امیر غفارمنش و مجتبی شفیعی «سینگل» می‌شوند! فصل جدید «صباهنگ» روی آنتن صبا + زمان پخش هوتن شکیبا: دوست داشتم در فیلم «طعم گیلاس» بازی کنم رضا عطاران در جشن تولد کیانوش عیاری + عکس اکران و دوبله زنده فیلم «اوپنهایمر» در سینما هویزه مشهد + زمان اکران پاسخ وزیر ارشاد درباره ساخت فیلم بدون مجوز رسول‌اف کنسرت «نمایش سیصد» «سهراب پورناظری» روی صحنه فیلم «چی دا» با بازی شهرام عبدلی در شبکه دو + زمان پخش اهدای جایزه «هلال طلایی» به سریال «آمرلی» با بازی مصطفی زمانی «مسخ نرگس» پروانه نمایش گرفت | نقش‌آفرینی جمشید هاشم‌پور در یک اثر معمایی محمد خزاعی دبیر چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر شد تخصیص بن یک‌میلیون‌تومانی خرید کتاب به خبرنگاران و فعالان رسانه «راجر کورمن» چهره بزرگ سینمای مستقل درگذشت ضرورت رویارویی مدرن با شاهنامه وقتی رستم بلاگر می‌شود | گفتگو با کارگردان نمایش «آقای رستم! لطفا احترام خودتان را نگه دارید» «سرزمین شعر» شب شعری برای همه
سرخط خبرها

یادی از رضا ژیان، بازیگر، نویسنده و کارگردان ایرانی هم زمان با بیستمین سالروز درگذشتش

  • کد خبر: ۱۵۰۶۴۸
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۶
یادی از رضا ژیان، بازیگر، نویسنده و کارگردان ایرانی هم زمان با بیستمین سالروز درگذشتش
رضا ژیان که دهه شصت با حضور در ۲ برنامه تلویزیونی پر مخاطب مانند محله «برو بیا» و «محله بهداشت» به چهره شناخته شده‌ای تبدیل شده بود، با برگشت به وطن در دهه هفتاد، به اوج محبوبیت و شهرت در عرصه بازیگری و کارگردانی رسید.

آزاده چشمه سنگی | شهرآرانیوز؛ رضا ژیان، بار اول در محله امیرآباد تهران به دنیا آمد و بار دوم در «محله بهداشت» تلویزیون متولد شد. اواخر دهه چهل بود که جوان لاغراندام و کشیده و پرانگیزه‌ای که از روز‌های دبیرستان با خاک صحنه عجین شده بود، برای ورود به سطح حرفه‌ای تری از این هنر، وارد کارگاه نمایش شد که از طرف تلویزیون ملی ایران برگزار می‌شد. خروجی آموزه‌ها و آمد و شد‌های ژیان از سال ۴۸ تا ۵۷، سه مجموعه تلویزیونی با نام‌های «حرف تو حرف»، «حسن خیاط باشی» و «محله بروبیا» بود. اما اولین بار او با تله تئاتر «روز مقدس» در صفحه نمایش تلویزیون ظاهر شد و آخرین بار به عنوان بازیگر در سریال «زیرآسمان شهر ۳» مهمان این مجموعه شد و پس از آن تلویزیون هرگز نتوانست از رضا ژیان و سه دهه تجربه و فعالیت او بهره‌مند شود.

او که دهه شصت با حضور در ۲ برنامه تلویزیونی پر مخاطب مانند محله «برو بیا» و «محله بهداشت» به چهره شناخته شده‌ای تبدیل شده بود، با برگشت به وطن در دهه هفتاد، به اوج محبوبیت و شهرت در عرصه بازیگری و کارگردانی رسید. سینما را سال ۵۵ در حالی که ۲۷ سال داشت با فیلم «پسر ایران از مادرش بی اطلاع است» تجربه کرد و در سال ۷۸ با بازی در فیلم «مومیایی ۳» (محمدرضا هنرمند) بیش از همیشه دیده شد. اولین نمایش هر بازیگری برمی گردد به روزگار تحصیل و تئاتر‌های غیررسمی، اما صحنه نمایش تهران آخرین بار او را در نمایش

«عشق روی خرپشته» در سال ۸۰ به خاطر می‌سپارد. نمایشی که شانه به شانه رفیق دیرینه اش حمید جبلی به هنرنمایی پرداخت. خیلی سال پیش از آن نیز در فیلم سینمایی «شهر موش ها» در کنار تیم محمدعلی طالبی، برای نقش آشپزباشی صداپیشگی کرد.
رضا ژیان با آنکه فرزند تئاتر بود، اما کارگردانی و نویسندگی را هم در کارنامه پربار خود تجربه کرد و در مجموعه‌های تلویزیونی «مثل نامه» و «زیربازارچه» ابعاد گوناگون هنرش را عرضه کرد. گاه بر روی صحنه تئاتر جامه دار امیرکبیر... بود و از خاطرات و کابوس هایش می‌گفت و گاهی در محله بروبیا کیمیاگری می‌کرد. استاد خیاط مثل آباد بود و در مسافر ری با زبان ایتاخ از دل تاریخ حرف می‌زد. رضا ژیان را بار آخر در فیلم سینمایی «عشق فیلم» روی پرده نقره‌ای دیدیم.

سال ۸۱ بود و ابراهیم وحید زاده آخرین کارگردانی بود که لذت همکاری با او را تجربه می‌کرد و کسی نمی‌دانست مجال او در هنرنمایی روی صحنه هستی، ۵۳ سال بیشتر نخواهد بود و در ۲۷ بهمن سال ۱۳۸۱، نور صحنه زندگی اش در یکی از اتاق‌های بیمارستان شهریار تهران برای همیشه می‌رود و آنچه از نام و یاد رضا ژیان باقی می‌ماند تصویر موفق او در قالب ده‌ها نقش گوناگون است که هر یک خاطره ساز ایام دور و کلاس درسی همیشگی برای هنرجویان عرصه بازیگری خواهد بود. امروز بیستمین سالروز درگذشت «پسر ایران...» است که «عشق فیلم» بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->