چمران: شورا‌های شهر و روستا، انعکاس خواست و سلیقه مردم هستند رئیس دیوان عالی کشور: سبقت در خدمت باید فرهنگ غالب در نظام شورایی کشور باشد + فیلم آموزش ایمنی و مواجهه با حریق برای ۱۲۴ هزار شهروند مشهدی گپ و گفت با میراث دار سنت پرورش اسب یورقه در مهدی آباد| ما که هرچه بردیم، با رفقا خوردیم   شهروند خبرنگار | درخواست به‌سازی پیاده‌رو «ابرار ۱۰» در مشهد + پاسخ سرویس‌دهی رایگان خط‌۲ قطارشهری مشهد در روز شهادت امام‌جعفرصادق‌(ع) اعمال‌قانون ۱۸۱۸ دستگاه خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۶۱ دستگاه خودروی متخلف توقیف شدند (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) دردسر‌های بودار همسایگی با انبار‌های خانگی | دپوی ضایعات در منازل مسکونی شهرک صابر مشهد ایست‌کار‌های مشهد، الگوی کشور | بیمه کارگران ایست‌کار‌ها در اولویت باشد هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار گرفت (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) احداث ۱۴ بوستان بزرگ در شهر مشهد | پروژه‌های زودبازده‌ برای محرومیت‌زدایی از حاشیه شهر ترافیک سنگین در بولوار ملک‌آباد و وکیل‌آباد مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) حاجی بگلو: رویکرد و نگاه شورای ششم، تحقق عدالت‌محوری در مشهد است سردار رادان در مشهد: قسم به خون شهدا که حافظ سنگر حجاب هستیم| توطئه عریانی و برهنگی، برنامه نفوذ دشمن برای براندازی است مشهدالرضا(ع)، هم‌صدا با طنین حجاب و غیرت | اجتماع باشکوه حمایت از «طرح نور فراجا» برگزار شد + فیلم بلاتکلیفی ۴۵۰‌هزار هکتار از اراضی ملی خراسان رضوی شهروند خبرنگار | درخواست ترمیم آسفالت در بلوار شهید آوینی مشهد + پاسخ شهردار مشهد: کلان‌شهر مشهد در زمینه هوشمندسازی پیشرو است هوای هشت منطقه کلانشهر مشهد امروز پاک است (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

گام جدی در انتقال آب از خلیج فارس به مشهد

  • کد خبر: ۸۶۰۷۷
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۸
گام جدی در انتقال آب از خلیج فارس به مشهد
لوله گذاری انتقال آب از جنوب کشور به شمال شرق در مسیر ملک آباد تا تربت حیدریه پانزدهم آبان اجرا می‌شود.

محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ بروز خشکسالی‌های متعدد و دنباله دار در خراسان رضوی، افزایش جمعیت مشهد به دلیل افزایش مهاجرت به این شهر و اوضاع نه چندان مناسب منابع آبی در دشت مشهد دست به دست هم داد تا انتقال آب از منابع آبی جنوب کشور از ۱۰ سال پیش جدی و مطالعات آن از سال ۱۳۹۳ آغاز شود و حالا بر اساس آخرین خبر‌ها قرار است ۱۵ آبان ماه عملیات اجرایی لوله گذاری خط لوله انتقال آب از خلیج فارس به مشهد در مسیر ملک آباد تا تربت حیدریه آغاز شود.

بر اساس طرح اولیه، توافق نامه اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان در سال ۱۳۹۸ توسط معاون آب و فاضلاب وزیر نیرو و استانداران سه استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان امضا شد، اما حدود یک سال بعد و با دستور وزیر وقت صمت، انتقال آب از خلیج فارس جای دریای عمان را گرفت و پروژه به صورت رسمی کلید خورد و بعد از افتتاح سه فاز از خط یک این پروژه و آب رسانی به اردکان یزد، آن طور که مجری طرح مطالعات شیرین سازی و انتقال آب از خلیج فارس به استان‌های مرزی شرق کشور خبر داده است ۱۵ آبان ماه عملیات اجرایی این خط لوله از مُلک آباد در مشهد تا تربت حیدریه آغاز خواهد شد.

علی عبداللهی در گفتگو با شهرآرا با اشاره به برگزاری جلسه نهایی تعیین تکلیف اجرای خط لوله انتقال آب به مشهد در استانداری خراسان رضوی گفت: در جلسه‌ای که با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری برگزار شد آخرین وضعیت طرح انتقال آب از خلیج فارس به مشهد و خراسان رضوی بررسی شد و در نهایت پیمانکار اجرای این خط لوله از مُلک آباد تا تربت حیدریه انتخاب شد.

