OpenAI قابلیت‌های صوتی و تصویری جدید ChatGPT را معرفی کرد نسخه دسکتاپ ChatGPT رونمایی شد GPT-4o، مدل جدید هوش مصنوعی OpenAI، معرفی شد محققان می‌گویند هوش مصنوعی یاد گرفته‌ چطور انسان‌ها را فریب دهد چرا هنگام شفق قطبی در آسمان رنگ‌های مختلف می‌بینیم؟ بالاخره آپدیت One UI ۶.۱ برای گلکسی A۵۴ منتشر شد بازی پابجی در گوشی‌های پرچمدار سامسونگ با نرخ ۱۲۰ فریم اجرا می‌شوند طرح عربستان برای ساخت طولانی‌ترین استخر معلق جهان در پروژه نئوم! + عکس اولین دریافت‌کننده کلیه خوک در جهان، بعد از دو ماه درگذشت ویدئو | سقوط در سیاه‌چاله چگونه خواهد بود؟ قوی‌ترین طوفان خورشیدی دو دهه اخیر در در برخی کشورها باعث شفق قطبی شد طوفان خورشیدی بر ماهواره‌های استارلینک تأثیر گذاشته است بهترین لپ‌تاپ‌های گیمینگ ۲۰۲۴ + مشخصات کنسول دستی ROG Ally X ایسوس کی معرفی خواهد شد؟ آیا OpenAI موتور جستجویش را در رویداد ChatGPT معرفی می‌کند؟ معرفی بازی معمایی Tiny Room Stories + لینک دانلود اندروید و IOS نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ با معرفی برگزیدگان پایان یافت اقدام نوآورانه استارتاپ مشهدی برای کمک به ناشنوایان در دریافت گواهی‌نامه رانندگی آلیس در ماتریکس | هوش مصنوعی چه نسبتی با ما و کسب‌وکار‌های ایرانی دارد؟ ویدئو | تصویر روز ناسا؛ گردش یک سیاهچاله چگونه است؟
سرخط خبرها

اشکان میرآرمندهی، مدیرعامل دیوار، از اتهامات تبرئه شد + جزئیات

  • کد خبر: ۱۵۰۹۷۲
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۵
اشکان میرآرمندهی، مدیرعامل دیوار، از اتهامات تبرئه شد + جزئیات
اشکان میرآرمندهی، مدیرعامل دیوار، پس از اعاده دادرسی و بررسی مجدد پرونده در دادگاه تجدیدنظر، از اتهام وارده تبرئه شد.

به گزارش شهرآرانیوز - آرمندهی سال گذشته و در پی تشکیل پرونده‌ای درباره تعدادی از آگهی‌های منتشرشده در پلتفرم دیوار، به سه ماه و یک روز حبس محکوم شده بود.

براساس حکم نهایی ابلاغ‌شده به آرمندهی، مسئولیت کیفری انتشار و عرضه محتوای مجرمانه در پیام‌رسان‌های اجتماعی داخلی بر عهده کاربر منتشر‌کننده آن عنوان شده است. ازهمین‌رو، برابر مصوبه شورای عالی فضای مجازی کشور و آئین‌نامه حمایت حقوقی از فعالیت پیام‌رسان‌های اجتماعی داخلی، پلتفرم مسئولیت کیفری محتوای بارگذاری‌شده از سوی کاربر را ندارد.

مدیرعامل دیوار روز‌های پایانی دی‌ماه سال جاری از احضار مجدد خود به دادگاه خبر داده بود. این احضاریه ممکن بود منجر به اجرای حکم چند‌ماهه زندان او شود. مسئله، اما فراتر از حکم آرمندهی بود و نتیجه این پرونده مسیر فعالیت ارائه‌دهندگان خدمات کاربر محور را مشخص می‌کرد.

