سال گذشته رخ داد، باز هم رخ خواهد داد. نزدیک نوروز آمار تلفات و ابتلا بسیار بالا خواهد رفت؛ بنابراین باید در رفت‌وآمد‌ها تجدیدنظر کنیم.

تنها نکته اینجاست که باید از همین حالا این کار را بکنیم. ممکن است پیک هفتم نیز در آینده بروز کند. هرچه از سن ویروس می‌گذرد و افراد ایمنی بدنشان را از دست می‌دهند، ویروس نیز جهش بیشتری می‌یابد و در نتیجه شرایط برای موج‌ها و پیک‌های بعدی مهیاتر از گذشته می‌شود. باید جلو گردش ویروس را در جامعه بگیریم که البته با بازگشایی مدارس و رفت‌وآمد‌ها قطعا این موضوع محقق نمی‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->