۱۵ آبان، آغاز عملیات اجرایی

وی از آغاز عملیات اجرایی این خط لوله از نیمه آبان ماه امسال خبر داد و افزود: بخشی از خط لوله انتقال آب خلیج فارس به مشهد قرار است به طول ۱۰۰ کیلومتر از ملک آباد تا تربت حیدریه در خراسان رضوی اجرا شود و با توجه به تکمیل فرایند مناقصه، عملیات اجرایی آن از ۱۵ آبان شروع می‌شود.

عبداللهی ادامه داد: هم زمان با اجرای زیرساخت‌های خط لوله انتقال آب در خراسان رضوی، بخشی از این پروژه از زاهدان به سمت چابهار هم وارد فاز اجرایی خواهد شد. البته، چون ماجرای انتقال آب به شرق کشور یک اَبَر پروژه در کشور محسوب می‌شود، مدیران آن امکاناتی را فراهم کردند که عملیات اجرایی این پروژه از چند جبهه آغاز شود تا هرچه زودتر به سرانجام برسد و جریان تأمین آب قوت بگیرد.

پایان پروژه پس از ۴ سال

مجری طرح انتقال آب به مشهد با بیان اینکه زمان بندی پروژه به دلیل تغییر مسیر انتقال آب دچار تغییراتی شده است، تصریح کرد: براساس پروژه‌ای که در ابتدا تعریف شد، قرار بود آب از چابهار به مشهد منتقل شود، اما در طرح جدید آب از بندرعباس و خلیج فارس به خراسان رضوی و مشهد می‌رسد. طبق پیش بینی‌ها پروژه انتقال آب به مشهد در مدت ۴ تا ۵ سال به سرانجام خواهد رسید.

مشکل نقدینگی نداریم

عبداللهی با رد وجود مشکلات مالی و توقف پروژه انتقال آب در نیمه راه به دلیل تأمین نشدن منابع مالی گفت: از آنجایی که سرمایه گذاران بخش صنعت و معدن عهده دار پروژه انتقال آب از خلیج فارس و تأمین منابع مالی آن هستند، فعلا مشکل نقدینگی نداریم و هلدینگ‌های بزرگ صنعت و معدن هم اجازه بروز مشکل مالی و نقدینگی نخواهند داد؛ چنان که همین شرکت‌ها خط لوله انتقال آب از بندرعباس تا سیرجان را طبق زمان بندی و با موفقیت اجرا کردند و تأمین آب در دست انجام است.

روزی که خلیج فارس جایگزین دریای‌عمان شد

سال ۱۳۹۸ و بعد از مدت‌ها بررسی و تحقیق و دریافت تأییدیه از سازمان محیط زیست، توافق نامه انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و خراسان جنوبی نهایی و امضا شد. بودجه‌ای که برای این طرح مصوب کرده بودند، حدود ۳/۹ میلیارد دلار بود و طبق برآورد‌ها قرار بود که آبِ دریای عمان تا سال ۱۴۰۴ به مشهد برسد.

اما درست درحالی که تصفیه خانه‌های آب در چابهار درحال جانمایی و ساخت بودند، علیرضا رزم حسینی، وزیر وقت صمت، ۱۶ بهمن ماه ۱۳۹۹ در جمع فعالان و تشکل‌های اقتصادی خراسان رضوی اعلام کرد که طرح انتقال آب از دریای عمان به استان‌های شرقی کشور لغو و انتقال آب از خلیج فارس جایگزین آن شده است.

رزم حسینی درباره دلیل این تغییر ناگهانی مسیر خط لوله انتقال آب گفت که شرکت‌های فعال مربوط به صنایع آبی ارزان‌ترین و بهترین مسیر برای انتقال آب از دریا به شرق کشور را مسیر خلیج فارس دانستند. این طرح تا آن روز حدود ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و قطعه نخست آن، یعنی از تأسیسات آب شیرین کن به گل گهر به طول ۳۰۵ کیلومتر افتتاح شده بود و اسفندماه همان سال انتقال آب از گل گهر به مس سرچشمه و اردکان یزد هم اجرایی شد.

آب خلیج فارس در سال ۱۴۰۴ به مشهد می‌رسد

عملیات اجرایی خط دوم مسیر انتقال آب از خلیج فارس که ویژه خراسان رضوی و جنوبی طراحی شده بود، ۳۰ بهمن ماه از هرمزگان آغاز شد و طول کل این قسمت از مسیر خط تا مشهد آن طور که وزارت صمت اعلام کرده، نزدیک به هزار و ۵۵۰ کیلومتر است و حدود ۱۱۰ میلیون مترمکعب سهم خراسان رضوی و شهر مشهد از آب خلیج فارس خواهد بود که قرار است تا سال ۱۴۰۴ به مشهد برسد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->