مسئولیت انتشار محتوا با کاربر است 

براساس ماده ۳۲ قانون جرایم رایانه‌ای: «ارائه‌دهندگان خدمات دسترسی موظفند داده‌های ترافیک را حداقل تا شش ماه پس از ایجاد و اطلاعات کاربران را حداقل تا شش ماه پس از خاتمه اشتراک نگهداری کنند.» این ماده از آنجایی در قانون جرایم رایانه‌ای قابل‌توجه است که ارائه‌دهندگان سرویس درصورت انتشار محتوای غیرقانونی از طرف کاربر و درصورت درخواست مراجع ذی‌صلاح، موظف به ارائه اطلاعات کاربر به مراکز قضایی هستند.

تبصره ۲ این ماده درباره اطلاعات کاربر به‌طور دقیق چنین توضیح داده است: «اطلاعات کاربر، هرگونه اطلاعات راجع به کاربر، خدمات دسترسی از قبیل نوع خدمات، امکانات فنی مورد استفاده و مدت‌زمان آن، هویت، آدرس جغرافیایی یا پستی یا پروتکل اینترنتی (IP)، شماره تلفن و سایر مشخصات فردی اوست.»

این روند به‌طور شفاف روشن کرده که مسئولیت کیفری محتوای منتشرشده روی پلتفرم‌ها بر عهده کاربر است. به‌دلیل نبود قانونی شفاف درخصوص حدود مسئولیت محتوا‌های منتشرشده در پلتفرم‌های میزبان محتوا، صدور این حکم در رویه‌های قضایی به تداوم فعالیت پلتفرم‌های کاربر‌محور داخلی کمک کرده است و از صدور احکامی که در مسیر فعالیت این پلتفرم‌ها اختلال ایجاد می‌کند، جلوگیری خواهد کرد.

عنوان اتهامی مدیرعامل دیوار در این پرونده «فراهم نمودن موجبات فساد و فحشا و تشویق به فساد از طریق ایجاد تبلیغات» اعلام شده بود. بااین‌وجود، در رأی نهایی قاضی دادگاه تجدیدنظر آمده است که مسئولیت کیفری انتشار و عرضه محتوای مجرمانه در پلتفرم‌های کاربر محور داخلی بر عهده کاربر منتشرکننده آن است و مدیر سامانه‌های ارائه‌کننده خدمات میزبانی صرفاً با تحقق شرایطی نسبت به محتوا‌های منتشرشده مسئولیت دارند.

بر همین اساس، حکم پیشین به‌دلیل «فقدان سوء‌نیت مجرمانه» از سوی دیوار در آگهی‌های مورد اتهام، از سوی قاضی دادگاه تجدیدنظر رد شد.

این پرونده در دی‌ماه سال ۱۳۹۸ برای مدیرعامل دیوار در دادسرای ناحیه ۳۸ (جرائم امنیت اخلاقی) تشکیل شده بود که درنتیجه، او با رأی شعبه ۱۰۸۸ دادگاه کیفری ۲ تهران با عنوان اتهامی «فراهم نمودن موجبات فساد و فحشا و تشویق به فساد از طریق ایجاد تبلیغات» به یک سال حبس محکوم شد.

پس از اعتراض به رأی صادرشده، این پرونده به شعبه ۵۷ دادگاه تجدیدنظر ارسال شد که در آذرماه ۱۴۰۰ با تأیید حکم بدوی، میزان حبس به ۹۱ روز تقلیل یافت.

پس از آن نسبت به این رأی تقاضای اعاده دادرسی شد و شعبه ۹ دیوان عالی کشور با این استدلال که برابر نظر شورای عالی فضای مجازی، مسئولیت محتوا بر عهده کاربر منتشرکننده آن است، اعاده دادرسی را تجویز و پرونده به شعبه هم‌عرض ارجاع شد که درنهایت شعبه ۵۸ دادگاه تجدیدنظر استان تهران با صدور رأی برائت برای مدیرعامل دیوار در تاریخ ۱۸ بهمن‌ماه ۱۴۰۱، این پرونده را مختومه اعلام کرد.

نتیجه پرونده دیوار و وضعیتی که اشکان میرآرمندهی از آن عبور کرد، روند فعالیت پلتفرم‌های ایرانی را به‌طور جدی‌تر روشن نمود. همچنین نتیجه این پرونده به‌طور شفاف روشن کرد که کاربر و پلتفرم هر کدام چه مسئولیتی در برابر محتوای منتشرشده دارند.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->