تعطیلی شنبه‌ها رای نیاورد | مخالفان و موافقان چه گفتند؟ + فیلم صادق زیباکلام وارد زندان شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) آخرین اخبار از تعطیلی شنبه‌ها | این تعطیلی شامل چه‌کسانی می‌شود؟ + فیلم استاندار خراسان‌رضوی: اقتدار نرم‌افزاری ارتش جمهوری اسلامی ایران نقطه تمایز ما با دیگر ارتش‌هاست مقام ناتو: به دنبال استقرار نیرو‌های نظامی در اوکراین نیستیم انفجار در وزیرستان پاکستان جان ۷ نظامی را گرفت مقام حماس: جنگ نتانیاهو در دور باطلی قرار گرفته است سازمان ملل: هیچ مکان امنی در غزه وجود ندارد درگیری گالانت و نتانیاهو بالا گرفت ده‌ها شهید و مجروح در بمباران جنون‌آمیز جبالیا غزه | ده‌ها خانه تخریب شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) حمله اوکراین به رستورانی در دونتسک | ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند + فیلم آتش سوزی در شهرک‌های شمال فلسطین اشغالی ادامه دارد + فیلم و عکس (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) هلاکت یک نظامی صهیونیست دیگر در نوار غزه (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) بازداشت ۵۰ استاد و بیش از دو هزار و ۴۰۰ دانشجو در اعتراضات دانشجویی در آمریکا حمله پهپادی حزب‌الله به سامانه «گنبد آهنین» رژیم صهیونیستی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) شمال فلسطین اشغالی در تاریکی فرو رفت قسام: به قطع کردن سر افسران جنایتکارتان ادامه می‌دهیم حملات جدید مقاومت به نظامیان صهیونیست در غزه + فیلم (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) صهیونیست‌های خشمگین خواستار انحلال کابینه نتانیاهو شدند + فیلم (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

امضای توافقنامه هسته‌ای میان آمریکا و فیلیپین 

  • کد خبر: ۱۹۵۰۴۶
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۱
امضای توافقنامه هسته‌ای میان آمریکا و فیلیپین 
ایالات متحده و فیلیپین توافقنامه‌ای امضا کردند که به واشنگتن اجازه می‌دهد فناوری و مواد هسته‌ای را به مانیل صادر کند، کشوری که در حال بررسی استفاده از انرژی هسته‌ای برای کربن‌زدایی و تقویت استقلال انرژی خود است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خبرگزاری رویترز در این باره نوشت، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در مراسم امضای قرارداد در حاشیه اجلاس سران اپک در سانفرانسیسکو گفت: «ایالات متحده قادر خواهد بود تجهیزات و مواد را با فیلیپین به اشتراک بگذارد، در حالی که آن‌ها برای توسعه راکتور‌های کوچک مدولار و دیگر زیرساخت‌های انرژی هسته‌ای غیرنظامی تلاش می‌کنند.»

مذاکرات برای «توافقنامه ۱۲۳» در نوامبر ۲۰۲۲ آغاز شد.

فردیناند مارکوس جونیور، رئیس‌جمهوری فیلیپین در یک سخنرانی گفت: «ما می‌بینیم که انرژی هسته‌ای تا سال ۲۰۳۲ به بخشی از ترکیب انرژی فیلیپین تبدیل می‌شود و خوشحالیم که این مسیر را با ایالات متحده دنبال می‌کنیم. انرژی هسته‌ای حوزه‌ای است که می‌توانیم نشان دهیم که اتحاد و مشارکت فیلیپین و ایالات متحده واقعا کار می‌کند.»

موافقت کنگره ایالات متحده برای این توافق مورد نیاز است؛ توافقی که امکان انتقال صلح‌آمیز مواد، تجهیزات و اطلاعات هسته‌ای را با رعایت الزامات منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای فراهم می‌کند.

تا پایان سال ۲۰۲۲، ایالات متحده دارای ۲۳ توافقنامه بود که ۴۷ کشور، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و تایوان را پوشش می‌داد.

فیلیپین می‌خواهد از انرژی هسته‌ای به‌عنوان یک منبع انرژی پایه جایگزین مناسب استفاده کند، زیرا به دنبال از رده خارج کردن نیروگاه‌های زغال‌سنگ برای کمک به تحقق اهداف آب و هوایی و افزایش امنیت انرژی است. این کشور آسیای جنوب‌شرقی در برابر بی‌ثباتی قیمت‌های جهانی نفت، قطعی فصلی برق و نرخ بالای برق آسیب‌پذیر است.

تلاش‌های قبلی برای دنبال کردن انرژی هسته‌ای در فیلیپین به دلیل نگرانی‌های ایمنی متوقف شد، اما مارکوس در مورد امکان احیای یک نیروگاه هسته‌ای که در پاسخ به بحران انرژی در دوران حکومت پدرش ساخته شده بود، بحث کرده است. نیروگاه هسته‌ای «باتان» که در سال ۱۹۸۴ تکمیل شد، دو سال بعد به دنبال برکناری پدر مارکوس، فاجعه مرگبار هسته‌ای چرنوبیل و اتهامات فساد، بسته شد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->