مصدومیت ۴ نفر براثر انفجار در پارک پرواز تبریز (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) استطاعت جسمی ۸۳ هزار زائر حج تمتع ۱۴۰۳ نهایی شد زلزله، دوزین مینودشت در استان گلستان را لرزاند + جزئیات (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) حمایت دانشجویان تهران از خیزش ضدصهیونیستی دانشگاهیان آمریکا قتل دختر اصفهانی مبتلا به اوتیسم به دست مادرش مشهد، سومین قطب پیوند کبد در کشور است آرامگاه فردوسی برای ۱۰ شب میزبان بزرگداشت حکیم‌توس است دستگیری متهم به سرقت دو میلیاردی طلا در مشهد ورود یک واکسن خوراکی به برنامه واکسیناسیون کودکان تا حالا چند تا بستنی خوردین؟ رشد ۲۱ درصدی مرسولات صادره پست خراسان‌رضوی در سال ۱۴۰۲ اختلافات اعتقادی و فرهنگی بعد از ازدواج را چگونه حل کنیم؟ رشد سه‌برابری مسمومیت با قارچ وحشی؛ از خوردن قارچ در طبیعت خودداری کنید زمزمه فروش بیمارستان «مهرگان» مشهد! دود اختلاف مالکیت یک بیمارستان به چشم مردم می‌رود تجاوز ۴ مرد تبعه خارجی به یک نوجوان شانزده‌ساله در تهران ۸ گام کلیدی اقتصادی در شروع زندگی زوج‌های جوان تبِ تراپی | مشاوره رفتن بخشی از سبک زندگی است نه ظرفیتی برای پُز اجتماعی  غفلت از مشاوره آمار بالای غرق‌شدگی در استانی که دریا ندارد! | سال گذشته، خراسان‌رضوی رتبه هفتم میزان غرق‌شدگی کشور را به دست آورد آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
سرخط خبرها

دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادعای آلودگی آب‌های زیرزمینی اطراف بیمارستان شریعتی را رد کرد

  • کد خبر: ۴۴۹۳۶
  • ۰۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۳
دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادعای آلودگی آب‌های زیرزمینی اطراف بیمارستان شریعتی را رد کرد
پس از انتشار خبری از سوی معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی مبنی بر استاندارد نبودن بیمارستان شریعتی و خطر آلودگی آب های زیرزمینی توسط این مرکز درمانی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد این ادعا را رد کرد.

گروه جامعه شهرآرانیوز | معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست خراسان رضوی گفت: ۳۵بیمارستان در شهرستان مشهد وجود دارد و مدت‌هاست که به دنبال مدیریت پساب در بیمارستان‌ها هستیم برخی از بیمارستان‌ها به اگو اتصال پیدا کردند، برخی تصفیه‌خانه ساختند و سه یا چهار بیمارستان ماندند.

محمدعرفانی با بیان اینکه بیمارستان شریعتی یکی از سه یا چهار بیمارستانی است که استاندارد‌های سازمان حفاظت محیط زیست را ندارد افزود: از سال۹۴ به دفعات به این بیمارستان تذکر داده شده است در کمیته فنی فاضلاب مطرح شده و از مسئولین بیمارستان خواسته شده تا این پیگیری‌ها را به نتیجه برسانند، اما تا کنون اقدام موثری از سمت مسئولان بیمارستان انجام نشده است این در شرایطی است که بیمارستان شریعتی پذیرای بیماران کرونایی است و این مسئله تهدید را بیشتر می‌کند.

وی در خصوص علت بی‌توجهی به این مسئله از سوی بیمارستان گفت: در بیشتر مواقع کمبود منابع مالی مطرح می‌شود، اما اگر امروزه ما آلودگی را از سرچشمه کنترل نکنیم فردا هزینه‌های درمانی بیشتری باید بپردازیم باید این مسئله رفع شود تا منجر به عواقب بدی نشود.


معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی خاطرنشان کرد: دفع فاضلاب این بیمارستان تنها با چاه جاذب نیست بلکه چاه و سپتیک دارند یعنی فاضلاب در یک سپتیک جمع‌آوری می‌شود از آنجا حمل تانکری می‌شود و حمل تانکری هم احتمالا در کشف‌رود یا چاه تخلیه می‌شود.


