سقف هر کارت آزاد سوخت ۷ هزار لیتر است | سوخت‌گیری با کارت شخصی به ۸۰ درصد رسید حمایت مهم شاخص کل از دست رفت + نمای پایانی بورس (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) مقایسه وضعیت سد‌های خراسان رضوی با سد‌های کشور، در سال آبی ۱۴۰۲ آخرین قیمت مدل‌های آیفون در بازار (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) ایران بنزین یورو۵ تولید می‌کند فرماندار مشهد: تکمیل پروژه‌های انتقال آب به مشهد نیازمند تامین اعتبار کشوری است منتظر واریزی بزرگ دولت در خردادماه باشید + جزئیات قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) مشکلات صنف طلافروشان مشهدی پیگیری شده و رفع پلمب مغازه‌ها آغاز شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) کاهش ۴۰۰ هزار تومانی سکه تمام | حباب سکه کمتر شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (یکشنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز | نوسانات همچنان گریبان‌گیر بازار خودرو (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) بررسی وضعیت رهن و اجاره آپارتمان در منطقه ارشاد مشهد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) پلمب ۳ واحد صنفی موبایل فروشی در مشهد افزایش ۴۰ درصدی هزینه ساخت ملک | چرا بازار مسکن در رکود هم رشد می‌کند؟ قیمت‌گذاری عجیب برای کارتن یخچال! جزئیات اصلاح قانون بیمه بیکاری چیست؟ اینفوگرافی | ۸ فراری بزرگ مالیاتی کشور را بشناسید بازگشت دوباره ثبت‌نام خودرو! کاهش هزینه‌های تولید، تنها راه نجات دامداران کاهش مصرف لبنیات در کشور | ۶۰ درصد واحد‌های تولید محصولات لبنی در خراسان رضوی غیرفعال است مهر و موم یک نمایشگاه خودرو و یک بنگاه املاک در مشهد حضور ۲۶۰ شرکت‌کننده در نمایشگاه گل و گیاه مشهد بهره‌برداری از راه‌آهن چابهار به زاهدان تا پایان سال انجام می‌شود تاریخ شروع معاملات نات کوین + لیست صرافی ها اطلاعیه اتاق اصناف مشهد برای واحد‌های صنفی مشهد | الزام واحدهای صنفی به دریافت شناسه یکتا
سرخط خبرها

نشست خبری همایش بین‌المللی «غذای طیب» برگزار شد

  • کد خبر: ۱۳۳۳۰۰
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۱
نشست خبری همایش بین‌المللی «غذای طیب» برگزار شد
نشست خبری همایش بین‌المللی «غذای طیب» و سومین جشنواره محصولات و کسب‌وکار‌های طیب، صبح امروز با حضور حسین زمانی مدیرعامل موسسه دانش‌بنیان کیفیت رضوی برگزار شد.

مرتضی محمدپور | شهرآرانیوز، نشست خبری همایش بین‌المللی «غذای طیب» و سومین جشنواره محصولات و کسب‌وکار‌های طیب، صبح امروز با حضور حسین زمانی مدیرعامل موسسه دانش‌بنیان کیفیت رضوی، محمدعلی رضوی رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و مرضیه رضوی‎زاده، عضو هیئت‌علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برگزار شد.

«طیب»، رقابت برای کیفیت است

عضو هیئت‌علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و دبیر علمی جشنواره در ابتدا اظهار کرد: قرار است این همایش در ۱۸ و ۱۹ آبان و به میزبانی تالار همایش‌های موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی واقع در پردیس پارک علم و فناوری خراسان برگزار شود.

وی افزود: هدف از برگزاری این همایش، آشنایی با آخرین دستاورد‌های علمی در خصوص غذای طیب و آشنایی با روش‌های مختلف فرآوری و ارتقای کیفیت هم‌زمان محصولات است.

