تصادف ۲ دستگاه پراید در جاده کلات ۹ مصدوم بر جا گذاشت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی تاثیر کرونا بر روح و روان| ۳۰ درصد مبتلایان به کرونا درگیر مه مغزی هستند سرنوشت متفاوت برای ۵ قاتل پای چوبه دار جاده کندوان یکطرفه شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) دستگیری نخستین سارقی که با پابندالکترونیکی قصد سرقت داشت ! خراسان رضوی بیش از ۹ هزار زائر حج تمتع آماده اعزام دارد پیش بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (فردا شنبه ۸ اردیبهشت) کشف ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق و دستگیری ۱۳ قاچاقچی در مرز‌های خراسان رضوی راهکار جدید وزارت راه و شهرسازی برای حاشیه‌نشینی| نوسازی بافت‌های فرسوده تسریع می‌شود فرونشست زمین در خیابان کلاهدوز مشهد + تصاویر (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداری اسکیمری قرار نگیریم؟ شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود برگزاری همایش روز روان‌شناس و مشاور در مشهد | ارتقای سلامت جامعه باعث تشخیص روان‌شناس‌نما‌ها می‌شود انفجار گاز در نیشابور، یک کشته و یک مصدوم بر جای گذاشت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) رییس سازمان حج و زیارت: میانگین سن حجاج امسال ۵۷ سال است جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش در مشهد طی سال جاری (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) افزایش نسبی دما در غالب مناطق کشور تا اواسط هفته آتی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تالاب جازموریان جان دوباره گرفت ۳ پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | افزایش ۳۵درصدی باید لحاظ شود
سرخط خبرها

مجازات فک پلمب

  • کد خبر: ۱۱۳۱۶۴
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۵
مجازات فک پلمب
طبق قانون مجازات اسلامی چنانچه محل و یا هر چیزی به دستور مقامات صالح قانونی، پلمب شود هر شخصی که عالما و یا عامدا به صورت غیر مجاز پلمب را فک کند، مجرم بوده و مجازات در انتظار اوست.

فرزانه عمادی | شهرآرانیوز؛ باید توجه داشت صرف شکست پلمب جرم و قابل تعقیب بوده و عملی جدا از ورود به محل در نظر گرفته شده است. این ماده به این معنی است مکانی که دستور پلمب آن صادر شده، تا زمانی که قانون اجازه ندهد، بسته خواهند ماند و کسی اجازه عبور و مرور و استفاده از آن را ندارد.

در صورت فک غیرقانونی پلمب، مجازات سختی در انتظار فرد خاطی خواهد بود؛ بنابراین چنانچه واحد صنفی، از سوی مراجع قضایی پلمب شده، هرگز اقدام به فک پلمب خودسرانه نکنید. مرتضی اثباتی وکیل در امور حقوقی و کیفری به بررسی ابعاد پلمب واحد صنفی و فک آن پرداخته و به سؤالات شهروندان در این باره پاسخ داده است که شرح آن را در ادامه می‌خوانید.

در چه مواردی واحد‌های صنفی پلمب می‌شوند؟

به طور کل چنانچه یک واحد صنفی به شغلی غیر از آنچه برای آن پروانه کسب تعریف شده، مشغول باشد و یا بدون دلیل واضح و مشخصی یک واحد صنفی بیش از ۱۵ روز تعطیل باشد و تعطیلی آن مصرف کننده را به دردسر بیندازد، قانون به مراجع ذی صلاح این حق را داده است که واحد صنفی را پلمب کنند. در مواردی هم که واحد صنفی حق عضویت را به اتحادیه مربوط پرداخت نکند و یا قوانینی که اتحادیه ابلاغ کرده را رعایت نکند و همچنین تکالیفی که قانون نظام صنفی مقرر کرده را انجام ندهد پلمب خواهد شد.

در صورت وقوع تخلف، مدت زمان پلمب واحد صنفی تا چه زمان ادامه دارد؟

در صورتی که واحد صنفی مقررات قانونی را رعایت نکند به مدت یک هفته تا شش ماه پلمب خواهد شد. در صورت تمام شدن مدت تعیین شده پلمب و رعایت موارد قانونی واحد صنفی رفع پلمب می‌شود.