وی در خصوص اینکه فاضلاب به کشف رود می‌ریزد گفت: آنها ادعا می‌کنند به سپتیک می‌ریزند سپتیک یعنی محفظه محفوظ بتنی غیرقابل نفوذ که فرایند تصفیه در آنجا انجام نمی‌شود، اما این سپتیک پر می‌شود و باید تخلیه شود، ما در شهر مشهد جایی برای تخلیه سپتیک نداریم مگر اینکه در پشت کوه یا دشتی تخلیه شود به هر حال این یک تهدید است و باید این آلودگی را در منبع کنترل کنیم.


عرفانی افزود: کنترل کردن این مشکل یک فرایند زیست محیطی نیست اول از همه این یک فرایند اقتصادی است، زیرا شما وقتی فاضلابی تولید می‌کنید و بعد آن را به یک پساب استاندارد تبدیل می‌کنید می‌توانید برای آبیاری فضای سبز همان منطقه استفاده کنید این یعنی بهره‌وری و یک کار اقتصادی، زیرا هزینه‌ای که صرف ساخت سیستم فاضلاب استاندارد می‌شود ظرف چند سال آینده یک سرمایه خواهد بود.


عرفانی گفت: نفوذ فاضلاب در خاک فرآیند‌های مختلفی دارد که باید بررسی شود گاهی به خاطر سطوح مختلفی که خاک دارد بخشی از آلودگی را کاهش می‌دهد و اگر با این بار آلودگی به آب‌های زیرزمینی برسد می‌تواند یک تهدید بسیارجدی و جبران ناپذیر و البته غیرقابل بازگشت باشد.


معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی افزود: اگر در مجاورت این بیمارستان چاه آب شربی باشد و شرکت آب و فاضلاب آن را ایجاد کرده باشد نظارت بر سلامت آب به عهده مرکز بهداشت منطقه است و باید به طور مستمر نمونه برداری کند تا میزان استاندارد آب را بسنجد.

تشکیل گروه علمی از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

علی‌اصغر حسنی، مدیر اداره بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در واکنش به صحبت‌های مدیر نظارت و پایش محیط زیست خراسان رضوی گفت: پس از صحبت‌های منتشرشده محیط زیست خراسان رضوی، گروهی علمی متشکل از استادان و مدیران معاونت بهداشت، دانشکده بهداشت و کارشناسان ما برای بررسی صحت ادعای مطرح‌شده تشکیل شد و همچنان نیز درحال پایش دقیق وضعیت چاه‌های جاذب در اطراف بیمارستان شریعتی هستیم.

وی با رد آلودگی آب‌های زیرزمینی مشهد در این ناحیه تصریح کرد: براساس آخرین یافته‌های کارشناسان ما، به‌خطرافتادن آب‌های زیرزمینی رد شده است و صرفا می‌توانیم با احتمال آلودگی در آینده، نظارت‌ها را تشدید کنیم.

حسنی با اشاره به منابع تأمین آب شرب مشهد خاطرنشان کرد: دشت سوران و سد دوستی ۲ منبع اصلی تأمین آب شرب مشهد هستند که فاصله زیادی با بیمارستان شریعتی دارند و پرسش ما از اداره آبفای مشهد این است که آیا منابع آب زیرزمینی‌ای که آب شرب مشهد را تأمین کند، در آن منطقه هست و اینکه آیا منابع آبی‌ای که اداره محیط زیست ادعا می‌کند، اکنون آلوده شده است یا خیر؟

گفتنی است بررسی کیفیت آب شرب مشهد به‌وسیله آزمایشگاه‌های مجهز اداره آبفای مشهد انجام و پس از تأیید این اداره وارد لوله‌های آب شهری می‌شود. منابع آبی مشهد در قالب ۱۰۰ حلقه چاه که از غرب این شهر تا نزدیکی چناران ادامه دارد، به تأمین آب شرب شهری کمک می‌کند.

با این حال باید دید نظر کارشناسی آبفای مشهد به ادعا‌های مطرح‌شده از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد چه خواهد بود.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->