ماجراجویی‌های بی بی سی در خصوص مرگ نیکا شاکرمی برای لندن دردسرساز شد احکام متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چه زمانی صادر می‌شود؟ حسادت خون به پا کرد| رنگ پریده قاتل اسرار قتل را فاش کرد (۲۳ اردیبهشت) مرگ مشکوک زن میانسال و بازداشت دختر جوان متهم به قتل مادر (۲۳ اردیبهشت) ممنوعیت هرگونه افزایش شهریه در مدارس غیردولتی کشف ۲۶۰ کیلوگرم حشیش و تریاک در گناباد(۲۳ اردیبهشت) ریزش آوار ساختمان در مشهد یک فوتی و ۲ مصدوم برجای گذاشت+ عکس (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) حداقل حقوق سربازان در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟ شهردار یکی از مناطق شیراز به قتل رسید (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) جمع آوری ۴۹۱ معتاد متجاهر و ۱۳۲ خرده فروش مواد مخدر در مشهد کشف و انهدام کارگاه بزرگ تولید سلاح جنگی و شکاری در اندیمشک اجرایی شدن همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از خرداد ۱۴۰۳ اخراج ۱۰۰ هزار تبعه خارجی از استان البرز شفق‌های قطبی چگونه تشکیل می‌شود؟ مصرف گل و حشیش چه تاثیری بر سلول‌های مغزی دارد؟ پرشدگی ۶۷ درصدی سد‌های کشور
سرخط خبرها

خطر ابتلا به زوال عقل با کاهش تنها یک درصد از خواب عمیق

  • کد خبر: ۱۹۲۲۲۶
  • ۱۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۶
خطر ابتلا به زوال عقل با کاهش تنها یک درصد از خواب عمیق
بر اساس یک مطالعه در افراد بالای ۶۰ سال، کاهش خواب عمیق به میزان یک درصد در سال با افزایش ۲۷ درصدی خطر ابتلا به زوال عقل همراه است.

به گزارش شهرآرانیوز، یک مطالعه جدید نشان داده است که در افراد بالای ۶۰ سال، کاهش خواب عمیق به میزان یک درصد در سال با افزایش ۲۷ درصدی خطر ابتلا به زوال عقل همراه است.

یافته‌ها نشان می‌دهد که تقویت یا حفظ خواب عمیق ممکن است راهی برای جلوگیری از این بیماری باشد.

خواب عمیق معمولا بین ۷۰ تا ۹۰ دقیقه طول می‌کشد و در اولین ساعات شب رخ می‌دهد.

علاوه بر این خوابی است که باعث می‌شود با طراوت از خواب بیدار شوید، در طول خواب عمیق، بدن ماهیچه‌ها، استخوان‌ها و بافت‌ها را ترمیم کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

مطالعات قبلی نشان داده‌اند که مغز، پروتئین‌های سمی مرتبط با زوال عقل را در طول خواب عمیق پاکسازی می‌کند اما نقش خواب عمیق در ایجاد زوال عقل مبهم باقی مانده بود. اکنون، نتایج یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه موناش نشان می‌دهد که کاهش خواب عمیق با خطر زوال عقل در افراد بالای ۶۰ سال مرتبط است.

متیو پیس(Matthew Pase) یکی از نویسندگان این مطالعه می‌گوید: خواب عمیق، از بسیاری جهات از مغز پیر حمایت می‌کند و ما می‌دانیم که خواب، پاکسازی مواد زائد متابولیک از مغز را افزایش می‌دهد و باعث تسهیل پاکسازی پروتئین‌هایی که در بیماری آلزایمر تجمع می‌یابند، می‌شود. با این حال، تا به امروز، ما از نقش خواب عمیق در ایجاد زوال عقل مطمئن نبودیم. یافته‌های ما نشان می‌دهد که از دست دادن خواب عمیق ممکن است یک عامل خطر قابل تغییر برای زوال عقل باشد.

محققان ۳۴۶ شرکت‌کننده را انتخاب کردند که در دو مطالعه خواب شبانه در دوره‌های ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۸ و ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۱ شرکت کرده بودند. میانگین سنی شرکت‌کنندگان ۶۹ سال و حدود نیمی از آن‌ها(۵۲درصد) زن بودند.

پیس گفت: ما از این مطالعات برای بررسی چگونگی تغییر خواب عمیق با افزایش سن و اینکه آیا تغییرات در درصد خواب عمیق با خطر زوال عقل در ۱۷ سال بعدی زندگی مرتبط است یا خیر، استفاده کردیم.

محققان دریافتند که به طور متوسط، میزان خواب افراد بین دو مطالعه کاهش یافته است که نشان می‌دهد پیری با از دست دادن خواب عمیق مرتبط است.

در طی ۱۷ سال پیگیری، ۵۲ مورد زوال عقل در میان شرکت‌کنندگان تشخیص داده شد. با در نظر گرفتن سن، جنسیت، عوامل ژنتیکی، وضعیت سیگار کشیدن، استفاده از داروهای خواب، ضد اضطراب و داروهای ضد افسردگی، هر درصد کاهش خواب عمیق در سال با افزایش ۲۷ درصدی در خطر زوال عقل همراه بود.

محققان همچنین دریافتند که از دست دادن خواب عمیق با افزایش سن با وجود خطر ژنتیکی بیماری آلزایمر - آلل APOE e۴ - تسریع می‌شود، اما تغییرات در حجم مغز این تاثیر را نداشت.

پیس می‌گوید: ما همچنین بررسی کردیم که آیا خطر ژنتیکی بیماری آلزایمر یا تغییر حجم مغز که حاکی از تخریب اولیه سیستم عصبی است با کاهش خواب عمیق مرتبط است یا خیر. ما دریافتیم که یک عامل خطر ژنتیکی برای بیماری آلزایمر با کاهش سریع خواب عمیق مرتبط است اما در مورد حجم مغز این طور نبود.

این مطالعه در مجله JAMA Neurology منتشر شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->