مرضیه رضوی‎زاده خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۸۶ مقاله شامل ۲۵ مقاله شفاهی و ۱۶۱ مقاله مکتوب از طرف ۳۴۷ اندیشمند و فعال اقتصادی از ایران و کشور‌های خارجی همچون سوئیس، برونئی، مالزی، پاکستان و تایلند به دبیرخانه جشنواره ارسال شده و مقالات پذیرفته‌شده هم بر مبنای چهار محور اصلی، در حوزه‌های «پژوهش‌های کاربردی و بنیادی»، «اقتصاد، تجارت و مدیریت»، «فقه و شریعت» و هم‌چنین «قوانین و استانداردها» طبقه‌بندی شده‌اند.

«طیب»، شاخصی برای کیفیت‌سنجی محصولات

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی هم در این مراسم، در پاسخ به سؤالی پیرامون تفاوت‌های نشان «حلال» با نشان طیب، به تبیین ضرورت‎های فعالیت یک نشان تجاری جدید برای کیفیت‌سنجی محصولات غذایی پرداخت و گفت: درحالی که اسلام معتقد به دارو بودن همه غذاهاست، جهان مدرن به‌تازگی به این نتیجه رسیده که برخی غذا‌ها می‌توانند خواص دارویی داشته باشند و در این زمینه، نشان «فراسودمند» را تعریف کرده و مثلاً به محصولات لبنی و مثلاً ماست، میکروب‌های پروبیوتیک می‌افزاید تا با تحریک آنزیم‌های روده و ایجاد متابولیک‌های خاص، سلامت‎بخش باشند.

وی ابراز کرد: نشان حلال، صرفاً از نظر فقهی دلالت بر قابل‌مصرف‎بودن یا نبودن یک ماده غذایی دارد، اما «طیب» نشانی برای سنجش کیفیت محصولات است. نقشه راه نشان طیب، تجاری‌سازی آن و برگزاری همایش‌های علمی برای معرفی بیشتر به بازار‌های جهانی است و در این باره باید اشاره کرد به یکی از نوآوری‌های طیب به نام «بوم کیفیت طیب» که براساس آن، فاکتور‌های کیفی پارامتربندی می‌شوند و طبق یک نظام ارزش‌گذاری مشخص، کیفیت به یک فاکتور قابل‌سنجش تبدیل خواهد شد.

این یک شروع نوآورانه است

مدیرعامل موسسه دانش‌بنیان کیفیت رضوی و دبیر اجرایی این همایش هم تصریح کرد: پنج کلیدواژه برای مفهوم طیب مطرح می‌شود؛ حلیت  به معنای حلال‎بودن محصول از نظر شرعی، برکت  به معنای ارزش‌افزوده محصول، جذابیت  به معنی تلاش تولیدکننده برای بهبود ویژگی‌های حسی در محصول، سلامت  به معنای رعایت الزامات سلامت محیط و زنجیره تولید و در نهایت اصالت  به معنای صادقانه بودن تبلیغات محصول. از این جهت، طیب را می‌توان فاز توسعه نشان حلال است که اگرچه امروزه در پنج استان کشور نمایندگی دارد، اما بازهم تأکید آستان قدس رضوی این است که این موضوع در یک فضای قانونی و کاملاً تعریف‌شده جلو برود و این‌طور نباشد که افراد، نشان طیب و موسسه کیفیت رضوی را رقیب نشان استاندارد و این سازمان بدانند.

وی تأکید کرد: در تبیین مفهوم طیب، به دنبال این هستیم که کیفیت زندگی به‌طور واقعی افزایش پیدا کند و برای کسی که بخواهد در مسابقه کیفیت شرکت کند، نشان طیب مثل یک مدال است که مصرف‌کننده با مشاهده آن، بلافاصله می‌تواند اطمینان پیدا کند که محصول موردنظر، معیار‌های دقیق و سخت‌گیرانه‌ای را پشت سر گذاشته است.

حسین زمانی در انتها ابراز امیدواری کرد: اهمیت طیب زمانی مشخص می‌شود که بدانیم امروزه بیش از ۹۰ درصد بازار زعفران جهان در اختیار ایران است، اما سهم کشورمان از بازار هشت میلیارد دلاری زعفران تنها به ۴۰۰ میلیون دلار محدود می‌شود. در این شرایط، کیفیت‌بخشی رمز فرار از خام فروشی و پیشروی به سمت فرآوری است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->