آیا امکان اعتراض به پلمب وجود دارد؟

قبل از پلمب محل، به واحد صنفی ۱۰ تا ۲۰ روز مهلت داده می‌شود تا مکان مورد نظر را تخلیه کند. هر فرد در صورت تعطیلی واحد صنفی خود، می‌تواند به کمیسیون نظارت شکایت کند و در صورتی که شکایتش پذیرفته شود و نیز موجه باشد، اتحادیه ملزم به جبران خسارت است.

چنانچه واحد صنفی پلمب شود برای رفع آن چه اقداماتی باید انجام شود؟

چنانچه واحد صنفی از سوی مراجع قانونی پلمب شود مالک باید با مراجعه به اتاق اصناف و اتحادیه ذی ربط و تشکیل پرونده و ارائه مدارک فردی و مکانی و ارائه گواهی ماده ۱۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم و همچنین ارائه گواهی عدم سوء پیشینه و صلاحیت نظامی و گواهی صلاحیت بهداشت محیط و کارت سلامت بهداشت فردی رفع پلمب واحد صنفی خود را تقاضا کند. همچنین با ارائه مدارکی که ذکر شد می‌تواند از پلمب واحد صنفی جلوگیری کند.

در قانون چه مجازاتی برای فک پلمب به صورت غیر مجاز پیش بینی شده است؟

طبق قانون مجازات اسلامی، هرگاه محلی یا چیزی برحسب امر مقامات صالح رسمی مهر یا پلمب شده باشد و کسی عالما و عامدا آن‌ها را بشکند یا محو کند یا عملی مرتکب شود که در حکم محو یا شکستن پلمب تلقی شود مرتکب به حبس از سه ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.

آیین نامه اجرایی ماده ۲۸ قانون نظام صنفی در صورت پرداخت نکردن حق عضویت چه مجازاتی را برای واحد صنفی در نظر گرفته است؟

چنانچه هریک از اعضای اتحادیه که برای پرداخت حق عضویت سالانه برابر مفاد آیین نامه مربوط اقدام نکند ظرف مدت زمان پانزده روز با ابلاغ کتبی از طرف اتحادیه مربوط مکلف به پرداخت خواهد شد و چنانچه در خاتمه مهلت تعیین شده در اخطار همچنان حق عضویت را نپردازد به مدت یک ماه محل کسب عضو متخلف تعطیل و در خاتمه مدت مزبور در صورت عدم پرداخت حق عضویت موجب تعطیلی محل کسب به مدت دوماه می‌شود.

در صورت پلمب واحد صنفی از سوی کمیسیون ماده ۱۰۰ چنانچه مالک اقدام به کسب و تجارت در واحد صنفی کند چه مجازاتی متوجه فرد خاطی خواهد بود؟

چنانچه ازطرف اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری رأی به تعطیلی محل کسب یا پیشه و یا تجارت صادر شود و این تصمیم به وسیله مأموران شهرداری به موقع اجرا گذاشته شود و آنگاه کسی عالما از محل مزبور پس از تعطیلی برای کسب و پیشه و یا تجارت استفاده کند، تحت عنوان استفاده غیرمجاز ازمحل کسب تعطیل شده طبق تبصره ذیل بند ۲۴ از ماده ۵۵ قانون شهرداری قابل تعقیب کیفری است.

آیا برای مجازات فک غیرمجاز پلمب، اقدام فقط از سوی مالک و ذی نفع جرم است؟

خیر، فردی که فک پلمب کرده، لزوما فقط مالک یا ذی نفع نیست که قانون برای شکست پلمب جرم انگاری کرده است، هر شخصی که چه عامدا و یا به هر قصدی فک پلمب کند برابر قانون مجرم است و مجازات می‌شود و اگر ضرر و زیانی متوجه افراد ذی نفع شود وی باید از عهده این خسارت نیز علاوه بر مجازات مقرر در قانون مجازات اسلامی برآید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->